Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολίτης” ο Κλαούντιο Ετσεβερί (video)

Η “πινελιά” του παλιού στο ποδόσφαιρο της ταχυδύναμης, το σόου με τη Βραζιλία και το “potential” που ξεχυλίζει.

Ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να θεωρείται σύμφωνα με δημοσιογράφο από την πατρίδα του ο Κλαούντιο Ετσεβερί. Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός που έγινε ιδιαίτερα γνωστός μετά τα όσα έκανε στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 στην Ινδονησία φαίνεται πως θα πάρει την ευκαιρία του στο κορυφαίο επίπεδο μόλις λίγες ώρες πριν την ενηλικίωση του. Καθώς ο οσονούπω εορτάζων (2/1/2024) “γυάλισε” στον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος απάντησε στην απόρριψη του Μέσι προ ετών με “παιδομάζωμα” στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται, όπως φαίνεται, δύο “μπέμπηδες της “αλμπισελέστε”.

Αφού πριν τον Ετσεβερί που αναμένεται να ντυθεί στα γαλάζια τις επόμενες ώρες έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ (ρήτρα της Ρίβερ Πλέιτ), είχε προηγηθεί ο Χούλιαν Αλβάρεζ ο οποίος προσομοιάζει αρκετά με τον Ετσεβερί. Διότι και οι δύο προέρχονται από τη Ρίβερ Πλέιτ, είναι νεαροί και φυσικά ιδιαίτερα ταλαντούχοι. Μεγάλη τους διαφορά βέβαια είναι το στυλ παιχνιδιού τους. Εκεί όπου ο νεοαποκτηθείς Ετσεβερί φέρνει περισσότερη αλεγρία με την έφεση του στις ντρίμπλες και το 1 vs 1 να είναι αξιοσημείωτη.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ετσεβερί διανύει μόλις την πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας και πέρα από τα πέντε γκολ στο πρόσφατο Μουντιάλ, έχει καταγράψει μια ασίστ σε έξι συμμετοχές σε διασυλλογικό επίπεδο. Αριθμοί που επειδή είναι μικροί και στους δύο τομείς δεν μπορεί να προβληματίσει ούτε να μειώσει τη δυναμική του νεαρού που στον προημιτελικό απέναντι στην “άσπονδη εχθρό” Βραζιλία έδειξε να διαθέτει οξυμένα ηγετικά χαρακτηριστικά που όταν αναμειγνύονται με το ταλέντο μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικές στιγμές. Όπως το χατ τρικ του πολίτη πλέον “El Diablito”.

Οι καλύτερες στιγμές του προημιτελικού του Μουντιάλ U17 απέναντι στη “σελεσάο”:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ