Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

Το μεγάλο “μπαμ” που ερχόταν για τη Μπράιτον, η Τσέλσι που είναι εκεί που ανήκει και το απέδειξε ξανά και το Τότεναμ – Λίβερπουλ όπου θριάμβευσε η δικαιοσύνη.

Τα αποτελέσματα που μπορεί να σταθεί κανείς και σε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι αναμφίβολα πάνω από ένα. Όπως θα δείτε παρακάτω στεκόμαστε εκτενώς στα περισσότερα. Για αυτό και δεν θα πούμε κάτι παραπάνω σε αυτή την παράγραφο.

Τα αποτελέσματα:

Μαν. Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ 5-0

Γκέισε 3′, Τέρνερ 42′, Πάρις 45+1′, Γκαρσία 88′, Μαλάρ 90′

Το να ξεκινά το πρόγραμμα με έναν αγώνα που περιέχει πέντε γκολ είναι “ευλογία” τόσο για τους φιλάθλους όσο και για την ομάδα που τα πετυχαίνει. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση μάλιστα το αίσθημα της ευφορίας πολλαπλασιάζεται και για τους δύο καθώς η νίκη απευθύνεται στο μεγαλύτερο κοινό που έχει παρακολουθήσει ποτέ δια ζώσης το σύνολο του γυναικείου τμήματος των “κόκκινων διαβόλων”. Αφού την προσπάθεια τους πλαισίωσαν 36.000 και πλέον θεατές, οι οποίοι μετά από καιρό συνέρρευσαν στο μνημειώδες “Old Trafford” για χάρη της γυναικείας ομάδας τους. Πάμε όμως τώρα και στα της συνάντησης. Το επίπεδο των δύο ομάδων ήταν εκ προοιμίου πολύ διαφορετικό. Πιεστήριο αυτού μάλιστα αποτελεί και ο βαθμολογικός πίνακας. Ο οποίος μπορεί να εξηγήσει σε συνδυασμό και με τη στατιστική το πώς η Γιουνάιτεντ κυριάρχησε και έφτασε σε αυτή τη μεγάλη σε έκταση νίκη που αν μη τι άλλο θα της δώσει περαιτέρω ώθηση για τη συνέχεια.

Τότεναμ – Λίβερπουλ 1-1

Ιντχουζούι 27’/Χουάνγκ 66′

Είχαμε πει πως αυτό το παιχνίδι θα έδειχνε ποια από τις δύο ανερχόμενες δυνάμεις που αναμετρήθηκαν θα μπορούσε να ακολουθήσει τους μεγάλους του πρωταθλήματος. Τελικά η “μπίλια” “έκατσε” στην ισοπαλία για να τους δείξει ότι και οι δύο έχουν την ικανότητα αν και ανέτοιμες. Στα αξιοπερίεργα του συγκεκριμένου αγώνα ανοίκει το γεγονός ότι οι δύο ομάδες συγκέντρωσαν ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες νίκης με βάση τις ευκαιρίες τους παρά το γεγονός ότι η Τότεναμ είχε πολύ περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της.

Μαν. Σίτι – Μπράιτον 0-1

Λι 81′

Ένα και καλό ήταν αρκετό για το γυναικείο τμήμα του συλλόγου των “γλάρων”, οι οποίοι χάρη στη Λι πέτυχαν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική το σημαντικότερο αποτέλεσμα αυτής. Απέναντι στη Σίτι βέβαια θα δείτε πως το “έκλεψαν”. Γιατί δεν μπορεί να θεωρήσουμε κάτι διαφορετικό όταν η αντίπαλος της έχει τους εξωπραγματικούς αριθμούς τελικών γενικά αλλά και στο στόχο.

Έβερτον – Τσέλσι 0-3

Φλέμινγκ 14′, Κερ 62′, Μπίβερ Τζόουνς 90′

Η επίδοση της Τσέλσι θα μπορούσε να ονομαστεί “ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας” αν αναλογιστούμε το πόσα από τα εύστοχα σουτ της πήγαν και στα δίχτυα. Αντίστοιχα άσχημη βέβαια θα πρέπει να θεωρείται η αναλογία των τελικών της γενικά και στο στόχο. Οι “μπλε” επίσης όσον αφορά την άμυνα τους επέτρεψαν στα “ζαχαρωτά” να βρουν τελικές και να διεκδικήσουν ότι μπορούν χωρίς να πετύχουν όπως προκύπτει και από το αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα τέρμα.

Μπρίστολ – Άστον Βίλα 0-2 

Κόνολι 77′ (αυτογκόλ), Σάλμον 86′

Οι “villagers” ταξίδεψαν στο Μπρίστολ θέλοντας μόνο ένα πράγμα. Να αξιοποιήσουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία που τους έχει δοθεί μέσα στη σεζόν μέχρι σήμερα για το πρώτο τους τρίποντο. Το θετικότερο βεβαίως για τις “χωριάτισσες είναι ότι εν τέλει έκαναν αυτό στο οποίο αποσκοπούσαν παίζοντας και κυριαρχικό ποδόσφαιρο όπως θα δείτε παρακάτω.

Λέστερ – Άρσεναλ 2-6

Τίρνι 36′, Κέιμαν 38’/Λασκασέ 49′, Ρουσό 52′, Φουρντ 58′, Πελόβα 61′, Μπλακστένιους 75′, Χούρτιγκ 90+8

Τι να πεις για αυτό το παιχνίδι; Ότι η Λέστερ έκανε εξαιρετικό κλείσιμο στο ημίχρονο με αυτό το 0-2 ή ότι η Άρσεναλ έβγαλε μια από τις πιο ΕΠΙΚΕΣ αντιδράσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου; Εμείς λοιπόν επιλέγουμε να τα πούμε και τα δύο για να είμαστε μέσα. Οι “Λονδρέζες” χρειάστηκαν 12 λεπτά μόλις για να πετύχουν τέσσερα τέρματα και να πάρουν δύο τέρματα διαφορά από την αντίπαλο της. Κλείνοντας, επίσης αξιόλογο ήταν ότι οι “κανονιέρησσες” δεν σταμάτησαν μέχρι το τέλος να αποδίδουν σε υψηλό ρυθμό παρά τη διασφάλιση της νίκης. Πράξη που αποπνέει τον πρέποντα σεβασμό προς τον αντίπαλο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 16


2. Άρσεναλ 13

3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12

4. Τότεναμ 11


5. Λίβερπουλ 11

6. Μάντσεστερ Σίτι 10

7. Λέστερ 7

8. Μπράιτον 7

9. Γουέστ Χαμ 4


10. Έβερτον 4 

11. Άστον Βίλα 3

12. Μπρίστολ 3

Δείτε ακόμη: 

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ