Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Premier League: Επίσημο του Νούνο Εσπίριτο Σάντο στη Νότιγχαμ

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης του Στηβ Κούπερ στον πάγκο της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Επιστροφή στην Premier League για τον Πορτογάλο προπονητή που δεν στέριωσε στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Ιτιχάντ και επέστρεψε έτσι ταχύτατα στο κορυφαίο επίπεδο στο οποίο στο παρελθόν έχει βρεθεί μέσω της παρουσίας του στους πάγκους τόσο της Τότεναμ όσο και της Γουλβς. Με τους “λύκους” μάλιστα έφτασε και μέχρι τους “8” του Europa League το καλοκαίρι του 2020 που η δράση μετεβλήθη λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Όσον αφορά τις λεπτομερείς της συμφωνίας τώρα, αυτή θα ισχύσει για 2.5 χρόνια. Άρα, φαινομενικά οι “κόκκινοι” του Νότιγχαμ θα χρειαστεί να ξαναψάξουν προπονητή μετά το καλοκαίρι του 2026.

Η ανακοίνωση:

Η Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί σήμερα να επιβεβαιώσει την πρόσληψη του Νούνο Εσπίριτο Σάντο ως προπονητή της πρώτης ομάδας.

Ο Νούνο εντάσσεται στο κλαμπ με συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών και θα καθίσει στον πάγκο για πρώτη φορά το Σάββατο όταν η Φόρεστ θα αντιμετωπίσει τη Μπόρνμουθ στο “City Ground”.

Ο 49χρονος (προπονητής) φτάνει με πλήθος εμπειριών, καθώς έχει κοουτσάρει πάνω από 460 αγώνες στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων (αγώνων) σε Premier League, La Liga, UEFA Champions League και UEFA Europa League.

Ο Νούνο ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη Ρίο Άβε, οδηγώντας την πορτογαλική ομάδα σε δύο τελικούς Κυπέλλου αλλά και στο Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της πριν μεταβεί στη Βαλένθια το 2014.

Οδήγησε την ισπανική ομάδα στο Champions League τερματίζοντας εντός της πρώτης τετράδας στη La Liga τη σεζόν 2014/15, πριν περάσει ένα χρόνο στον πάγκο της Πόρτο κερδίζοντας τα 27 από τα 49 παιχνίδια του εκεί.

Η μετακίνηση στην Αγγλία ήρθε το 2017 όταν ο Νούνο ανέλαβε τη Γουλβς. Σε τέσσερις σεζόν στο “Molineux” οδήγησε τη Γουλβς στην Premier League, καθώς κατέκτησε τον τίτλο της “Sky Bet” Championship πριν τερματίσει στην πρώτη εφτάδα στις δύο πρώτες του σεζόν με τους “λύκους” στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Νούνο οδήγησε επίσης τη Γουλβς και στην Ευρώπη φτάνοντας μαζί τους στους προημιτελικούς του Europa League τη σεζόν 2019/20. Με την αποχώρηση του το 2021 να αποτελεί το τέλος μιας εντυπωσιακής θητείας στα δυτικά Μίντλαντς.

Μετά από ένα σύντομο διάστημα στον πάγκο της Τότεναμ στη διάρκεια της σεζόν 2021/22, έρχεται στο “City Ground” έχοντας ενδιάμεσα διατελέσει προπονητής της Αλ Ιτιχάντ στη Σαουδική Αραβία, όπου οδήγησε το κλαμπ στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου την περασμένη σεζόν.

Ο νέος προπονητής θα πιάσει δουλειά από σήμερα το πρωί με την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα καθώς προετοιμάζονται για την σαββατιάτικη αναμέτρηση της Premier League όπου οι “κόκκινοι” θα φιλοξενήσουν τη Μπόρνμουθ στο “City Ground”. Η σέντρα θα δοθεί στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).”

Το λιτό καλωσόρισμα στα social media:

Καλώς ήρθες στη Νότιγχαμ Φόρεστ Νούνο Εσπίριτο Σάντο

Δείτε ακόμη:

Premier League: Τέλος ο Κούπερ από τη Φόρεστ

Premier League: Έτοιμος για… Αγγλία ο Εσπίριτο Σάντο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ