Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Η αλύγιστη Λέστερ, η επανακάμψασα Κερ, η αναπτυσσόμενη Τότεναμ και η Λίβερπουλ που αν και προοδεύει δεν τα κατάφερε την ώρα της κρίσης.

Η πολύ καλή εκκίνηση των “αλεπούδων” της Λέστερ έβαλε από κάτω καθεμία από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος κι αν συνεχιστεί για λίγες εβδομάδες ακόμα θα θέσει την ομάδα από τη νότια Αγγλία σε καθεστώς διεκδίκησης τίτλου που στην αρχή δεν φαινόταν ούτε με το “κυάλι”. Το αν αυτό παρά ταύτα συμβεί εξαρτάται τόσο από τις ορέξεις της Σαμ Κερ όσο και πο εκείνες των ομάδων του Μάντσεστερ αλλά και της Άρσεναλ που αυτή την αγωνιστική έδειξαν να επανέρχονται στα συνηθισμένα.

Τα αποτελέσματα:

Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 2-0

Κερ 36′, Κάθμπερτ 90′

Το ότι οι “μπλε” του Λονδίνου είναι η απόλυτη υπερδύναμη της πόλης και συνολικά του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί επουδενί να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Όπως έγινε και στον αγώνα με τη Γουέστ όπου Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής και η βαθμολογία του κατέκτησε ένα ακόμα τρίποντο. Μάλιστα αυτό συνέβη με την Αυστραλή “super star” να σκοράρει πρώτη θέτοντας τις βάσεις για μια ιδανική επιστροφή.

Μαν. Γιουνάιτεντ – Λέστερ 1-1

Λε Τισιέ 67’/Γουίλαν 60′

Το να φεύγεις χωρίς να χάνεις από μια έδρα διεκδικητή του πρωταθλήματος όντας εσύ ο ίδιος απροσδόκητα στην κορυφή ισχυροποιεί αυτόματα τη θέση σου ως προς τη διεκδίκηση του τίτλου. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και με τη Λέστερ που ήρθε ισόπαλη με τη Γιουνάιτεντ σε ένα αποτέλεσμα που την άφησε όπως θα δούμε παρακάτω μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μαν. Σίτι – Μπρίστολ 5-0

Ρόορντ 9′, 45+2′, Αλεξανδρή 33′, Σο 38′, 45+6′

12 γκολ παθητικό σε τρεις αγώνες καθιστούν τη Μπρίστολ Σίτι τη χειρότερη ομάδα τουλάχιστον στην εκκίνηση του πρωταθλήματος και τη χρίζουν ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό από τη WSL. Στα της Σίτι τώρα, η εμφάνιση που έκαναν οι “πολίτισσες” ήταν συντριπτική και το 24 (σουτ)/12 (στο στόχο)/5 (τέρματα) είναι απόλυτα δηλωτικό αυτού.

Άρσεναλ – Άστον Βίλα 2-1

Μακκέιμπ 90+2′, Ρούσο 90+4′/Πατσέκο 25′

Με ένα μεγάλο ουφ υποδέχθηκε το γυναικείο τμήμα των “κανονιέρηδων” το αποτέλεσμα του περασμένου Σαββατοκύριακου καθώς κατάφερε να πάρει τη νίκη που για 67 λεπτά συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων του αγώνα ήταν πίσω στο σκορ. Γιατί ωστόσο συνέβη αυτό; Μα φυσικά επειδή βρήκαν το στόχο μόλις σε 4 από τα 28 συνολικά σουτ που εξαπέλυσαν συνολικά.

Μπράιτον – Τότεναμ 1-3

Τέρλαντ 8’/Τόμας 45+3′, Κλίντον 65′, Πέρσιβαλ 90+4′

Οι “γλάροι” σταμάτησαν πολύ γρήγορα να πετούν ψηλά. Διότι αν και την πρώτη αγωνιστική πέτυχαν ένα ιστορικό διπλό. Αυτή τη φορά κατέστησαν τον “εαυτό” τους έρμαιο στις ορέξεις της Τότεναμ που αντίστοιχα από την πρώτη αγωνιστική και μετά δείχνει να έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα όσον αφορά το “status” και τη δυναμική της.

Λίβερπουλ – Έβερτον 0-1

Φίνιγκαν 31′

Το ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ ίσως να αποτελούσε την ιδανικότερη επίγευση μιας αγωνιστικής με αρκετό ενδιαφέρον. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε από ένα απόλυτα μοιρασμένο ντέρμπι όπου αν και η Λίβερπουλ έστειλε περισσότερες φορές τη μπάλα στην αντίπαλη εστία (3) ήταν η Έβερτον αυτή που βρήκε το νικητήριο γκολ, το οποίο προήλθε από την Μέγκαν Φίνιγκαν.

Δείτε ακόμη:

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ