Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός: Τίτλοι τέλους για συνέχεια στο Europa League

Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 5-0

Με κομμένα φτερά έφυγε ο Ολυμπιακός από το «Europa-Park Stadium» και βάζει πλώρη ολοταχώς για το Conference League. Οι Πειραιώτες δέχθηκαν βαριά ήττα από την Φράιμπουργκ με 5 γκολ, εμφανίζοντας ιδιαίτερα αμυντικά προβλήματα στο παιχνίδι τους καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Πρωταγωνιστής για την Γερμανική ομάδα υπήρξε ο 29χρονος φορ της, Μίκαελ Γκρέγκοριτς που συνέβαλε, τόσο με γκολ όσο και με ασίστ, για την εξασφάλιση της συνέχειας της ομάδας του στο Europa League.   

1ο ημίχρονο

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αν και προσπάθησε να φανεί απειλητική από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, έδειξε μεγάλη αμυντική αστάθεια, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Με το «καλημέρα» η Φράιμπουργκ βρέθηκε να προηγείται με γκόλ του Γκρέγκοριτς από το 3ο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν άτυχοι όταν η σέντρα του Έγκεσταιν από την δεξιά πτέρυγα, αφού πρώτα κόντραρε πάνω στον Ορτέγκα, έφτασε στον Γκρέγκοριτς και εκείνος με «αναιμικό» πλασέ κατόρθωσε να νικήσει τον Πασχαλάκη, κάνοντας το 1-0. Το εφιαλτικό ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» είχε και συνέχεια, αφού στο 8ο μόλις λεπτό οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους. Σκόρερ για 2η φορά χρίστηκε ο Γκρέγκοριτς, ο οποίος με σκαστή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντόαν, εκτέλεσε τον Πασχαλάκη και έγραψε το 2-0. Ο Αυστριακός στράικερ έφτασε μία ανάσα από το χατ τρικ στο 19′, όταν η απρόσεκτη απομάκρυνση του Ντόι έφερε την μπάλα στα πόδια του, όμως εκείνος, από πολύ ευνοϊκή θέση, αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ότι δεν κατάφερε να κάνει στο 19΄το έκανε στο 37′ ο Μίκαελ Γκρέγκοριτς. Ο Γκρίφο έφερε την μπάλα στην αριστερή πλευρά, ο Μακένγκο γέμισε προς την περιοχή και ο Γκρέγκοριτς, ανενόχλητος, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 3-0. Μετά από 3 γκολ σε λιγότερο από 40 λεπτά παιχνιδιού, ο Αυστριακός πήρε και ρόλο δημιουργού και μετά από γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, τροφοδότησε τον εισερχόμενο στην περιοχή Σελντίλια, ο οποίος με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτυών, μετά από κόντρα στο χέρι του γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων», ανεβάζοντας έτσι τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

2ο ημίχρονο

Η Φράιμπουργκ, όπως και στο 1ο ημίχρονο έτσι και στο 2ο, συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Στο 68΄ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του 2ου ημιχρόνου, με τον Ελ Κααμπί να παίρνει την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή, μετά από κεφαλιά πάσα του Ιμπόρα, όμως η αργοπορία του Μαροκινού στην εκτέλεση έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Φράιμπουργκ να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Η χαριστική βολή για την ομάδα του Μαρτίνεθ ήρθε στο 75′. Η Φράιμπουργκ ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, έφερε την μπάλα στην περιοχή και ενώ φάνηκε να ανακτά την κατοχή ο Έσε για τον Ολυμπιακό, το ανοιχτό κοντρόλ του Αργεντίνου έδωσε την ευκαιρία στον Ντόαν να τσιμπήσει την μπάλα ανάμεσα σε Πασχαλάκη και Έσε και να την στείλει στα δίχτυα για το τελικό 5-0. Στο 82′ ήρθε η μεγαλύτερη φάση για τους ερυθρόλευκους στο παιχνίδι από τα πόδια του Μασούρα. Ο Έλληνας διεθνής βρέθηκε απέναντι από τον Ατουμπόλου, το τελείωμά του όμως δεν ήταν αρκετό για να νικήσει τον νεαρό Γερμανό γκολκίπερ.

Συνθέσεις:

Φράιμπουργκ: (Στράιχ) Ατουμπόλου, Σελντίλια, Γκίντερ, Λίνχαρτ (Γκίλντε 66′), Μακένγκο, Χέφλερ (Βάινχαουπτ 78′), Έγκεσταιν, Ντόαν, Γκρίφο (Σαλάι 78′), Χέλερ (Ανταμού 66′), Γκρέγκοριτς (Ρεχλ 66′)

Ολυμπιακός: (Μαρτίνεθ) Πασχαλάκης, Ροντινέι (Κίνι 84′), Ντόι, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε (Καρβάλιο 84′), Αλεξανδρόπουλος (Ιμπόρα 46′), Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε (Μασούρας 50΄), Ελ Κααμπί (Ελ Αραμπί 84′)

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ