Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Χρυσή Μπάλα: Η “επισφράγιση” της “απολυτότητας” του Μέσι, η κυριαρχία της Σίτι και το “δε σας βλέπω” της Premier League

Η σπουδαιότερη στιγμή στην καριέρα του Μέσι, οι πέντε “πολίτες” της πρώτης δεκάδας και η παντοκρατορία της Premier League στην τελική εικοσάδα.

Η σημερινή απονομή της Χρυσής Μπάλας αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τελετές των τελευταίων ετών. Κι αυτό γιατί είναι πολλά τα πεδία στα οποία απλώνεται φέρνοντας τα ταυτόχρονα και σε κάποιου είδους σύγκρουση.

 Τι εννοούμε όμως με αυτό;

Ότι τη Χρυσή Μπάλα αναμένεται να την κατακτήσει ένας ποδοσφαιριστής που δεν προέρχεται ούτε από το καλύτερο πρωτάθλημα ούτε από την καλύτερη ομάδα στον κόσμο που κατά τα άλλα εκπροσωπούνται επαρκώς με εννέα υποψηφιότητες στην τελική εικοσάδα.

Γιατί όμως καταλήγουμε εδώ;

Μα φυσικά επειδή ο τελικός νικητής αναμένεται να είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο κορυφαίος, πέραν πάσης αμφισβήτησης πλέον, ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ο ηγέτης της εθνικής Αργεντινής που στα γήπεδα του Κατάρ στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής συνθέτοντας μια “ραψωδία” ικανή να καταβάλει την τεράστια αντίσταση που προέβαλε η Μάντσεστερ Σίτι που με μπροστάρη τον Έρλινγκ Χάαλαντ έφτασε σε ένα μνημειώδες τρεμπλ.

Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα έχει διτή ερμηνεία. Κι αυτό γιατί η “μεγαλειότητα” του Μέσι μπορεί κάποιες φορές να προσπερνά τα όσα επίσης υπέροχα έχουν κάνει όσοι οι διάφοροι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει ανταγωνιστεί στο παρελθόν. Το αν είναι δίκαιο λοιπόν δεν μπορεί να απαντηθεί με σαφήνεια. Αυτό όμως που είναι σίγουρο είναι ότι δεν θα ήταν σύμφωνο με την “ποδοσφαιρική ηθική” ο Αργεντίνος σούπερ σταρ να μην ανταμειφθεί για την υπερπροσπάθεια που έκανε προκειμένου να οδηγήσει την απόλυτα εξαρτημένη από τα πόδια του Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου.

Η τελική εικοσάδα:

Photo credits: Fabrizio Romano (Facebook account)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ