Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πανσερραϊκός από «ατσάλι», «πλήγωσε» την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις!

Σε ένα ματς ακατάλληλο… για καρδιακούς, ο Πανσερραϊκός με πρωταγωνιστή τον Θυμιάνη, έβαλε stop στο αρνητικό σερί ηττών του κατακτώντας, αν και με δέκα παίκτες, τον βαθμό της ισοπαλίας με 2-2 απέναντι στην ΑΕΚ στις καθυστερήσεις του ματς κλείνοντας τη φετινή χρονιά με αυτόν τον απρόσμενα συναρπαστικό τρόπο, θετικά.

 

Από την άλλη, αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο «στραπάτσο» για την Ένωση που μετά τον Παναιτωλικό στο Αγρινίο, τα βρήκε «σκούρα» και στις Σέρρες απέναντι στον Πανσερραϊκό αφήνοντας άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια και μάλιστα με το ίδιο σκορ! Ο αγώνας τα είχε όλα, φάσεις, εννέα κίτρινες, μια κόκκινη, δοκάρι και τέσσερα γκολ αποζημιώνοντας τόσο τους ελάχιστους τυχερούς που παρακολούθησαν το ματς από κοντά καθότι κεκλεισμένων των θυρών, όσο και αυτούς που συντονίστηκαν από το συνδρομητικό κανάλι. 

 

 

Έξι νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ο Πανσερραϊκός

Με αρκετές αλλαγές στην αρχική του σύνθεση ο Πανσερραϊκός σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Πάμπλο Γκαρσία εμπιστεύτηκε έξι νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα με τους Κατσίκα, Ντάνκερλουι, Μορέϊρα, Σοφιανό, Μούργο και Άλεξιτς (επέστρεψε από τιμωρία) να παίρνουν φανέλα βασικού.

«Χορταστικό» α’ μέρος!

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ανοίγει το σκορ στο πρώτο τέταρτο με τον Ρότα (0-1). Ο Πανσερραϊκός δειλά-δειλά έβγαινε στην επίθεση προσπαθώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Αθανασιάδη. Αφού προειδοποίησε με τον Άλεξιτς στο 25’ στη συνέχεια ο Θυμιάνης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική σέντρα του Μούργου ισοφαρίζοντας σε 1-1! Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα ήταν και το σκορ ημιχρόνου, φτάσαμε στο 45+1’ με τον Τσούμπερ να βρίσκει εξαιρετικά τον Λιβάϊ Γκαρσία και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ να δίνει προβάδισμα ημιχρόνου στην Ένωση με 2-1.

Στο β’ μέρος και όσο το σκορ δεν άλλαζε, έδινε κάποιες αμυδρές ελπίδες στον Πανσερραϊκό, όμως φτάσαμε στη φάση του 64’ οπότε εκεί θα έλεγε κάποιος ότι κρίθηκαν όλα… Ο Λιβάϊ Γκαρσία πήρε τη μπάλα μπροστά του και έβγαινε μόνος με τον Κατσίκα, με τον Μπέργκστρεμ να τον ανατρέπει ως τελευταίος παίκτης και να παίρνει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια αντικρίζοντας σωστά την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Σιδηρόπουλου, αφήνοντας τον Πανσερραϊκό για το υπόλοιπο το ματς με δέκα παίκτες και πίσω στο σκορ. Το αριθμητικό μειονέκτημα όμως κάθε άλλο παρά φάνηκε στη συνέχεια, με τους Σερραίους να βγαίνουν μπροστά αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Αφού χάθηκαν κάποιες καλές ευκαιρίες για λογαριασμό της ΑΕΚ με τους Ρότα (63’), Τσούμπερ (66’) και Λιβάϊ Γκαρσία (90+), φτάσαμε αρχικά στη φάση με τον Τομάς να εκτελεί από 20 μέτρα και να βλέπει τη μπάλα να σταματάει στο δεξί «Γ» του Αθανασιάδη ενώ στη συνέχεια ο γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων» βγαίνοντας να μπλοκάρει τη μπάλα δεν τα κατάφερε χάνοντάς την μέσα από τα χέρια του με τον Θυμιάνη από κοντά να μη χάνει την ευκαιρία και να ισοφαρίζει σε 2-2 προκαλώντας «πανζουρλισμό» στον πάγκο των Σερρών!

 

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Κατσίκας, Μπέργκστρεμ, Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης, Ντανκερλούι, Ουεντραόγκο, Μορέϊρα (80’ Οικονόμου), Σοφιανός (58’ Τομάς), Μούργος (80’ Μπαϊροβιτς), Χατζηστραβός (65’ Γκοτζαμανίδης), Άλεξιτς.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέϊδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Βίντα, Μπουκουντί, (78’ Μήτογλου), Ρότα, Γαλανόπουλος (59’ Μάνταλος), Γιόνσον (46’ Σιμάνσκι), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Τσούμπερ (78’ Ζίνι), Λιβάϊ Γκαρσία.

ΣΕΡΡΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ