Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΝΙΚΗ ανατροπής!

13η αγωνιστική

Νίκη Βόλου – ΠΑΟΚ Β’ 3-2

Με τη λήξη του πρώτου γύρου η Νίκη Βόλου μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους 8 βαθμούς και συγχρόνως πέτυχε μια σπουδαία νίκη ανατροπής παίρνοντας ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος!

Σε ένα τρομερό ματς που διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης Βόλου, η Νίκη ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον πλέον ιδανικό τρόπο! Στο 12ο λεπτό ο Παναγιωτίδης σε προσπάθειά του να σκοράρει από κοντά, ανατράπηκε από τον Τσοπούρογλου. Ο διαιτητής υπέδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι και ο Μιράντα δε λάθεψε πετυχαίνοντας το 1-0! Η γηπεδούχος στη συνέχεια πίεσε και για δεύτερο τέρμα, ωστόσο μετά το ημίωρο «κατέβασε» τον ρυθμό της. Αυτή τη νωχελικότητα εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ και στο 41’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νινούα, ο Δαρέλας μέσα από την μικρή περιοχή με καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1)!

Στο δεύτερο ημίχρονο μόλις στο 47’ ο Τσοπούρογλου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς προσπάθησε να εκβιάσει το πέναλτι βουτώντας μπροστά από τον εξερχόμενο Γκαραβέλη! Με το αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ της, η ομάδα της Νίκης ανέβηκε ψηλά όμως ο ΠΑΟΚ στο 51’ σημείωσε και δεύτερο γκολ! Ο Τζίμας σε μια γρήγορη αντεπίθεση με προσωπική ενέργεια και όμορφο πλασέ «νίκησε» τον Γκαραβέλη για το 1-2! Ο Ελευθερόπουλος αμέσως έκανε πιο επιθετικογενή την ομάδα του και στο 61’ ο νεοεισελθών Ριμπέιρο με ωραία πάσα βρήκε τον Πολίτη, ο οποίος με δυνατό πλασέ ισοφάρισε σε 2-2! Το ματς άρχισε να παίρνει έναν γρήγορο ρυθμό και στο 65’ οι «ασπρόμαυροι» παραλίγο να σκοράρουν ξανά! Σε νέα τρομερή αντεπίθεση και πάλι ο Τζίμας βρέθηκε απέναντι από τον Γκαραβέλη με τον γκολκίπερ της Νίκης αυτή τη φορά εντυπωσιακά με το ένα χέρι να διώχνει σε κόρνερ! Στο 74’ οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να σκοράρουν με την κεφαλιά του Κάσσου, ωστόσο ο επόπτης σήκωσε τη σημαία ακυρώνοντας το γκολ για οφσάιντ σε μια ομολογουμένως δύσκολη και οριακή φάση!

Τελικά η Νίκη Βόλου δικαιώθηκε για την ασφυκτική της πίεση στο 87ο λεπτό! Ο Ριμπέιρο επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά και ο κορυφαίος σήμερα Χοσέτε Μιράντα με φοβερό σουτ στο «παραθυράκι» του Ταλιχμανίδη έκανε την ολική ανατροπή σημειώνοντας το τελικό 3-2!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Νίκη Βόλου: Γκαραβέλης, Κάσσος, Μπαχανάκ, Ανδρέου (62’ Στίκας), Αναστασίου, Κυριακίδης (62’ Λίταινας), Παναγιωτίδης, Πέττας (54’ Ριμπέιρο), Πολίτης, Μιράντα, Μοράρ (62’ Τζιώρας)

ΠΑΟΚ Β’: Ταλιχμανίδης, Τσοπούρογλου, Σελιμάι (67’ Δεληγιάννης), Παναγιώτου, Παντεκίδης, Γιαξής, Νινούα (67’ Τσίκος), Γρόσδης (50’ Μανωλιούδης), Δαρέλας (67’ Ρούμιαντσεφ), Γκούμας (57’ Σπυράκος) Τζίμας

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ