Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αρτέμ Ντόμπβικ: Το “θωρηκτό” από την Ουκρανία και η θέση του “Λέβα” που κινδυνεύει (;) (vid)

Η “εκτόξευση” στη Ζιρόνα, το πραγματικό πρόβλημα της Μπαρτσελόνα και το μέλλον που φαινόταν “λαμπρό” μετά την επίσκεψη στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Ο Ουκρανός επιθετικός είναι ίσως ο ποδοσφαιριστής με την ταχύτερη και τη σημαντικότερη ανάπτυξη σε ότι έχει να κάνει με τη χρηματιστηριακή του αξία, την ομάδα για την οποία αγωνίζεται αλλά και την συνεισφορά του ίδιου σε αυτή. Καθώς, από τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ που κόστιζε μέχρι φέτος το καλοκαίρι όπου φορούσε τη φανέλα της Ντνίπρο-1 έχει φτάσει πλέον στα 28, τα οποία “πασπαλίζει” και με τη συμβολή του σε 17 γκολ υπό τα χρώματα της πρώτης ομάδας της La Liga.

Πάμε τώρα όμως και στο “κυρίως πιάτο” που αφορά τη σχέση του Ντόμπβικ με τη Μπαρτσελόνα και τη δική της φανέλα με το νούμερο 9. Την οποία αυτή τη στιγμή που μιλάμε κρατά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος αν και βρίσκεται σε “κακό φεγγάρι” τελευταία, δεν παύει να αφήνει το πιο έντονο “αποτύπωμα” στην επιθετική δραστηριότητα των “μπλαουγκράνα” μετά την εμπλοκή του σε 14 τέρματα στους 21 αγώνες που έχει συμμετάσχει φέτος.


Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Λεβαντόφσκι – 21 αγώνες 9 γκολ 5 ασίστ = 14 Γ/Α

Ραφίνια – 17 αγώνες 3 γκολ 7 ασίστ = 10 Γ/Α

Φέλιξ – 20 αγώνες 6 γκολ 3 ασίστ = 9 Γ/Α

Φεράν Τόρες – 6 γκολ 3 ασίστ = 9 Γ/Α

Γκουντογκάν – 24 αγώνες 2 γκολ 6 ασίστ = 8 Γ/Α

*Λαμίν Γιαμάλ – 24 αγώνες 1 γκολ 4 ασίστ = 5 Γ/Α

Γκάβι – 15 αγώνες 2 γκολ 1 ασίστ (τραυματίας) = 3 Γ/Α

Πέδρι – 11 αγώνες 1 γκολ 1 ασίστ (τραυματίας) = 2 Γ/Α

Φράνκι Ντε Γιόνγκ – 12 αγώνες 1 γκολ = 1 Γ/Α

Οριόλ Ρομέου – 19 αγώνες 1 ασίστ = 1 Γ/Α

*Τα στατιστικά του Γιαμάλ είναι μαρκαρισμένα εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων που αφορούν το αγωνιστικού του προφίλ.


Όπως βλέπετε και μπορείτε να συμπεράνετε λοιπόν δεν βγάζει και τόσο πολύ νόημα η αντικατάσταση του Πολωνού. Καθώς είναι αυτός με τα καλύτερα νούμερα στην ομάδα. Για αυτό και εύκολα μπορεί κάποιος να υποψιαστεί πως ο λόγος που υπάρχει κίνδυνος για τη δική του θέση στην ενδεκάδα είναι οι προσωπικές σχέσεις του με τον Τσάβι που δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα καλές. Πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει πολλάκις τους τελευταίους μήνες και σε φημισμένα ισπανικά μέσα.

Τελειώνοντας, έχει ιδιαίτερη σημασία να θυμηθούμε τη βραδιά που μας συστήθηκε ο Ντόμπβικ, η οποία εκτυλίχθηκε κιόλας σε γαλανόλευκο φόντο “αναγκάζοντας” μας κιόλας να πούμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής θα καταλήξει πολύ γρήγορα σε “μεγάλη” ομάδα.

Τα highlights του ουκρανικού “θωρηκτού” στη “Λεωφόρο”:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ