Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Τρίποντο» με ανατροπή πριν τη Φράιμπουργκ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την ανατροπή στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» και επικράτησαν των Αγρινιωτών με 3-1 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Μαρτίνεθ δυσκολεύτηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, όμως στη συνέχεια οι Πειραιώτες έκαναν το καθήκον τους και επικράτησαν με ανατροπή, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Φράιμπουργκ.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τους 27 βαθμούς και μείωσε στο -1 από τον Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίζει αύριο (26/11, 20:30) τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Παναιτωλικός έμεινε στους 6 βαθμούς και την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η διακοπή του πρωταθλήματος φάνηκε πως επηρέασε τις δύο ομάδες, οι οποίες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να βρουν τα πατήματά τους. Ο Ολυμπιακός δεν κυκλοφορούσε σωστά στη μπάλα, με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να είναι αρκετά απειλητικός στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.

Η πίεση των φιλοξενούμενων μετατράπηκε σε γκολ στο 13′, όταν ο Πέρεθ έκλεψε από τον Μπιέλ και με μία ωραία μπαλιά έβγαλε τον Χατζηθεοδωρίδη στην αντεπίθεση για να νικήσει τον Πασχαλάκη για το 0-1. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμεση. Ο Κίνι μετά από μονομαχία με τον Λιάβα, κέρδισε τη μπάλα, άλλαξε παιχνίδι για τον Έσε και ο τελευταίος σούταρε με την προσπάθεια του να κοντράρει στον Οικονόμου και να καταλήγει στα δίχτυα του Καπίνο για το 1-1 στο 17′.

Μετά την ισοφάριση, η εικόνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε και οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 28′ με το σουτ του Ροντινέι και στο 32′ με τον Ντόη. Τελικά, η ανατροπή ήρθε στο 41′. Ο Φορτούνης συνέκλινε και με ένα ωραίο μακρινό σουτ με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Καπίνο, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ και το 2-1 λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Γιάννης Πετράκης έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Ζοάο Πέδρο για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε κάτι στην ενδεκάδα του, με στόχο να «κλειδώσει» το ματς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν και πάλι εκείνοι που ξεκίνησαν καλά στα πρώτα λεπτά, με τους «ερυθρόλευκους» παρόλα αυτά να μπαίνουν αρκετά πιο συγκεντρωμένοι σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.

Στο 55′, ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Πέρεθ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει, με τον Μπιέλ να στέλνει τη μπάλα στον Καπίνο, εκτελώντας μάλιστα από πολύ πλεονεκτική θέση. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν το δεύτερο γκολ με τις κεφαλιές των Πέδρο στο 62′ και Ντουάρτε στο 67′ να μην απειλούν την εστία του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Με την είσοδο του Ελ Κααμπί, ο Μαρτίνεθ «κλείδωσε» ουσιαστικά το «τρίποντο». Φορτούνης και Μασούρας συνεργάστηκαν, με τον τελευταίο να σεντράρει και τον Μαροκινό επιθετικό να κάνει με κεφαλιά το 3-1 στο 70′ και να «σφραγίζει» στην ουσία τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός (4-3-3, Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (73′ Ιμπόρα), Ντόη, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (85′ Καρβάλιο), Μπιέλ (68′ Ποντένσε), Μασούρας (73′ Μπρίνιτς), Γιόβετιτς (68′ Ελ Κααμπί)

Παναιτωλικός (3-5-2, Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Ντουάρτε, Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας (81′ Μαυρίας), Πέρεθ (76′ Ντίας), Χατζηθεοδωρίδης (61′ Μπελεβώνης), Ακόστα, Βοΐλης (46′ Πέδρο), Ντουάρτε Φρ (76′ Μπαλντασάρα)

Διαιτητής: Περράκης, Βοηθοί: Απτόσογλου, Καραλής, 4ος: Τσέτσιλας, VAR: Παπαδόπουλος, Νικολαΐδης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ