Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

Ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα που μπορεί να μετατραπεί και σε εξαιρετικό για τη Λίβερπουλ, η πρωτιά της Λέστερ, η Τσέλσι που δεν κατατρόπωσε τη Σίτι των εννέα παικτριών και τα γυναικεία “σφυριά” που χτύπησαν τη Μπράιτον όπως τα αντρικά.

Αν κάποιος έλεγε στον Ματ Μπερντ (προπονητής Λίβερπουλ) ότι η παίκτριες του θα ξεκινούσαν τη σεζόν με 2/2 έχοντας κερδίσει στην Άρσεναλ σε γεμάτο “Emirates” στην πρώτη αγωνιστική, αυτός σίγουρα θα τρελαινόταν από τη χαρά του. Ειδικά αν σκεφτόταν πως αυτή η ομάδα δεν είναι η ανδρική έκδοση με την ιστορία και τρόπαια που φέρει σε όλη αυτή την ιστορική διαδρομή που έχει διανύσει. Για να φτάσει στο αποκορύφωμα ακούγοντας πως είναι από κάτω οι Σίτι, Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι που καμία από όλες αυτές δεν κατάφερε να σημειώσει δεύτερη νίκη. Κάτι που έκανε εκτός από τις “reds” μόνο η Λέστερ.που απολαμβάνει την πρωτιά σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές.

Τα αποτελέσματα:

Μαν. Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 2-2

Γκάλτον 27′, Μαλάρ 81’/Μπλακστένιους 14′, Λακασέ 90+3′

Τι καλύτερο από το να ξεκινά η αγωνιστική με ένα ντέρμπι; Τίποτα θα πούμε εμείς. Το ίδιο θα πει πιθανότατα και το κοινό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έδειξε την προσμονή του για ποδόσφαιρο και ειδικότερα για αυτό των γυναικών. Αφού έκανε ρεκόρ προσέλευσης στο “Leigh Sports Village” με 8.132 εισιτήρια να κόβονται σε ένα βοηθητικό γήπεδο 12.000 θέσεων δείχνοντας παράλληλα ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο βελτίωσης της σχέσης του κόσμου των “κόκκινων διαβόλων” με τη ραγδαία αναπτυσσόμενη “version” του αγαπημένου μας αθλήματος. Σχετικά με τον αγώνα τώρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν ένας αγώνας που κατέληξε στο αποτέλεσμα που αναμενόταν με βάση την διάρθρωση των στατιστικών του. Απόδειξη αυτού κυρίως τα 4 σουτ στην εστία και από τις δύο πλευρές.

Μπράιτον – Γουέστ Χαμ 0-2

Σμιθ 12′, Ουέκι 51′

Την αστοχία της φαίνεται πως πλήρωσε η ομάδα της Βεατρίκης Σαρρή που παρότι είχε τέσσερα περισσότερα σουτ από την αντίπαλο της συνολικά (14) δεν κατάφερε να βρει στόχο στα περισσότερα μένοντας στο μηδέν. Την ώρα που η Γουέστ Χαμ κατέγραψε 5/10 σουτ στον στόχο για να βρει τα γκολ σε έναν που κρίθηκε στις αρχές κάθε ημιχρόνου.

Μαν. Σίτι – Τσέλσι 1-1

Κέλι 7’/Ράιτεν 90+6′

Κόκκινη κάρτα: Γκρίνγουντ 38′, Χεμπ 81′

Το δεύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής έλαβε κι αυτό χώρα στο Μάντσεστερ και πέραν αυτού διεξήχθη σε βοηθητικό γήπεδο με γκολ στο πρώτο μισάωρο και τις καθυστερήσεις. Ωστόσο τα όσα συνέβησαν στο χορτάρι διέφεραν πάρα πολύ από όσα αναφέρθηκαν για την αναμέτρηση της Γιουνάιτεντ παραπάνω. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από το 8 – 22 των ολοκληρωμένων τελικών που μεταφράστηκε στο 5-4 των σουτ στο στόχο που έδωσαν την ισόπαλη κατάληξη σε ένα ακόμα ντέρμπι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τότεναμ – Μπρίστολ 3-1

Άχτινεν 31′, Τόμας 35′, Σούμανεν 45+4′/Τέστρουπ 64′

Ένα (σχεδόν) εικοσάλεπτο ήταν αρκετό για την Τότεναμ που “καθάρισε” την αδύναμη όπως αποδεικνύεται Μπρίστολ Σίτι έχοντας ένα αρκετά υψηλό ποσοστό ευστοχίας (60%) στη συσχέτιση σουτ στο στόχο/γκολ (5-3).

Λέστερ – Έβερτον 1-0

Πέτερμαν 69′

Πρόκειται για τη μοναδική συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο που αγωνίζεται και η ανδρική ομάδα του συλλόγου που την φιλοξένησε. Κάτι που δεν μπορούμε βέβαια να πούμε ότι επέδρασε με κάποιο τρόπο στην τελική έκβαση του αγώνα αν και αυτός διακρίθηκε από μοιρασμένες περίπου ευκαιρίες για τη νίκη και από το ένα γκολ που έκανε τον πρώτο εντός έδρας ματς της Λέστερ πολύ πιο αγχωτικό από την πρεμιέρα.

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα 2-0

Χέμπινγκερ 21′, Φλιντ 77′

Ο συγκεκριμένος αγώνας πήγε κόντρα στον κανόνα που θέλει τις ομάδες που φτάνουν το 60% ή ένα παραπλήσιο σε αυτό ποσοστό να κερδίζουν τον αγώνα τους. Καθότι εδώ οι τρεις βαθμοί πήγαν στη Λίβερπουλ του 42% και των 143 λιγότερων πασών που παραταύτα ήταν ουσιαστικότερες δημιουργώντας 2 γκολ μετά από 4 τελικές στην εστία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λέστερ 6


2. Λίβερπουλ 6

3. Μάντσεστερ Σίτι 4

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4


5. Τσέλσι 4

6. Τότεναμ 3

7. Γουέστ Χαμ 3

8. Μπράιτον 3

9. Άρσεναλ 1


10. Έβερτον 0

11. Άστον Βίλα 0

12. Μπρίστολ 0

Δείτε ακόμη:

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ