Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ουγγαρία – Ελλάδα: Πρεμιέρα με το δεξί για τη “γαλανόλευκη”

Η πολύπλευρη συνεισφορά όλων, τα κρίσιμα γκολ του Κανακάκη, η αρχηγική εμφάνιση του Φουντούλη, οι σπουδαίες αποκρούσεις του Ζερδεβά και το βουλοκέρι του Βλαχόπουλου.

Με μια πολύ κομβική αναμέτρηση καλωσόρισε το 2024 η Εθνική μας που κατέγραψε τα πρώτα της μέτρα στις πισίνες του Ζάγκρεμπ παίρνοντας παράλληλα και τη νίκη με 8-10 απέναντι στην Ουγγαρία. Οι Έλληνες και οι Μαγυάροι που συνέθεσαν το πιο δυνατό ζευγάρι της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην κροατική πρωτεύουσα, έδωσαν για άλλη μια φορά ασύλληπτη μάχη. Όπως και το περασμένο καλοκαίρι. Όταν οι δύο τους πάλεψαν για το “θρόνο” του παγκόσμιου πόλο στη Φουκουόκα.

Το ματς

Η αναμέτρηση κύλησε με δύο πολύ σημαντικούς άξονες να κινούν τις εξελίξεις. Από τη μια, η ελληνική άμυνα που για ακόμα μια φορά ήταν εκεί σε έναν αγώνα που η μπάλα “έκαιγε” για τέσσερα οκτάλεπτα. Κι από την άλλη, η πολυτάλαντη ελληνική επίθεση που σχεδόν κάθε φορά που είχε τη μπάλα έβρισκε τον τρόπο είτε να τη στείλει τη μπάλα στα δίχτυα είτε να εξουθενώσει την αντίπαλη άμυνα. Ας πάμε όμως να τα δούμε συντεταγμένα και με τη σειρά..

Η πρώτη περίοδος κύλησε με λίγα γκολ και με την ομάδα μας να προηγείται από την αρχή. Σημαντικό υπήρξε εδώ το πέναλτι του Αργυρόπουλου – Κανακάκη που κράτησε στην πρωτοπορία το εθνικό μας συγκρότημα. Ενώ στα μετόπισθεν τα κλεψίματα και τα ηχηρά στοπ του Μάνου Ζερδεβά έδιναν κι έπαιρναν.

Στη δεύτερη περίοδο τώρα, εκεί όπου και η ουγγρική εμπροσθοφυλακή άρχισε να βρίσκει τις λύσεις, “επιστρατεύτηκε” η πολυσχιδής και πολυτάλαντη ελληνική επίθεση. Το ένστικτο όλων των παικτών μας έφερε απανωτές δεύτερες επιθέσεις και κάποια “εύκολα” γκολ που προέκυψαν από δυνατά σουτ από κοντινές αποστάσεις και από τα “tap – in” των Ελλήνων φουνταριστών.

Περνώντας τώρα στην “αυγή” του δεύτερου μισού, τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ. Απλά, αυτή τη φορά ήταν οι Ούγγροι που πήραν εν τέλει βραχεία κεφαλή στο επιμέρους σκορ. Μειώνοντας έτσι και τη συνολική διαφορά (6-7) στο ένα τέρμα υπέρ της Ελλάδας. Γεγονός που έδωσε τον απαραίτητο αέρα στους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου προκειμένου αυτοί να αντέξουν τους “κραδασμούς” και να μπουν προηγούμενοι στα τελευταία οκτώ λεπτά.

Εκεί όπου ζήσαμε μια επανάληψη του δεύτερου οκταλέπτου και είδαμε τη “γαλανόλευκη” να τελειώνει τον αγώνα νωρίτερα του αναμενόμενου και δίχως άγχος. Αφού καταλυτικό ρόλο έπαιξε άλλο ένα πέναλτι – γκολ που αυτή τη φορά πέτυχε ο Άγγελος Βλαχόπουλος περίπου ενάμισι λεπτό πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης. Για να πάρει έτσι η χώρα μας την πρώτη νίκη και να πάει σε “τελικό πρώτης θέσης” με τους Ιταλούς μεθαύριο το απόγευμα.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-3, 3-2, 2-3

Ουγγαρία (Ζολτ Βάργκα): Μπανιάι, Τατράι 2, Μόλναρ, Πολ, Βι. Βιγκβάρι, Νατζ 1, Φέκετε 3, Μπούριαν 1, Κόβατς, Βε. Βιγκβάρι, Βίσμεγκ, Χάραϊ, Τζιάπιας.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Νικολαΐδης 1, Κάκαρης 2, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Photo credits: TOTAL WATER POLO (IG account)

Κλείνοντας, να πούμε ότι η ιστοσελίδα Totalwaterpolo.com που παρακολουθεί στενά τους αγώνες έχρισε MVP του αγώνα τον Κώστα Κάκαρη.

Δείτε ακόμη: 

Ελλάδα – Ουγγαρία: Τα ακόμα πιο σπουδαία είναι πολυ κοντά

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ