Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Premier League: Οι “άρχοντες” κάθε στατιστικής κατηγορίας

Με την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί και τη διακοπή των εθνικών ομάδων “προ των πυλών” δεν υπάρχει καταλληλότερη αφορμή για να κοιτάξουμε ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που ηγούνται σε κάποιες από τις ποιο σημαντικές στατιστικές κατηγορίες.

Όσον αφορά τα γκολ, αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ απλά “doing his job”. Κάτι που φαίνεται από τα 8 γκολ που έχει βάλει έναντι των 8 που έχει “υποσχεθεί”. Ενώ, αν πάμε τη “φάση” ένα βήμα πίσω θα δούμε ότι σε αυτούς που έχουν δώσει τις περισσότερες ασίστ δεν υπάρχει ο Μπρούνο Φερνάντες που έχει καταγράψει τις περισσότερες προσδοκόμενες τελικές πάσες. Για να περάσουμε κάτω από τα δοκάρια όπου στα “clean sheet” μπορεί να υπάρχει συνωστισμός, αλλά τη θέση του “ήρωα” καταλαμβάνει μόνο ένας κι αυτός είναι ο Νέτο που έχει καταφέρει να αποσοβήσει αρκετούς κινδύνους από αυτούς που έχει δεχτεί η αδύναμη ομολογουμένως ομάδα του.

Photo credits: Squawka Football (IG account)

Κλείνουμε με κατηγορίες όπως αυτή των περισσότερων σουτ όπου κυρίαρχος είναι και πάλι ο Έρλινγκ Χάαλαντ, εκείνη των περισσότερων ευκαιριών που έχουν δημιουργηθεί ως τώρα με “βασιλιά” τον Κίραν Τρίπιερ και αυτή των περισσότερων αποκρούσεων που έχουν προέλθει από τα χέρια ενός άλλου κίπερ ομάδας από τη ζώνη του υποβιβασμού, τον Γουές Ποτέριγχαμ.

Δείτε ακόμη: 

Premier League: Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

Premier League: Η ομάδα της εβδομάδας σύμφωνα με τη “Mirror”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ