Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Premier League: Τα βραβεία του μήνα Σεπτεμβρίου

Τα “πιο πολλά και τίποτα” βραβεία που δίνονται σε μια σεζόν είναι αυτά που απονέμονται από μήνα σε μήνα σε εκείνους που ξεχώρισαν στα “μεγάλα” πρωταθλήματα όπως η Premier League.

Ο πρόλογος πιστεύω πως εξηγεί το γιατί δεν πρέπει αλλά και το γιατί πρέπει να δώσουμε σημασία στις συγκεκριμένες διακρίσεις. Δείχνει δηλαδή ότι πρέπει να τους αποδόσουμε “λελογισμένη” προσοχή. Ούτε να φουσκώσουμε το δικό μας μυαλό επειδή πάει καλά ένας παίκτης της ομάδας που υποστηρίζουμε ούτε και να μηδενίσουμε βέβαια την απόδοση θέλοντας να κρατήσουμε χαμηλά τη μπάλα.

Ο Προπονητής του Μήνα – Άγγελος Ποστέκογλου

Photo credits: Premier League (IG account)

Το όνομα Άγγελος Ποστέκογλου είναι πέραν πάσης αμφιβολίας αυτό που έχει κάνει τον μεγαλύτερο “κρότο” στο φετινό πρωτάθλημα και πιθανότατα ένα από αυτά που έχουν προκαλέσει τον μεγαλύτερο θόρυβο τις τελευταίες σεζόν της Premier League συνολικά. Και πως να μη συμβεί αυτό όταν είναι μαζί με τον Αρτέτα οι δύο μοναδικοί αήττητοι προπονητές του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα εκείνοι που έχουν καταφέρει να “αποκαθηλώσουν” τη μέχρι πρότινος ακμάζουσα Σίτι από την κορυφή. Στην οποία συγκατοικούν “spurs” και “gunners” με τους πρώτους να κερδίζουν το νο.1 στα σημεία.

Ο Ποδοσφαιριστής του Μήνα – Χέου Μινγκ Σον

Photo credits: Premier League (IG account)

Θα λέγαμε (με πλήρως χιουμοριστική διάθεση) ότι υπάρχει μια “προκατάληψη” σε αυτή την αρχή της σεζόν σε ότι έχει να κάνει με το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όμοια αυτής που “περιτριγυρίζει” το δίλλημα για τον καλύτερο προπονητή. Για αυτό και η “απάντηση” είναι ντυμένη στα λευκά και το ερωτηματικό είναι μονάχα το όνομα. Που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτό του Χέου Μινγκ Σον, ο οποίος συνεχίζει να μεγαλώνει το μύθο του στο βόρειο Λονδίνο χωρίς σταματημό.

Η Απόκρουση του Μήνα – Ρόμπερτ Σάντσεζ

Photo credits: Premier League (IG account)

Όπως είχαμε πει και στην παρουσίαση των υποψηφιοτήτων στη συγκεκριμένη κατηγορία, υπάρχουν στιγμές στις οποίες οι τερματοφύλακες έβαλαν όλη τους την τέχνη προκειμένου να προστατεύσουν την ομάδα τους και αυτό ποτέ δεν έχει παράξει ένα μέτριο αποτέλεσμα. Ακριβώς έτσι συνέβη και στην περίπτωση του Ρόμπερτ Σάντσεζ, ο οποίος ωστόσο με την απόκρουση του απέναντι στην Άστον Βίλα μας “κέρασε” μια γερή δόση δεξιοτεχνίας αλλά όχι ουσίας καθώς η ομάδα του εν τέλει έχασε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το Γκολ του Μήνα – Μπρούνο Φερνάντες

Photo credits: Premier League (IG account)

Η κατάκτηση του συγκεκριμένου βραβείου από τον Μπρούνο Φερνάντες είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορούσε να υπάρξει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, ο Πορτογάλος επιθετικός μέσος και αρχηγός των “κόκκινων διαβόλων” είναι το μοναδικό πρόσωπο που θα μπορούσε να βρεθεί εδώ, όπως συμβαίνει τώρα. Κι αυτό το έκανε μάλιστα με έναν τρόπο που σε αντίθεση με τον Σάντσεζ παραπάνω ήταν πέρα από εντυπωσιακός και εξόχως ουσιαστικός, καθώς έδωσε στην ομάδα του τη νίκη απέναντι στη Μπέρνλι με το ισχνό αλλά πάντα αρκετό 0-1.

Δείτε ακόμη:

Premier League: Δόθηκαν τα βραβεία του μήνα (Αυγούστου) με έντονο άρωμα Τότεναμ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ