Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Premier League: Οι υποψήφιοι για τα βραβεία του μήνα Δεκεμβρίου

Για άλλη μια φορά έφτασε η στιγμή για την πιο διάσημη ψηφοφορία που διεξάγεται στη διάρκεια της σεζόν και αυτή τη φορά τα πράγματα είναι “δύσκολα”.

Αυτή τη φορά οι συνθήκες είναι πραγματικά κάπως ιδιαίτερες στα Βραβεία του μήνα της Premier League. Καθώς, σε κάθε κατηγορία απουσιάζει το πρόσωπο που θα αποτελέσει το μεγάλο φαβορί. Για αυτό και εμείς σας παραθέτουμε παρακάτω κάθε δεδομένο προκειμένου να αποφασίσετε και να βοηθήσετε το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου να απονείμει τις διακρίσεις του σε αυτούς που πραγματικά τα αξίζουν λίγο περισσότερο.

Προπονητής του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Η συγκεκριμένη κατηγορία, από την οποία για δεύτερη συνεχόμενη φορά λείπει ο Άγγελος Ποστέκογλου, περιλαμβάνει τέσσερις υποψηφιότητες που αν μη τι άλλο, άφησαν το στίγμα τους στον μήνα που αποτέλεσε την “επίγευση” της Premier League για το 2023. Πρώτα έρχεται ο Ουνάι Έμερι με το 4-2-1 σε 7 αγώνες και το “παράσημο” των νικών απέναντι σε Σίτι και Άρσεναλ, το οποίο εμπλούτισε το ρεκόρ των 15 συνεχόμενων επικρατήσεων στο “Villa Park”. Συνεχίζουμε με τον Άντονι Ιραόλα ο οποίος με ρεκόρ 4-1-1 σε 6 αγώνες και ένα επιβλητικότατο διπλό στο “Old Trafford” θέτει πολύ ισχυρή υποψηφιότητα στην κούρσα. Ακολουθούν, από τη μια ο Ντέιβιντ Μόγιες με το τρίποντο μέσα στο “Emirates” και ρεκόρ 4-1-1 και ο Γιούργκεν Κλοπ που θέτει τον εαυτό του υψηλότερα από τον καθένα. Καθώς, είναι ο μόνος αήττητος από τους τέσσερις και έχει καταφέρει να έχει την ομάδα στην πρώτη θέση αυτή τη στιγμή του βαθμολογικού πίνακα αυτή τη στιγμή.

Παίκτης του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Εδώ οι υποψήφιοι δεν είναι μόνο τέσσερις, αλλά οκτώ. Καθένας απ’ αυτούς μάλιστα καταθέτει τα πειστήρια της δικής του απόδοσης, τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα ισχυρά. Για παράδειγμα, ο εκ των ηγετών και υπαρχηγός της Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ κατάφερε σε 6 αγώνες να πετύχει 1 τέρμα και 2 ασίστ, να κρατήσει σε συνεργασία και με την υπόλοιπη άμυνα των “reds” το μηδέν 3 φορές και να δημιουργήσει 28 ευκαιρίες με τα δικά του πόδια. Την ίδια ώρα που ο “λύκος” Ματέους Κούνια σε 7 αγώνες με τα χρώματα της ομάδας του βρήκε δίχτυα 3 φορές και έδωσε άλλες τόσες τελικές πάσες. Φεύγοντας τώρα από το Γουλβερχάμπτον και αφού μεταφερθούμε στο Λονδίνο βρίσκουμε τον Κόουλ Πάλμερ των 4 τερμάτων και 2 ασίστ σε 6 αγώνες, τον Χέου Μινγκ Σον που με 4 γκολ, 4 ασίστ και 14 ευκαιρίες σε 7 αγώνες έδωσε πολλούς βαθμούς στην Τότεναμ, τον Μίκαελ Ολίσε με 4-1 και 17 δημιουργημένες ευκαιρίες και τον Μοχάμεντ Κούντους με 4 περιπτώσεις που έχει κερδίσει τους αντιπάλους τερματοφύλακες και 24 ολοκληρωμένες ντρίμπλες. Στατιστικό που τον καθιστά ασταμάτητο. Όπως και εμάς που κατεβαίνουμε στα νότια και το Μπόρνμουθ για να εξετάσουμε τη διπλή υποψηφιότητα των “κερασιών” με τους Σολάνκε και Σένεσι να έχουν 6 γκολ με 11 σουτ στο στόχο ο πρώτος και 2 γκολ, 1 ασίστ και 3 clean sheet ο δεύτερος. Και οι δύο σε 6 αγώνες.

Το Γκολ του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Όπως και από πάνω έτσι και εδώ οι επιλογές πολλές. “Χορευτικά”, πανέμορφες ομαδικές προσπάθειες και πολλές μπάλες που κατέληξαν, κυρίως στα αριστερά “παραθυράκια”, συνιστούν τα καλύτερα γκολ του μήνα και σίγουρα κάνουν τη “μάχη” για την κατάκτηση του βραβείου ιδιαίτερα αμφίρροπη.

Η Απόκρουση του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Βλέποντας τα βίντεο που συνοδεύουν την ψηφοφορία θα μπορέσετε και εσείς να διαπιστώσετε κατά πόσο “διδάσκουν” και οι έξι κύριοι που βλέπετε παραπάνω το πώς μπορεί η παρουσία ενός γκολκίπερ μπορεί να γίνει εκτός από απαραίτητη και εντυπωσιακή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ