Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-1: “Όρθιοι” Με Άρνολντ στο Etihad

Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής στη Premier League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ. Οι “Πολίτες” προηγήθηκαν με τον, συνήθη ύποπτο, Χάαλαντ, ωστόσο λίγα λεπτά πριν το τέλος ήρθε ο Αλεξάντερ Άρνολντ με ένα εξαιρετικό τελείωμα να δώσει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Κλοπ. Βασικός σε όλο το ματς ο Κώστας Τσιμίκας.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σίτι να μπαίνει δυνατά και τον Ντόκου να αποτελεί πηγή κινδύνου για τη δεξιά πλευρά της Λίβερπουλ. Ωστόσο η πρώτη ευκαιρία του ματς θα έρθει στο 11ο λεπτό με τον Άλισον να σταματά τον Φόντεν. Πέντε λεπτά αργότερα θα έρθει η σειρά του Έντερσον να σταματήσει το Νούνιες. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τη Σίτι να πατά καλύτερα και να βρίσκει το γκολ στο 27ο λεπτό με τον Χάαλαντ. Ο Άκε με υπέροχη ατομική ενέργεια τροφοδότησε τον Νορβηγό επιθετικό και αυτός με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Άλισον γράφοντας το 1-0. Μετά το γκολ η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει όμως το πλασέ του Νούνιες πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι “Πολίτες” συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι χάνοντας πολλές ευκαιρίες, χωρίς να μπορούν όμως να βρουν το γκολ με το οποίο θα κλείδωναν το τρίποντο. Και λίγα λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας το πλήρωσαν. Ο Σαλάχ έστρωσε στον Αλεξάντερ Άρνολντ και αυτός με ωραίο τελείωμα μέσα στην περιοχή την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 1-1 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Οι Συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακάντζι, Ντίας, Άκε, Ρόνδρι, Σίλβα, Φόντεν, Ντοκού, Άλβαρες, Χάλαντ

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Βαν Ντάικ, Τσιμίκας, Μακάλιστερ (85′ Έντο), Σόμποσλαϊ (73′ Χάκπο), Τζόουνς (54′ Χράφενμπερχ), Ζότα (54′ Ντίας), Σαλάχ, Νούνιες (85′ Έλιοτ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ