Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ: Και τον Μάρτιο θα είναι ωραία με το Conference για παρέα!

Ο μεγάλος ΠΑΟΚ πήρε το «διπλό» στην Γερμανική Τούμπα κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 2-1 και εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο δεκάλεπτο απείλησαν τρεις φορές, χωρίς να βρουν στόχο, με τους Λάρσον (5’), Μαρμούς (9’) και Τσαϊμπί (10’). Στο 13’ σουτ του Τάισον δεν ανησύχησε τον Τραπ και στο 25’ ο Κοτάρσκι απέκρουσε σουτ του Ενκουνκού. Στο 29’ ο Σαμάτα τροφοδότησε τον Μουργκ σε αντεπίθεση του Δικεφάλου με τον Αυστριακό να κάνει το πλασέ με το αριστερό και τον Τραπ να αποκρούει σωτήρια με τα πόδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν ο πρώτος που πέτυχε το γκολ. Συγκεκριμένα στο 55’ ο Ζίβκοβιτς έπαιξε με πάσα το κόρνερ που παραχωρήθηκε, αλλά ξαναπήρε την μπάλα και έκανε το γέμισμα, με την άμυνα της Άιντραχτ να μπερδεύεται και τον Κεντζιόρα να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Παρόλα αυτά τα πανηγύρια των παικτών του ΠΑΟΚ δεν κράτησαν πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα (58′) ο Μαρμούς με κεφαλιά κέρδισε τον Κοτάρσκι για πρώτη φορά στο παιχνίδι, φέρνοντας τον αγώνα στα ίσα.

Ο Μπράντον Τόμας πάσαρε στον Τάισον που συνεργάστηκε με τον Κωνσταντέλια, ο 20χρονος είδε τον Μπράντον Τόμας που έκανε το σουτ, ο Τραπ δεν μπλόκαρε σταθερά και ο Ζίβκοβιτς που καλυπτόταν από τον Ενκουνκού εκτέλεσε από κοντά για το 2-1.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να παίζουν με στόχο το δεύτερο γκολ και τελικά το πέτυχαν στο 73ο λεπτό. Με αυτό το αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να εξασφαλίσει την πρωτιά στο 7ο Όμιλο της διοργάνωσης, αλλά και να εξασφαλίσει από τώρα την πρόκρισή τους στους «16».

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Ντίνο Τόπμελερ): Τραπ, Πάτσο, Σμόλτσιτς, Τούτα (74’ Μπούτα), Ενκουνκού, Σκίρι (54’ Γιάκιτς), Λάρσον, Εντιμπέ (86’ Φέρι), Τσαϊμπί, Μαρμούς, Γκέτσε (74’ Αάρονσον).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (79’ Τρόοστ-Εκόνγκ), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (79’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (66’ Κωνσταντέλιας), Τάισον (83’ Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (66’ Τόμας).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ