Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

Το “ουφ” της Σίτι, η ρελάνς της Άρσεναλ, η Λίβερπουλ που δεν έχει “μεγαλώσει” ακόμα αρκετά και η Γιουνάιτεντ που μας έδειξε που κοιτάει και φέτος.

Αν κάποιος κοιτάξει το βαθμολογικό πίνακα τότε θα καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει το “big six” που γνωρίσαμε από το αντρικό ποδόσφαιρο. Καθώς κάποιος θα βρει την Τσέλσι, την Άρσεναλ, τη Σίτι, τη Γιουνάιτεντ, τη Λίβερπουλ και την Τότεναμ στις έξι πρώτες θέσεις. Σε ότι αφορά τα ενενηντάλεπτα που θα εξετάσουμε παρακάτω τώρα, θα δούμε το ίδιο μοτίβο με διάφορες παραλλαγές σε ότι έχει να κάνει με τα αποτελέσματα. Ενώ ιδιαίτερα έντονο θα είναι το “αποτύπωμα” του κόσμου σε όλο αυτό και κυρίως στο σπουδαιότερο ματς της αγωνιστικής, το Άρσεναλ – Τσέλσι που “επισφραγίστηκε” από το ρεκόρ προσέλευσης για το πρωτάθλημα με τους 59.042 θεατές.

Τα αποτελέσματα: 

Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα 2-1

Χεμπ 61′, 65′/Τέρνερ 7′

Τα δύσκολα εύκολα φαίνεται πως έκανε η Μάντσεστερ Σίτι που παρήγαγε αρκετές φάσεις, όμως βρήκε το στόχο όχι σε ικανοποιητικό βαθμό κατ’ αντιστοιχία. Αντίθετα καλή είναι η βαθμολογία σε αυτόν τον τομέα για την Άστον Βίλα. Οι “villagers” βρήκαν περίπου τις μισές φορές τον στόχο και “λογικά” έφτασαν στο ένα γκολ που βέβαια δύσκολα θα τους έδινε τη νίκη σε έναν αγώνα που η Σίτι χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να πάρει το τρίποντο.

Άρσεναλ – Τσέλσι 4-1

Μιντ 8′, Ίλεστεντ 36′, Ρουσό 38′, 74′ (πεν)/Κέινριντ 13′

Αν από πάνω είχαμε ένα παιχνίδι που η μία ομάδα επιβραβεύθηκε στο ελάχιστο, τώρα έχουμε μια ομάδα που έκανε τα ίδια με την αντίπαλο της στατιστικά και παρόλα αυτά κέρδισε με τρία τέρματα διαφορά στην αποθέωση του ουσιαστικού ποδοσφαίρου. Σε έναν αγώνα που πέραν όλων των άλλων ήταν και κομβικός για την κατάληψη της κορυφής.

Μπράιτον – Λέστερ 2-2

Τέρλαντ 82′, 88’/Πέτερμαν 45′, Ράνταλα 46′

Πολύ καλή εμφάνιση για τη Μπράιτον που ωστόσο δε μπόρεσε να μετουσιώσει τις τόσες ευκαιρίες που έφτιαξε σε κάτι αρκετό για να της δώσει όλους τους βαθμούς που διατέθηκαν σε αυτό το παιχνίδι. Στον αντίποδα, η Λέστερ πήρε μάλλον περισσότερα από όσα δικαιούταν παραμένοντας χαμηλά σε βαθμολογία και απόδοση.

 

Λίβερπουλ – Μπρίστολ 1-1

Χάουγκ 57’/Τέστρουπ 50′

Αποδόθηκε δικαιοσύνη θα λέγαμε στο Λίβερπουλ όπου οι δύο ομάδες πήραν ότι άξιζαν σε σχέση με τα όσα έπραξαν. Στο γενικότερο πλαίσιο γύρω από την αναμέτρηση τώρα, θα λέγαμε πως είναι πισογύρισμα αυτή η απώλεια βαθμών για τις “κόκκινες” από τη βόρεια Αγγλία.

Γουέστ Χαμ – Έβερτον 0-1

Χόλμγκαρντ 63′

Πρόκειται για μια ακόμα συνάντηση με μοιρασμένες πιθανότητες. Που βέβαια η “μπίλια” δεν έκατσε στο x. Συγκεκριμένα η επικράτηση έγειρε στην πλευρά των “ζαχαρωτών” που ανέβηκαν λίγο παραπάνω κι απομακρύνθηκαν κι άλλο από την “επικίνδυνη ζώνη”.

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4

Μαλάρ 29′, 59′, Έλα Τούνε 51′, Λαντ 84′

Όπως και στην περίπτωση της Άρσεναλ έτσι και εδώ είχαμε ένα ματς το οποίο κρίθηκε από την εξαιρετική αποτελεσματικότητα της μιας ομάδας. Αφού η Γιουνάιτεντ σχεδόν ότι έκανε στην αμυντικό τρίτο της Τότεναμ το έστελνε και στα δίχτυα της ξεχωρίζοντας οριστικά από το “midfield” και παραμένοντας στο κορυφαίο επίπεδο για ακόμα μια σεζόν.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 22


2. Άρσεναλ 22

3. Μάντσεστερ Σίτι 19

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 18

5. Λίβερπουλ 15

6. Τότεναμ 12

7. Έβερτον 11

8. Λέστερ 9

9. Μπράιτον 8


10. Άστον Βίλα 6

11. Μπρίστολ 5

12. Γουέστ Χαμ 4

Δείτε ακόμη: 

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ