Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Επικό «διπλό» στην Σκωτία για τον μεγάλο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην Σκωτία αδικώντας τον εαυτό του για είκοσι λεπτά, όταν όμως ξύπνησε πήρε ένα επικό τρίποντο και έκανε το 3X3.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να «ανοίξουν» το σκορ, όταν στο 49ο λεπτό ο ΜακΚένζι έκανε μια σέντρα, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να αδρανεί και τον Μιόφσκι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των «ασπρόμαυρων». Οκτώ λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με τον Πολβάρα να εκμεταλλεύεται τα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ και με όμορφο πλασέ να κάνει το 2-0 για την Αμπερντίν.

Ο Λουτσέσκου πραγματοποίησε μαζεμένες αλλαγές, προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Και το κατάφερε. Από νέα ατομική ενέργεια του Κωνσταντέλια, ο Ντεσπόντοφ, που μόλις είχε περάσει στο ματς, με την πρώτη επαφή του με την μπάλα μείωσε σε 2-1. Ο Δικέφαλος ανέβασε στροφές αλλά και τις γραμμές του, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο. Η κοντινή κεφαλιά του Οζντόεφ (80’) βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρόος, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση, αφού ο Χέις σε προσπάθεια να διώξει με το κεφάλι έστειλε την μπάλα πάνω στον Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έκανε το διαγώνιο σουτ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα, κόντραρε στο πόδι του Χέις και κατέληξε στην κλειστή γωνία του Ρόος για το 2-2.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Οζντόεφ κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Στέφαν Σβαμπ ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή για τον «Δικέφαλο», που τον οδηγεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αμπερντίν (Μπάρι Ρόμπσον): Ρόος, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γιένσεν, Ντέβλιν, Πολβάρα (72’ Χέις), Σίνι, ΜακΚένζι, ΜακΓκραθ (73’ Κλάρκσον), Μιόφσκι (72’ Λόπες), Μπάρον.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (63’ Μπάμπα), Σβαμπ, Τσιγγάρας (63’ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (73’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (64’ Σαμάτα).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ