Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Premier League: Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

Ο Νούνιεζ που αρχίζει να γίνεται ουσιαστικός για τη Λίβερπουλ, η αήττητη για έναν (και βάλε) χρόνο σε ντέρμπι του Λονδίνου Άρσεναλ, η Μπρέντφορντ που “έκρυψε’ το πρόβλημα και η σούπερ επίθεση της Νιούκαστλ.

Είναι πολλά αυτά που έγιναν και σε αυτή την αγωνιστική. Πρώτα ήρθε η “επαγρύπνηση” του Νούνιεζ που φέτος δείχνει να αφομοιώνει πλέον καλύτερα όσα του ζητούνται. Ακολούθησε η σπάνια για τη Μπρέντφορντ συμβολή όλων των επιθετικών της στο σκοράρισμα, η νίκη της Γουλβς δια ποδός (και) Πέδρο Νέτο που μοιάζει ανεκτίμητος για τους “λύκους”. Για να κλείσει το πρόγραμμα του Σαββάτου με μια ακόμα αγχωτική εμφάνιση και νίκη της Γιουνάιτεντ που παίρνει από την άμυνα όσα χάνει απ’ την επίθεση στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ενδιάμεσα και πηγαίνοντας στο “Stamford Bridge” δεν μπορεί να μη σταθούμε στο αήττητο σερί 16 αγώνων (11-5-0) του Αρτέτα από την αρχή της περσινής σεζόν μέχρι και σήμερα σε αγώνες με ομάδες του Λονδίνου και το γκολ του Ντέκλαν Ράις που που πλήγωσε την ομάδα που υποστήριζε μικρός από τα 33,5 μέτρα “σαλπίζοντας” την ανατροπή. Περνώντας πια στην Κυριακή αξίζει να ασχοληθούμε τόσο με τον Ντάγκλας Λουίζ που έχει βρει 7 γκολ στα τελευταία 6 εντός έδρας ματς της Βίλα όσο και στον Γουότκινς της συμβολής σε 27 γκολ σε 33 παρουσίες του Ουνάι Έμερι στον πάγκο της ομάδας του. Τέλος, η αυλαία “πέφτει” με τη σεμιναριακού επιπέδου παρουσία του Γκουλιέλμο Βικάριο κάτω από τα δοκάρια. Συμπέρασμα που προκύπτει από την αποσόβηση του 79% των 115 που έχει δεχθεί.

Τα αποτελέσματα:

Λίβερπουλ – Έβερτον 2-0

Όπως συνηθίζεται τα πολλά τελευταία χρόνια οι συναντήσεις ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Έβερτον “βάφονται” από νωρίς “κόκκινες”. Έτσι έγινε και τώρα με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να μονοπωλεί τις ευκαιρίες και να βρίσκει τελικά τα τέρματα της νίκης με τον Μο Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος πρώτα ευστόχησε σε πέναλτι στο 75′ και έπειτα δέχθηκε την ασίστ του Ντάργουιν Νούνιεζ για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 90+5′. Στις λεπτομέρειες τις αναμέτρησης συγκαταλέγεται η κόκκινη κάρτα του Άσλεϊ Γιάνγκ στο 37ο λεπτό που δεν επηρέασε σημαντικά την εξέλιξη του αγώνα. Αντίθετα το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν στατιστικά όπως αυτό σύμφωνα με το οποίο το δεύτερο γκολ του Σαλάχ ήταν το 104ο για αυτόν στο “Anfield” (ισοφάρισε Ντανγκλίς και Τζέραρντ) και εκείνο που αφορά την χημεία που δείχνουν να βρίσκουν ο ηγέτης των “reds” και ο Νούνιεζ που έχει καταγράψει 8 ασίστ για τη Λίβερπουλ και όλες είχαν αποδέκτη τον φημισμένο συμπαίκτη του.

Μπρέντφορντ – Μπέρνλι 3-0

Χαράς ευαγγέλια για τη Μπρέντφορντ που υποδέχθηκε τη Μπέρνλι στο “Community” με σκοπό παρά τη δεδομένη αδυναμία της στο σκοράρισμα να πάρει το τρίποντο σε ένα από αυτά τα παιχνίδια που οι νίκες θα της επιτρέψουν να μην κινδυνεύσει. Πράγματι λοιπόν ο σκοπός επετεύχθη και οι “σφήκες” παρά την “πληγή” που κουβαλούν και θα κουβαλούν για καιρό στο “9” κέρδισαν εμφατικά τη Μπέρνλι του Βινσέντ Κομπανί. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Γουϊσά στο 25′, Εμπεμό στο 62′ και Γκόντος στο 87′.

Μπόρνμουθ – Γουλβς 1-2

Η επίσκεψη των “λύκων” στο “Vitality” στέφθηκε με επιτυχία χάρη κυρίως στην συνολική τους ποιότητα που εν τέλει τους επέτρεψε να χαμογελάσουν στο τέλος. Τα “κεράσια” που επί τέσσερα χρόνια έφευγαν έβγαιναν αλώβητα από τις μάχες που έδιναν στο “σπίτι” τους με τη Γουλβς, προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και φέτος θέτοντας μάλιστα τις βάσεις στο 17′. Τότε που ο Μπίλινγκ δέχθηκε πάσα βαθιά στη μεγάλη περιοχή για να γυρίσει τη μπάλα παράλληλα και ο Σολάνκε να τη στείλει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του εξουδετερωμένου Ζοζέ Σα. Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίχθηκαν το ίδιο ιδανικά και στη συνέχεια. Αφού στην “αυγή” του δευτέρου ημιχρόνου, αρχικά ο Ματέους Κούνια ισοφάρισε εκτελώντας στην κίνηση τον αντίπαλο τερματοφύλακα μετά την πάσα του Πέδρο Νέτο στο 47′ και έπειτα ο Λιούις Κουκ δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο 54′ λόγω μια ανόητης ενέργειας σε βάρος του Χουάνγκ. Στιγμή που καθόρισε εν τέλει την αναμέτρηση, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Γκάρι Ο’ Νιλ εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και πίεσαν μέχρι το τέλος φτάνοντας τελικά στο γκολ νίκης του Κάλαϊτζιτς στο 88′.

Ν. Φόρεστ – Λούτον 2-2

Μια ακόμα πολύ σημαντική στιγμή στο παρθενικό “ταξίδι” της Λούτον στην Premier League καταγράφηκε στο “City Ground” όπου οι “hatters” που πέρασαν να ηττηθούν από την έδρα μιας ομάδας με την οποία αναμένεται να παλέψουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Στα πολύ θετικά στοιχεία των “Λονδρέζων” αδιαμφισβήτητα προσμετράται η άρνηση τους να παραδοθούν στην ανωτερότητα του αντιπάλου. Χαρακτηριστικό που εκφράστηκε έντονα και στον αγώνα που εξετάζουμε, διότι από το 2-0 με τα τέρματα του Γουντ στο 48′ και το 76′ βρέθηκαν στο 2-2 χάρη στους Ογκμπένε και Αντεμπάγιο που σκόραραν στο 83′ και το 90+2′ αντίστοιχα προσδίδοντας ουσία στην “πολιορκία” της εστίας της Φόρεστ στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού.

Μαν. Σίτι – Μπράιτον 2-1

Photo credits: Manchester City (Facebook account)

Το συναπάντημα του “Etihad” ανάμεσα σε “πολίτες” και “γλάρους” θα μπορούσε ανάλογα με την έκβαση του να δείξει διαφορά πράγματα. Τελικά με το αποτέλεσμα που είδαμε να είναι ουσιαστικά απόλυτα αναμενόμενο το μόνο που συνέβη ήταν η “αρμάδα” του Πεπ Γκουαρντιόλα να πετύχει την 21η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της μέσα στο 2023 δημιουργώντας το καλύτερο σερί στην ιστορία για ομάδα της Premier League και επιπρόσθετα να διευρύνει το αήττητο ρεκόρ της όταν βρίσκεται ο Ρόδρι στο γήπεδο για λογαριασμό της στου 36 αγώνες χωρίς ήττα (30 νίκες – 6 ισοπαλίες). Τα τέρματα της αναμέτρησης πέτυχαν στο 7′ ο υπερφορμαρισμένος Χούλιαν Αλβάρεζ των 7 γκολ μέχρι τώρα και ο  Έρλινγκ Χάαλαντ στο 19′ πανηγυρίζοντας μετά από καιρό. Στα ασήμαντα του αγώνα βρίσκουμε την κόκκινη κάρτα του Ακάντζι στο 90+5′ που δεν επηρέασε κάπως τον αγώνα.

Νιούκαστλ – Κρ. Πάλας 4-0

Photo credits: Newcastle United (Facebook account)

Μια τεσσάρα γεμάτη ουσία περιελάμβανε το πρόγραμμα στη “στάση” “St. James’ Park” όπου η Νιούκαστλ σκόραρε πολύ χωρίς παραδόξως να δικαιώσει πλήρως τον τίτλο της πιο επιθετικής ομάδας του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής. Και δεν τον δικαίωσε διότι ενώ πέτυχε 4 γκολ, το κατάφερε με 10 σουτ έναντι 17 της Πάλας αλλά και 7 στον στόχο έναντι 3 της αντιπάλου. Τα γκολ ήρθαν από τους Μέρφι στο 4′, Γκόρντον στο 44′, Λόνγκσταφ στο 45+2′ και Γουίλσον στο 66′.

Τσέλσι – Άρσεναλ 2-2

Ένα ακόμα από τα πολλά ντέρμπι του Λονδίνου έλαβε χώρα στο Stamford Bridge έχοντας κιόλας μια μορφή που στο τέλος του το κατέστησε ακριβώς αυτό που υποσχόταν. Δηλαδή μια τρομερά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που στην πραγματικότητα δεν απέχουν πολύ. Όσον αφορά τώρα το πως εξελίχθηκε αυτή, αν την προσεγγίσουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια θα δούμε ότι η Άρσεναλ παρά την αναποδιά του αρχικού 2-0 έβγαλε αντίδραση “πλούσια” σε θάρρος και “μέταλλο” που της έλλειπε χρόνια και στην πραγματικότητα δεν συνάδει με τη “φυσιογνωμία” της τα τελευταία χρόνια. Σχετικά με τους σκόρερ τώρα, τον ρόλο αυτό στη συγκεκριμένη συνάντηση διαδραμάτισαν οι Πάλμερ στο 15′ με πέναλτι, Μούντρικ στο 48′ με ένα αρκετά τυχερό αλλά πανέμορφο γκολ, ο Ράις στο 77′ και ο Τροσάρντ στο 84′ με μια υψηλής τεχνικής προβολή που άφησε άγαλμα τον Σάντσεζ.

Σέφιλντ Γιουν. – Μαν. Γιουνάιτεντ 1-2

Το βράδυ του Σαββάτου έκλεισε στο “Bramall Lane”. Εκεί όπου η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ φιλοξένησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα ματς που οι “λεπίδες” στάθηκαν αρκετά καλά απέναντι στους “κόκκινους διαβόλους”, οι οποίοι χρειάστηκαν έναν “κεραυνό” του Ντιόγκο Νταλότ στο 77′ για να πάρουν την πολυπόθητη νίκη. Για να φτάσουμε παρά ταύτα εκεί χρειάστηκε για ακόμα μια φορά να επέμβει πρώτα ο κατ’ εξοχήν ανέλπιστος ήρωας της ομάδας του Έρικ Τεν Χαγκ, Σκοτ ΜακΤόμινει στο 28′ και να ισοφαρίσει λίγο αργότερα ο σέντερ φορ των γηπεδούχων Όλι ΜακΜπέρνι με πέναλτι στο 34′.

Άστον Βίλα – Γουέστ Χαμ 4-1

Σε δαιμονιώδη φόρμα βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι που “σμπαράλιασε” τη Γουέστ Χαμ με εξωφρενική ευστοχία στην αναλογία σουτ στο στόχο (7)/(4) γκολ. Οι “villagers” που έχουν σε εξαιρετική κατάσταση τους Ντάγκλας Λουίζ και Όλι Γουότκινς βρήκαν τρία γκολ από αυτούς μέχρι το 74′ και αποσιώπησαν με αυτόν τον τρόπο το γκολ του Μπόουεν στο 56′. Συγκεκριμένα, το σκορ άνοιξε με τη συμπλήρωση μισής ώρας (30′) αγώνα ο Βραζιλιάνος μέσος των “χωριστών” που στο 52′ διπλασίασε τα τέρματα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Για να ακολουθήσουν η προαναφερθείσα μείωση από πλευράς Γουέστ Χαμ και δύο ακόμα γκολ των γηπεδούχων με τον Γουότκινς να χρειάζεται σκόρερ στο 74 όπως προείπαμε και τον Μπέιλι να κάνει το ίδιο στο 89′.

Τότεναμ – Φούλαμ 2-0

Τελευταία και όχι καταϊδρωμένη μετά από πολύ καιρό συναντάμε στο πρόγραμμα την Τότεναμ που φέτος έχει εκπλήξει τους πάντες με την απόδοση της. Κάτι που έκανε και στο “Craven Cottage” δίνοντας την ευκαιρία στον προπονητή της να πετύχει ένα σημαντικό ρεκόρ για έναν νεοφερμένο. Τα κατάφερε μάλιστα με τη “συνταγή” που τείνει να γίνει “παραδοσιακή”. Σον γκολ στο 36′. Μάντισον στο 54′. Το 2-0 και η παραμονή στην κορυφή ήταν τα “λάφυρα” που απαίτησαν και πήραν οι φιλοξενούμενοι που συνεχίζουν ακάθεκτοι ένα δρόμο που δεν ξέρουμε που θα τους βγάλει αλλά φαίνεται πως σίγουρα θα τον φτάσουν μέχρι τέλους.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ

1. Τότεναμ 23


2. Μάντσεστερ Σίτι 21
3. Άρσεναλ 21
4. Λίβερπουλ 20


5. Άστον Βίλα 19
6. Νιούκαστλ 16


7. Μπράιτον 16


8. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 15
9. Γουέστ Χαμ 14
10. Τσέλσι 12
11. Κρίσταλ Πάλας 12
12. Γουλβς 11
13. Φούλαμ 11
14. Μπρέντφορντ 10
15. Ν. Φόρεστ 10
16. Έβερτον 7
17. Λούτον 5


18. Μπέρνλι 4
19. Μπόρνμουθ 3
20. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1

Μαν. Σίτι – Μπράιτον: Οι καλύτερες στιγμές

Νιούκαστλ – Κρ. Πάλας: Οι καλύτερες στιγμές

Δείτε ακόμη:

Premier League: Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κινδυνεύει με τιμωρία ο Γκαρνάτσο (pic)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επιστρέφει ο Ντε Χέα

Φούλαμ: Ανανέωσε ο Μάρκο Σίλβα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ