Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Εθνική Γαλλίας: Μια ιστορική βραδιά γεμάτη ρεκόρ

Ο Εμπαπέ που προσπέρασε τον Γκριεζμάν από τα 40 μέτρα, ο Ζιρού που έχασε το χατ τρικ για κάποια χιλιοστά και πολλά πολλά άλλα που προκάλεσαν μεγαλύτερο θόρυβο ακόμα κι από το κοινό της Νις.

Τα αξιόλογα στατιστικά που προέκυψαν χθες βράδυ (18/11) από τη συνάντηση Γαλλίας και Γιβραλτάρ στη Νις είναι πραγματικά πολλά και μερικά εξ’ αυτών είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά:

1. Ο Γουόρεν Ζαΐρ – Εμερί με την παρουσία του στην ενδεκάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει υπάρξει ποτέ βασικός σε ενδεκάδα των “τρικολόρ” σε ηλικία 17 ετών και 255 ημερών.

2. Ο νεαρός Γάλλος μέσος με το γκολ του στο 16′, το οποίο δυστυχώς συνοδεύτηκε και με τραυματισμό που τον έθεσε εκτός συνέχειας, έγινε πέρα από τα παραπάνω και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία των “μπλε”.

3. Συνέχεια στη “λάμψη” του Εμερί ήρθε, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, να δώσει ο Κιλιάν Εμπαπέ που με τρία γκολ, το ένα από τα 40 μέτρα, έφτασε τα 300 γκολ καριέρας και παράλληλα έγινε τρίτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας (46 τέρματα) προσπερνώντας τον Αντουάν Γκριεζμάν (44 τέρματα) ενόσω βρισκόταν και εκείνος μαζί του στο χορτάρι.

4. Παρά ταύτα ο “εγκέφαλος” της αρμάδας του Ντεσάμπ τα τελευταία χρόνια δεν έμεινε παραπονεμένους. Αφού μπορεί να μη σκόραρε και να τον ξεπέρασε και ο Εμπαπέ αλλά ήταν αυτός που χάρισε με την 30η του ασίστ το δεύτερο γκολ του Ζιρού και προτελευταίο της βραδιάς.

5. Το 7-0 των δύο ημιχρόνων συνιστά τη μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων που έχουμε δει ποτέ σε ένα σαρανταπεντάλεπτο στα προκριματικά του EURO.

6. Το 14-0 είναι πια με τεράστια διαφορά η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της τέως Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας. Προηγούμενη ήταν το 10-0 επί του Αζερμπαϊτζάν το 1995. Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι η χθεσινή επικράτηση ισοφαρίζει το ρεκόρ της μεγαλύτερης την τελευταία διετία. Το έτερο “χέρι” που κρατά αυτό το ρεκόρ είναι της Ιαπωνίας που το Νοέμβριο του 2021 έβαλε επίσης 14 στη Μογγολία.

*Το 7 κρύβεται στην παραπομπή αμέσως μετά το τέλος του κειμένου.

Τέλος, επειδή πλησιάζει και η ώρα που οι δευτεραθλητές κόσμου θα καταφθάσουν και στα δικά μας μέρη, ένα έχουμε να πούμε. Η Εθνική μας Ομάδα δε θα φάει πολλά. Κλείνουμε με την ευχή και το δικό μας κοινό να είναι τόσο θερμό όσο ο κόσμος της Νις που δεν σταμάτησε να “εκρήγνυται”. Έχοντας βέβαια και αναρίθμητες αφορμές.

Δείτε ακόμη:

Εθνική Γαλλίας: Που με κόβει δυο κομμάτια… τέσσερα, δεκατέσσερα!! (Videos)

Εθνική Γαλλίας: Χάνει το ματς με την Ελλάδα ο Ζαΐρ Εμερί

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ