Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Premier League: Οι υποψήφιοι των βραβείων του μήνα Σεπτεμβρίου

Ώρα βραβείων και πάλι λοιπόν! Το κορυφαίο πρωτάθλημα ετοιμάζεται για ακόμα μια φορά να απονείμει τις διακρίσεις του σε αυτούς που ξεχώρισαν στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και εμείς παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε ενδελεχώς ποιοι είναι αυτοί.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο πρώτος μήνας της σεζόν που είχαμε πλήρη δράση. Είτε μέσω των διασυλλογικών διοργανώσεων , είτε μέσω των υπολοίπων διεθνών διοργανώσεων σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Έτσι λοιπόν συνέβη και με την Premier League που μας χάρισε μια πλειάδα αγώνων γεμάτων στιγμές και πρόσωπα που ξεχώρισαν. Γι’ αυτό και η ίδια σπεύδει να τα επιβραβεύσει.

Ο Προπονητής του Μήνα

Photo credits: Premier League (Facebook account)

Βλέποντας τα ονόματα των προπονητών που είναι υποψήφιοι στη συγκεκριμένη κατηγορία, αυτό που με ασφάλεια μπορεί κάποιος να πει είναι ότι και οι πέντε έχουν φέρει σε εκπληκτική φόρμα τις ομάδες τους τόσο με τις τακτικές τους όσο και με τον τρόπο που αυτοί επιδρούν στους ποδοσφαιριστές τους. Κάτι που εκφράζεται και στη βαθμολογία όπου οι τέσσερις από τους πέντε βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα στην οποία πλησιάζει και ο πέμπτος, Έντι Χάου, μετά την αγωνιστική εκτόξευση των παικτών του τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Ποδοσφαιριστής του Μήνα

Photo credits: Premier League (Facebook account)

Και εδώ όπως και παραπάνω τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Το “στίγμα” που αφήνουν στις ομάδες τους οι εφτά παίκτες που έχουν προταθεί για τη διάκριση είναι εξόχως σημαντικό και στην πραγματικότητα η ανάδειξη του νικητή θα είναι δυσανάλογα δύσκολη σε σχέση με τη σημαντικότητα που έχει στην πραγματικότητα αυτό το βραβείο. Κι αυτό γιατί ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι μέσα σε κάθε γκολ της Λίβερπουλ σε αυτή την αρχή της σεζόν, όπως συμβαίνει και με τον Σον και τον Μπόουεν. Ενώ το ίδιο σημαντικές πιθανότητες έχουν και ο Χούλιαν Αλβάρεζ που στηρίζει τη Σίτι όσο δεν το κάνει ο Χάαλαντ στο βαθμό που μας έχει συνηθίσει ή ο Νέτο του οποίου οι ενέργειες έχουν αποτελέσει εφαλτήριο για πολύ σημαντικά αποτελέσματα ή ο ο Γουότκινς και ο Τρίπιερ που με τα γκολ του ο ένας και τις τοποθετήσεις και τις ασίστ του ο άλλος βοηθούν τους συλλόγους τους τα μέγιστα στην αγωνιστική τους πρόοδο.

Η Απόκρουση του Μήνα

Photo credits: Premier League (Facebook account)

Φτάσαμε στην πρώτη από τις δύο κατηγορίες όπου η ουσία αναμειγνύεται με τον εντυπωσιασμό και αυτό δημιουργεί μια αλληλουχία εικόνων που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη. Όπως η εκτίναξη του Πίκφορντ στην τελευταία φάση του αγώνα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την Έβερτον που έδωσε και έναν πολύ σημαντικό βαθμό στα “ζαχαρωτά”. Παρόμοιο αντίκτυπο, όπως αποδείχθηκε στο τέλος της αναμέτρησης, είχε και η επίσης πολύ εντυπωσιακή επέμβαση του Ντέιβιντ Ράγια απέναντι στην Τότεναμ στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου. Το ίδιο ωστόσο δεν συνέβη με τα “στοπ” του Άλισον, του Σάντσεζ, του Έντερσον και του Βικάριο που για διαφορετικούς λόγους η καθεμία δεν κατέστησαν το ίδιο κομβικές.

Το Γκολ του Μήνα

Photo credits: Premier League (Facebook account)

Όπως και παραπάνω έτσι και ανάμεσα στους υποψήφιους για αυτό το βραβείο συναντάμε ποδοσφαιριστές που έκριναν αναμετρήσεις με τα τέρματα τους όπως ο Χάντσον – Οντόι, ο Άντερσεν, ο Μπρούνο Φερνάντες και ο Τροσάρντ δίνοντας βαθμό ή βαθμούς στις ομάδες τους. Στον αντίποδα βέβαια υπάρχουν και τα γκολ των Μεχίμπρι (Χάνιμπαλ), Ντουράν, Αλβάρεζ και Αλμιρόν που θα τα θυμόμαστε πολύ περισσότερο για την ομορφιά τους και λιγότερο για το ρόλο που διαδραμάτισαν στην εκάστοτε συνάντηση.

Δείτε ακόμη: 

Premier League: Δόθηκαν τα βραβεία του μήνα με έντονο άρωμα Τότεναμ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ