Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης: Μια “βασίλισσα” με 108 υπηκόους

Τα άπειρα γκολ, τα καραβάνια “αστέρων” και οι νίκες απέναντι σε 100+ διαφορετικές ομάδες στο Champions League που της δίνουν την πρωτιά.

Φυσικά και οι υπήκοοι του “βασιλείου” της Μαδρίτης δεν είναι μόνο 108. Είναι εκατομμύρια ίσως και δισεκατομμύρια. Υπεύθυνος για αυτό ο “αιώνιος” πρόεδρος της σπουδαιότερης ομάδας του πλανήτη, Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος έχει σπαταλήσει πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια προκειμένου να δημιουργήσει κάτι που θα συνεχίσει υπό την προεδρία του να φέρει την αίγλη του παρελθόντος με τη συμβολή πολλών σπουδαίων ονομάτων.

Όπως εκείνα των δύο εκδόσεων “galacticos” που περιελάμβαναν ονόματα όπως αυτά του Μπέκαμ και του Ρονάλντο (Ναζάριο) ή του CR7, του Μπενζεμά και του Μπέιλ αργότερα. Ανθρώπων δηλαδή που είτε ήρθαν και “φώτισαν” τη διαδρομή των “blancos” είτε μεγάλωσαν το μύθο τους εκεί κερδίζοντας δεκάδες τρόπαια και εκατοντάδες συλλόγους για να τα καταφέρει.

Συγκεκριμένα και σε ότι έχει να κάνει με το Champions League, το ρεκόρ των “Μαδριλένων” πέρα από τις 14 κατακτήσεις (κορυφαία επίδοση στον θεσμό) περιλαμβάνει και τις επικρατήσεις έναντι 108 διαφορετικών αντιπάλων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται από ελληνικές ομάδες ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ξεχωρίζει επίσης και ο ΑΠΟΕΛ που υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπέκυψε έχοντας πριν φτάσει στους “8” της διοργάνωση. Ενώ τη δική τους σημασία έχουν και οι νίκες ενάντια σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ, η Γιουνάιτεντ, η Σίτι και η Άρσεναλ που έχουν έρθει στο “δρόμο” για πολλά από τα τρόπαια που έχουν πανηγυριστεί ξέφρενα στην “πλατεία του Ήλιου”.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ