Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Εθνική Ομάδα: Τρία παιδιά της “γαλανόλευκης” στους καλύτερους του κόσμου

Άκρως σημαντική πρέπει να θεωρείται η χθεσινή μέρα για το ελληνικό πόλο που είδε τρεις αθλητές του και πιστούς “υπηρέτες” της Εθνικής Ομάδας να επιβραβεύονται για όσα πέτυχαν είτε με σκουφάκι που φέρει το εθνόσημο είτε με εκείνο των συλλόγων τους.

Δέκτες μια πολύ σπουδαίας τιμής έγιναν ο Μάνος Ζερδεβάς, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου και ο Κωσταντίνος Κάκαρης που συγγκαταλέχθηκαν τόσο στην καλύτερη ομάδα της χρονιάς όσο και στην λίστα με τους καλύτερους πολίστες για το τρέχον έτος.

Κι επειδή μιλάμε για επιτεύγματα, ήρθε η ώρα να σταθούμε σε αυτά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απ’ την αρχή και τον Μάνο Ζερδεβά. Ο “φύλακας άγγελος” του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος είναι ο μοναδικός από τους τρεις αθλητές μας που συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα αλλά και στους δέκα καλύτερους υδατοσφαιριστές της χρονιάς που σε λίγες μέρες αποχωρεί. Οι λόγοι είναι απλοί. Αφού ο Έλληνας τερματοφύλακας πέρα από δευτεραθλητής κόσμου, αναδείχθηκε και καλύτερος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Φουκουόκα. Ενώ σε διασυλλογικό επίπεδο έφτασε για ακόμα μια σεζόν στο Final 8 του LEN Champions League με τον Ολυμπιακό.

Photo credits: WATER POLO (IG account)

Ακριβώς την ίδια διαδρομή έκαναν και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου αλλά και ο Κώστας Κάκαρης. Με τη διαφορά ότι ο μεν πρώτος βρίσκεται μόνο στην “Total 7” της ιστοσελίδας “TOTALWATERPOLO”. Την ώρα που ο δεύτερος βρίσκεται στην λίστα των δέκα καλύτερων για το ’23 έχοντας λάβει 21 ψήφους. Στην περίπτωση βέβαια του κορυφαίου φουνταριστού βέβαια υπάρχει και κάτι σαν “μπόνους” που εξηγεί και τη θέση για την οποία συζητάμε παραπάνω. Ποιο είναι λοιπόν το έξτρα; Φυσικά, το συμβόλαιο που του προσφέρθηκε από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο τον έκανε τον πρώτο Έλληνα που εισάγεται στις τάξεις της κορυφαίας ιταλικής ομάδας.

Photo credits: TOTAL WATER POLO (IG account)

Κλείνοντας τώρα το πρώτο μέρος του κειμένου μας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι παραπάνω διακρίσεις προέρχονται από ψηφοφορία που διεξήχθη ανάμεσα στους αρχηγούς, τους προπονητές και τους σχετικούς με το άθλημα της υδατοσφαίρισης δημοσιογράφους.


Πάμε όμως και στο δεύτερο κομμάτι του άρθρου μας που λόγω και των προαναφερθέντων είναι επιφορτισμένο και αυτό με ιδιαίτερη τιμή που για ακόμα μια φορά έκανε σε εμάς ο Μάνος Ζερδεβάς χαρίζοντας μας λίγες κουβέντες για την εξέλιξη της προετοιμασίας της Εθνικής για το επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας και της Ολλανδίας και το πώς αισθάνονται αισθάνονται οι παίκτες με τη συνθήκη που τους φέρνει προ πολύ σημαντικού διακυβεύματος μεσούσης της σεζόν.

Αναλυτικά όσα μας είπε για την προστασία:

Η προετοιμασία έχει κυλήσει ομαλά . Η προσαρμογή μας στο νέο κολυμβητήριο ήταν εύκολη και νομίζω πως όλα τα παιδιά χαιρόμαστε που έχουμε επιτέλους δικό μας χώρο προπόνησης . Το ΟΑΚΑ μας παρέχει όλα τα απαραίτητα για να μπορούμε να δώσουμε το 100% μας σε κάθε προπόνηση . Τα φιλικά που παίξαμε την προηγούμενη βδομάδα με τους Αυστραλούς και αυτά που παίζουμε τώρα με τους Γεωργιανούς μας βοηθούν πολύ στο να βρούμε ρυθμό και να βελτιώσουμε τις συνεργασίες μας σε άμυνα και επίθεση . Μπορεί η προετοιμασία να είναι μικρή και στην μέση της σεζόν αλλά μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει την όρεξη που υπάρχει για δουλειά και άλλη μια διάκριση.”

Για την αίσθηση που επικρατεί εντός της ομάδας:

Κάθε αθλητής προπονείται καθημερινά με το μυαλό του στα επερχόμενα παιχνίδια . Ναι μεν είναι δύσκολο από θέμα κούρασης οι συνεχόμενοι αγώνες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα αλλά η δίψα για διάκριση δεν παύει να υπάρχει . Σίγουρα μας αφαιρεί το άγχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού το απευθείας εισιτήριο που πήραμε από το παγκόσμιου της Φουκουόκα, αλλά γνωρίζοντας όλοι τις δυνατότητες μας δεν καθησυχαζόμαστε σε αυτό και δουλεύουμε ακόμα περισσότερο για κάτι καλυτερο στις διοργανώσεις που έρχονται . Θα διάλεγα εύκολα τον ενθουσιασμό και θα το καταλάβαινε ο καθένας αν ερχόταν να δει μια προπόνηση της εθνικής μας ομάδας πόση όρεξη για δουλειά και ενωτικό κλίμα επικρατεί μεταξύ μας.”

Δείτε ακόμη:

Μάνος Ζερδεβάς: «Όνειρό μου η κατάκτηση μεταλλίων στις επόμενες διοργανώσεις με την Εθνική Ομάδα»

Μάνος Ζερδεβάς στον Αθλητικό Κόσμο: “Χαρούμενοι για τον τελικό, ήρθε η ώρα να κατακτήσουμε το χρυσό”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ