Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Πάτησαν» εξάδα οι Αρκάδες – «Μοιραίος» ο Χόβαν

Με το «μοιραίο» λάθος του Χόβαν, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 1-0 του Πανσερραϊκού για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League και «πάτησε» στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Σε ένα παιχνίδι που φαινόταν πως θα έληγε στο 0-0, το «μοιραίο» λάθος του Χοβάν έδωσε την ευκαιρία στο Μιριτέγιο να σκοράρει και ταυτόχρονα στον Αστέρα Τρίπολης να πάρει το τρίποντο που τον έφερε στην εξάδα.

Έτσι, οι γηπεδούχοι έφτασαν στους 17 βαθμούς και την 6η θέση, ενώ οι Σερραίοι έμειναν στους 13 βαθμούς και την 9η θέση.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Πανσερραϊκός ήταν εκείνος που ξεκίνησε καλά στην αναμέτρηση και σε διάστημα ενός λεπτού, δημιούργησε δύο ευκαιρίες με Χατζηστραβό στο 4′ και Μούργο στο 5′ να μην απειλούν ιδιαίτερα την εστία του Παπαδόπουλο. Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Αστέρας ισορροπούσε το παιχνίδι, έβρισκε τα πατήματά του και απείλησε για πρώτη φορά στο 16′ με το μακρινό δυνατό σουτ του Άλβαρες να καταλήγει για λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για να βρουν το γκολ και στο 29′ έπειτα από σέντρα του Μουνάφο, ο Μάντζης πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι Σερραίοι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, θέλησαν να αποκτήσουν και πάλι την κυριαρχία στο παιχνίδι, δημιούργησαν κάποιες καλές προϋποθέσεις, αλλά όχι μεγάλες ευκαιρίες και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα για το πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό. Ο Αστέρας βρέθηκε μια «ανάσα» από το γκολ στο 54′, αλλά ο Μάντζης δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το ωραίο γύρισμα του Ζουγλή και αστόχησε σε κενή εστία. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το τέρμα που θα τους έφερνε σε θέση οδηγού και λίγο έλλειψε να το πετύχουν με τον Καλτσά να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 1-0 στο 68′ και στο 69′.

Τελικά, η πίεση του Αστέρα έφερε αποτέλεσμα. Η κακή πάσα του Μπέργκστρεμ προς τα πίσω και το λάθος-τσαφ του Χόβαν, έδωσε τη κατοχή στον Μπαρτόλο και εκείνος πάσαρε δίπλα του στον Μιριτέγιο που έκανε πολύ εύκολα το 1-0 στο 78′. Οι δύο ομάδες πίεσαν στη συνέχεια με τον Αστέρα να ψάχνει το γκολ που θα τέλειωνε το ματς, ενώ οι φιλοξενούμενοι αυτό της ισοφάρισης και τελικά το παιχνίδι έμεινε στο 1-0, ενώ ο Μποροβήλος δέχτηκε και δεύτερη κίτρινη στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης και ο Άλεξιτς είδε τον Παπαδόπουλο να πραγματοποιεί μια πραγματικά εντυπωσιακή επέμβαση, κρατώντας το μηδέν στις καθυστερήσεις.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Γκος (59′ Σουρλής), Μουνάφο (93′ Αλάγκμπε), Καλτσάς, Κρέσπι (59′ Σίτο), Ζουγλής (59′ Μπαρτόλο), Μάντζης (71′ Μιριτέγιο)

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία, 4-2-3-1): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρεμ, Γκοτζαμανίδης, Πηλέας (72′ Πεταυράκης), Ουντρεαόγκο, Στάικος (72′ Μορέιρα), Μούργος (84′ Τομάς) , Χατζηστραβός (79′ Σοφιανός), Μασαρίποφ, Άλεξιτς

Διαιτητής: Τσέτσιλας, Βοηθοί: Μωυσιάδης, Τσολακίδης
4ος διαιτητής: Βάτσιος, VAR: Ανδρέας Γκάμαρης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ