Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Premier League: Τα βραβεία του μήνα Νοεμβρίου

Το “χατ τρικ” της Γιουνάιτεντ και ο Καμίνσκι που είναι εκεί στα δύσκολα για τη Λούτον.

Τα “Βραβεία του Μήνα” είναι μια διαδικασία που στο πρώτο τρίμηνο της σεζόν κατακλυζόταν από το χρώμα μιας ομάδας. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζει βέβαια και τώρα. Μόνη διαφορά η αλλαγή του φανέλας στην οποία κατέληξαν τα βραβεία. Καθώς από την Τότεναμ περάσαμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που χώρος κανείς να το καταλάβει θεωρείται η καλύτερη ομάδα για τον μήνα Νοέμβριο στην Premier League.

Προπονητής του Μήνα – Έρικ Τεν Χαγκ

Photo credits: Premier League (IG account)

Το “πλήρωμα του χρόνου” ήρθε και ο Άγγελος Ποστέκογλου έχασε για πρώτη φορά στον καιρό του στο αγγλικό πρωτάθλημα τη συγκεκριμένη διάκριση. Αιτία αποτέλεσε ο Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος αν και βρίσκεται υπό συνεχόμενη αμφισβήτηση από τον κόσμο και μέρος των ποδοσφαιριστών της, κατάφερε τις τελευταίες εβδομάδες να κάνει ένα μικρό σερί που στάθηκε ικανό να του προσφέρει το βραβείο. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός είδε τους ποδοσφαιριστές να καταφέρνουν να πετύχουν τρεις νίκες σε τρεις αγώνες ενάντια σε Φούλαμ, Λούτον και Έβερτον.

Παίκτης του Μήνα – Χάρι Μαγκουάιερ 

Photo credits: Premier League (IG account)

Η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί μια ηχηρή απάντηση σε όλους όσους έχουμε επικρίνει τον Χάρι Μαγκουάιερ. Κι αυτό γιατί ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός απέδειξε ακόμα και σε χαμηλότερης δυναμικότητας αντιπάλους ότι μπορεί να “επιβιώσει” στο κορυφαίο επίπεδο. Ίσως η διάκριση αυτή να αποτελεί βέβαια και αφορμή για ψυχολογική τόνωση προς τον ποδοσφαιριστή που εδώ και μιάμιση περίπου σεζόν αποτελούσε σταθερά το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό “blooper” παγκοσμίως.

Γκολ του Μήνα – Αλεχάντρο Γκαρνάτσο

Photo credits: Premier League (IG account)

Η συγκεκριμένη κατηγορία είχε αυτή τη φορά μια υποψηφιότητα που από τη στιγμή που προέκυψε ήταν εκείνη που διέλυσε τον ανταγωνισμό. Το τέρμα του Γκαρνάτσο απέναντι στην Έβερτον είναι ένα απείρου κάλους ανάποδο ψαλίδι το οποίο αν και προϊόν επανατοποθέτησης κατάφερε να είναι άρτιο. Πρόκειται για μια τόσο καλή εκτέλεση μάλιστα που αν και λίγο πριν την κατάληξη στα δίχτυα έχασε τη δύναμη της, δε μπόρεσε ο Τζόρνταν Πίκφορντ να αποσοβήσει το γκολ.

Απόκρουση του Μήνα – Τόμας Καμίνσκι

Photo credits: Premier League (IG account)

Όπως και στην περίπτωση του Χάρι Μαγκουάιερ έτσι και εδώ το συγκεκριμένο βραβείο θα μπορούσε με ευκολία να δοθεί και δε κάποιον άλλο. Ωστόσο πλαισιώνει πλέον τα γάντια του Τόμας Καμίνσκι επιβραβεύοντας τον ίδιο και την ομάδα του για τη μέχρι τώρα προσπάθεια στην πρώτη παρουσία τους στην Premier League.

Δείτε ακόμη: 

Premier League: Τα βραβεία του μήνα Οκτωβρίου

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ