Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Με σφραγίδα Χρήστου Καρακώστα, ο ΑΟΚ πήρε το ντέρμπι με τη Δόξα Δράμας

Όπως ακριβώς και πέρσι, έτσι και φέτος, ο ΑΟΚ επικράτησε εντός έδρας της Δόξας Δράμας (3-1) στο ντέρμπι της Ανατολικής Μακεδονίας και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

 

Οι «Αργοναύτες» είχαν τον έλεγχο τον αγώνα από την αρχή του ματς και το γρήγορο γκολ που πέτυχαν με τον Κοσμά Γκέκα τους βοήθησε να βρουν χώρους ώστε να δημιουργήσουν αρκετές ευκαιρίες, ενώ ο Χρήστος Καρακώστας με την είσοδό του στην αναμέτρηση έφερε περισσότερα προβλήματα στην ομάδα του Ιεροκλή Στολτίδη, καθώς με τις ζογκλερικές του ενέργειες δυσκόλεψε την άμυνα των φιλοξενούμενων. Όσον αφορά τη Δόξα Δράμας, απείλησε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας και το γκολ που την έβαλε ξανά στο παιχνίδι, ωστόσο δεν έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει τον βαθμό της ισοπαλίας.

 

Το φιλμ της αναμέτρησης:

 

5′: 1-0 για τον ΑΟΚ με εύστοχη εκτέλεση του Γκέκα.

16′: Με παλικαρίσια ενέργεια κέρδισε την μπάλα έξω από την περιοχή και δεξιά ο Ατανάσοφ, που έδωσε στον Μπρατσιάνι ο οποίος μέσα από την περιοχή επιχείρησε αδύναμο σουτ με το αριστερό με τον Αστρά να μπλοκάρει.

21′: Σέντρα του Γκέντσογλου στην περιοχή, ψηλότερα όλων ο Γκέκας με την κεφαλιά του να περνά λίγο εκτός από το δεξί κάθετο δοκάρι.

28′: Μεγάλη φάση για την Καβάλα, όταν ο Δημητριάδης πέρασε από αριστερά όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και βρήκε τον αμαρκάριστο Αλτιντζή, ο οποίος ολομόναχος νικήθηκε από τον Καραγιαννίδη.

32′: 2-0 η Καβάλα με τον Παπαδόπουλο, ο οποίος σε κενή εστία ζευγαρώνει τα τέρματα των γηπεδούχων.

36′: Σέντρα του Καζαντζίδη από δεξιά, και πάλι μόνος ο Γκέκας με την κεφαλιά του να καταλήγει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Καραγιαννίδη.

54′: Μετά από εκτέλεση κόρνερ λάθος εκτίμηση του Οικονομίδη, ο Παπαδόπουλος γύρισε στον ολομόναχο Γκέκα με τον Καραγιαννίδη να απομακρύνει ενστικτωδώς.

57: Ο Μπρατσιάνι μειώνει σε 2-1 για τους «Μαυραετούς».

64′: Δοκάρι για την Καβάλα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, κεφαλιά του Τζελίδη στο πρώτο δοκάρι στη συμβολή των δοκών.

67′: Ο Χρήστος Καρακώστας με εκπληκτική κεφαλιά κάνει το 3-1 για τους «Αργοναύτες».

68′: Μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα με την κεφαλιά του Χατζηδημητρίου, η οποία κατέληξε στο δοκάρι.

87′: Ο Μπλιός μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά αλλά ο Αστράς τον σταμάτησε διορθώνοντας το προηγούμενο λάθος του.

 

Καβάλα (Τίμος Καβακάς): Αστράς, Καζαντζίδης, Δημητριάδης, Περδίκης, Σμίλτος, Γκέτζογλου, Δαλιανόπουλος (53′ Καρακώστας), Τζελίδης (85′ Γερονικολός), Γκέκας, Παπαδοπουλος(Γιαγτζίδης), Αλτιντζής.

Δόξα Δράμας (Άκης Στολτίδης): Καραγιαννίδης, Χατζηκούρτης, Παπαϊωάννου, Θεοδοσιάδης, Μπλιός, Ρούτσης (46′ Οικονομίδης), Περσίδης, Ατανάσοφ (70′ Ιωάννου), Κόντος(46′ Παπαδόπουλος), Χατζηδημητρίου, Μπρατσιάνι (70′ Πιτσόλης).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ