Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Ασπρόμαυρος θρίαμβος στο «Καραϊσκάκης»!

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4

Καταιγιστικός υπήρξε ο «Δικέφαλος του Βορρά» μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», επικρατώντας απέναντι στο Ολυμπιακό με 2-4! Το κακό πρόσωπο του στην Opap Arena κατάφερε να αναστρέψει ο ΠΑΟΚ και μάλιστα με επιβλητικό σκορ, κόβοντας τα φτερά των ερυθρόλευκων εν όψη της αναμέτρησης τους με την Γουέστ Χαμ. Πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ υπήρξε ο Μπράντον Τόμας με 2 γκολ, ενώ για τους Πειραιώτες επίτιμο πρόσωπο ήταν ο Κώστας Φορτούνης, κατακτώντας μία πρωτιά που κανείς δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει.   

1ο ημίχρονο 

Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν σε σχηματισμό 4-3-3 με Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα γκολ ποστ, Ρέτσος και Πορόζο το αμυντικό δίδυμο στα στόπερ με Ροντινέι και Κίνι στα άκρα, Αλεξανδρόπουλος, Έζε και Μαντί Καμαρά η τριπλέτα των χάφ και οι Φορτούνης και Ποντένσε να πλαισιώνουν τον Ελ Κααμπί. Από την άλλη πλευρά ο Ρασβάν Λουτέσκου παρέταξε την ομάδα του με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, τον Κουλιεράκη με παρτενέρ τον Κετζιόρα ως κεντρικούς αμυντικούς, Σάστρε και Μπάμπα στις πτέρυγες, σε ρόλο αμυντικών χάφ οι Μεϊτέ και Οζντόεφ, μπροστά τους ο Μουργκ, δίπλα του τους Τάισον και Ζίβκοβιτς και μοναδικό προωθημένο τον Μπράντον Τόμας, σε ένα 4-2-3-1.

Το παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης» ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να απειλούν εκατέρωθεν τις δύο εστίες, χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πιο δυνατοί στην δημιουργία ευκαιριών, ενώ οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τους ανοιχτούς χώρους, χτυπώντας στην αντεπίθεση. Στο 23′ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο πρώτο τέρμα της αναμέτρησης, με τον Φορτούνη να γεμίζει από δεξιά προς την περιοχή του ΠΑΟΚ, τους 2 στόπερ των φιλοξενούμενων να μπερδεύονται, δίνοντας στον Ποντένσε την ευκαιρία να σουτάρει από κοντά, όμως ο Κροάτης γκολκίπερ άπλωσε το κορμί του και απομάκρυνε την μπάλα, κρατώντας το 0-0. Την λευκή ήρθε να σπάσει στο 38′ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος έγινε δέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, έπειτα από σέντρα του Μπάμπα, το σουτ του εξτρέμ του ΠΑΟΚ προσέκρουσε στο αριστερό χέρι του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, μετά την κόντρα, για το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, μάταια όμως, με την ομάδα του ΠΑΟΚ να αμύνεται αποτελεσματικά, στις σέντρες των παικτών του Ολυμπιακού.

2ο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δέυτερο ημίχρονο με τους ερυθρόλευκους να κυνηγάνε την ισοφάριση με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη και την ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου να βγάζει αντίδραση και να πατάει δυναμικά την περιοχή του Ολυμπιακού, εκμεταλλευόμενη τα λάθη της άμυνας του αντιπάλου. Ο ΠΑΟΚ βρήκε και 2ο τέρμα, αυτή την φορά από τα 11 βήματα. Ο Τζάκσον Πορόζο, στο 54′, παραχώρησε πέναλτι, μετά από τάκλιν του στον Μπράντον Τόμας και ο τελευταίος αφού ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, νίκησε τον Πασχαλάκη, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-2. Με τον ίδιο πρωταγωνιστή, ο «δικέφαλος του Βορρά» αύξησε το προβάδισμά του στο 65′. Ο Μουργκ, είδε τον  ξεμαρκάριστο Μπράντον Τόμας στην περιοχή, τροφοδότησε τον συμπαίκτη του και από εκεί, εύκολα, με προβολή ο Ισπανός φορ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, με τον πίνακα του σκορ να αναγράφει 0-3. Η χαριστική βολή στους αποκαρδιωμένους παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήρθε στο 78ο λεπτό. Σε μία ακόμη προσπάθεια του ΠΑΟΚ από τα αριστερά, ο Μπράντον Τόμας βρήκε τον Κωνσταντέλια με κάθετη πάσα και εκείνος αφού εξουδετέρωσε τον Πασχαλάκη, έστρωσε με τακουνάκι την μπάλα για τον επερχόμενο Οζντόεφ, ο οποίος έγραψε το 0-4. Τα πρώτα «σημάδια ζωής» για τους γηπεδούχους στο 2ο ημίχρονο, ήρθαν από τα πόδια του Κώστα Φορτούνη. Στο 86′ ο 31χρονος επιθετικός χαφ, μετά από κόρνερ, βρήκε χώρο στην περιοχή του ΠΑΟΚ και σουτάροντας από πλάγια θέση, με την βοήθεια του δοκαριού, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μείωσε σε 1-4. Λίγα λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα, στο 98′ ο Μασούρας έκανε με κεφαλιά το 2-4, μετά από ασίστ του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος με αυτή την ασίστ έγραψε ιστορία για τον σύλλογο, κατακτώντας την κορυφή με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: (Μαρτίνεθ) Πασχαλάκης, Κίνι (Σολμπάκεν 64′), Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Καμαρά, Έζε, Αλεξανδρόπυλος (Μασούρας 46′), Φορτούνης, Ποντένσε (Σκάρπα 73′), Ελ Κααμπί (Γιόβετις 73′)

ΠΑΟΚ: (Λουτσέσκου) Κοτάρσκι, Σάστρε, Μπάμπα, Κετζίορα, Κουλιεράκης, Μεϊτέ (Τσιγγάρας 90′), Οζντόεφ (Σβάμπ 90′), Μούρκγ, Τάισον (Κωνσταντέλιας 73′), Ζίβκοβιτς (Τζίμας 90′), Μπράντον Τόμας (Ντεσπότοφ 82′)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ