Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

Μια αγωνιστική σε ίδιο μοτίβο, το τόσο όσο της Άρσεναλ που ανεβάζει στην κορυφή την Τσέλσι και το “μπουμ” της Μπράιτον που τελικά δεν ήταν όσο μεγάλο θα μπορούσε.

Δε θα πούμε πολλά. Δε θα το κάνουμε γιατί το σκορ, η διάρθρωση του και τα επιμέρους στατιστικά δείχνουν με περίσσια ακρίβεια τι συνέβη σε καθένα από τα έξι γήπεδα που υπήρξε δράση.

Τα αποτελέσματα:

Άστον Βίλα – Τσέλσι 0-6

Μπράιτ 21′, Κίρμπι 26′, Κεϊνράιντ 56′, Λόρενς 63′, Μπίβερ Τζόουνς 67′, Τσαρλς 73′

Πέρασμα κάτι πολύ παραπάνω από εμφατικό πραγματοποίησε η Τσέλσι από το Μπέρμιγχαμ όπου συνάντησε την Άστον Βίλα που επιβεβαίωσε με τη σειρά της πως δε μπορεί να λογίζεται στις κορυφαίες του πρωταθλήματος. Οι “μπλε” από το Λονδίνο ήταν καταιγιστικές με 27 σουτ και 14 στο στόχο την ώρα που οι αντίπαλες της έστειλαν τη μπάλα στο τέρμα της Μπέργκερ. Το τελικό 0-6 λοιπόν δε μπορεί παρά να θεωρείται μια άκρως φυσική εξέλιξη για το ματς που θα μπορούσε να πάει και πολύ χειρότερα για τις “χωριάτισσες”.

Άρσεναλ – Μαν. Σίτι 2-1

Κάτλεϊ 14′, Μπλακστένιους 87′/Κέλι 72′

Τα όσα έκανε το γυναικείο τμήμα των “κανονιέρηδων” απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι είναι εντυπωσιακά αν σκεφτεί κανείς τη σημαντική υστέρηση των “Λονδρέζων” στην αναλογία της κατοχής της μπάλας και των εύστοχων πασών. Παρά ταύτα βέβαια βρήκαν διψήφιο αριθμό σουτ και έστειλαν τα μισά και λίγο παραπάνω στην αντίπαλη εστία. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι το 1/3 των προσπαθειών που απείλησαν την Κίτινγκ (τερματοφύλακας Μάντσεστερ Σίτι) κατέληξαν και στα δίχτυα την ίδια ώρα οι “πολίτισσες” βρήκαν τον στόχο στις δικές τους απόπειρες μόλις 4 φορές καταγράφοντας το αποκαρδιωτικό 4/17 από το οποίο προέκυψε και το γκολ της Κλόε Κέλι με το οποίο ισοφάρισαν πριν χάσουν από το τέρμα της Μπλακστένιους στο 87′.

Τότεναμ – Έβερτον 1-1

Κλίντον 43’/Γκάλι 85′ (πεν)

Το συγκεκριμένο παιχνίδι που έλαβε χώρα στην αγγλική πρωτεύουσα δείχνει στον απόλυτο βαθμό τη διαφορά μιας καλής και απειλητικής ομάδας από μια μέτρια. Διότι η Τότεναμ έχοντας περίπου ίδια ποσοστά με την Έβερτον σε κατοχή και εύστοχες πάσες παρήγαγε 20 σουτ με πάρα πολλά εξ αυτών να καταλήγουν στο στόχο. Ενώ την ίδια στιγμή τα “ζαχαρωτά” βρήκαν εστία 2 φορές για ένα γκολ. Όλα τα υπόλοιπα είναι μάλλον περιττά.

Λίβερπουλ – Λέστερ 2-1

Λόουλι 48′, Χέμπινγκερ 84‘/Γκούντγουϊν 57’

Τα όσα είδαμε και στη βόρεια Αγγλία δεν διαφέρουν και πολύ από τα δύο παραπάνω παιχνίδια. Γιατί εδώ είχαμε νίκη όπως στη συνάντηση της Άρσεναλ με τη Σίτι αλλά και ισορροπημένα σε γενικές γραμμές στατιστικά από τα οποία βέβαια για τη μια πλευρά προέκυψαν πολύ περισσότερες ευκαιρίες. Σημαντικό εδώ υπήρξε το γκολ της Χέμπινγκερ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα που έδωσε το δικαίωμα στη Λίβερπουλ να μείνει κοντά στις κορυφαίες ομάδες.

Γουέστ Χαμ – Μπρίστολ 2-3

Ασεγί 27′, Ουέκι 45+3 (πεν)/Τέστρουπ 32′, Πάουελ 37′, Άσπιν 55′

Αν κάτι πρέπει να σημειωθεί από το συγκεκριμένο παιχνίδι αυτό είναι η επιμονή της Μπρίστολ στο “κυνήγι” των τριών βαθμών. Οι “ρόμπιντς” που “έσπασαν” πλέον το “ρόδι” με το πρώτο τους τρίποντο ήξεραν τι ευκαιρία είχαν μπροστά τους ταξιδεύοντας στην πρωτεύουσα για να αντιμετωπίσουν τα “σφυριά”. Για αυτό και δεν παραιτήθηκαν όταν η ανατροπή τους “έσβησε” στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και αντ’ αυτού έβαλαν το γκολ νίκης πολύ νωρίς στο δεύτερο δείχνοντας σε όσες πρόκειται να παλέψουν μαζί τους για την παραμονή ότι πλέον είναι εδώ.

Μπράιτον – Μαν. Γιουνάιτεντ 2-2

Τέρλαντ 30′, Μπέργκσβαντ 89’/Έλα Τούνε 78′, Γουίλιαμς 90+8

Το αποτέλεσμα της αγωνιστικής και παρολίγο η νίκη της χρονιάς συνέβη στο Μπράιτον. Η ομάδα της Ελίζαμπεθ Τέρλαντ και της Βεατρίκης Σαρρή έφτασε μόλις λίγα δευτερόλεπτα από μια νίκη που θα της έδινε πέρα από βαθμούς και οξυγόνο. Ας είναι καλά όμως η Ρέιτσελ Γουίλιαμς που με το “buzzer beater” έδωσε στη Γιουνάιτεντ το ελάχιστο δυνατό από έναν αγώνα που βάση των ευκαιριών της δεν προέκυπτε ξεκάθαρος νικητής.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 13


2. Μάντσεστερ Σίτι 10

3. Τότεναμ 10

4. Λίβερπουλ 10


5. Άρσεναλ 10

6. Μαν. Γιουνάιτεντ 9

7. Λέστερ 7

8. Γουέστ Χαμ 4

9. Μπράιτον 4


10. Έβερτον 4

11. Μπρίστολ 3

12. Άστον Βίλα 0

Δείτε ακομη:

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ