Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ελλάδα – Ιταλία: Δύσκολο βράδυ που κρύβει κίνητρο για τα επόμενα

Το ασυνήθιστα (πολύ) κακό βράδυ, το εφιαλτικό 8-15, η εξαίρεση στον κανόνα και το προνόμιο.

Σήμερα είναι ένα απ’αυτά τα βράδια που πονάνε για την Εθνική μας. Οι παίκτες μας έπεσαν στο νερό και από την αρχή σχεδόν φαινόταν ότι θα ζούσαν ένα παιχνίδι που δεν θα πήγαινε κατ’ ευχήν. Ορίζοντας έτσι τη βραδιά που θα αποτελεί από εδώ και στο εξής την εξαίρεση στον κανόνα των επιτυχιών. Κανόνας που προσφέρει το “προνόμιο” στο εθνικό μας συγκρότημα να συνεχίζει αλώβητο μένοντας μακριά από τους τριγμούς της συνήθως τοξικής ελληνικής πραγματικότητας.

Το ματς

Ιδιαίτερα σκληρό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο οκτάλεπτο με τη δύναμη να ξεχυλίζει και από τις δύο πλευρές που όπως και έξω έτσι και μέσα στην πισίνα δείχνουν να μην έχουν ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά ανάμεσα τους. Για αυτό και υπήρξαν κομβικές όλες οι φορές που οι δύο ομάδες βρέθηκαν πλεονεκτική θέση. Συνθήκη που αξιοποίησαν σαφώς καλύτερα οι “γείτονες” μέσω τριών επιτυχημένων παραπάνω. Απαντώντας έτσι κατάλληλα στην επίσης επιτυχημένη ατομική προσπάθεια του Άγγελου Βλαχόπουλου στον ίδιο τομέα και στο εύστοχο πέναλτι του Ντίνου Γεννηδουνιά στην αρχή του αγώνα.

Πολύ κακό το δεύτερο οκτάλεπτο για την ομάδα μας που είδε τον Εντοάρντο Ντι Σόμα να συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε στα τέλη του πρώτου οκταλέπτου πετυχαίνοντας τρία ακόμα γκολ που έκαναν κακό σε όλες τις πτυχές της ελληνικής ομάδας, η οποία “βραχυκύκλωσε” πρώτα αμυντικά και έπειτα επιθετικά. Με αποτέλεσμα να πάει στο ημίχρονο με το “φτωχό” επί μέρους ενεργητικό των δύο τερμάτων ενώ στον αντίποδα είδε τη μπάλα να καταλήγει τρεις φορές στα δίχτυα από τα χέρια ενός και μόνο παίκτη.

Με το πέρας της ανάπαυλας τώρα, τα πράγματα συνέχισαν να γίνονται μόνο χειρότερα για την Εθνική μας Ομάδα. Διότι αν και η περίοδος ξεκίνησε με την αποβολή, μετά από εξέταση στο VAR, του Ντι Σόμα η απόσταση των ομάδων ήταν πλέον τέτοια που δεν μπορούσαν να αλλάξουν πολλά. Καθιστώντας έτσι νομοτελειακή την κατάρρευση που ακολούθησε με τα πέντε τέρματα παθητικό.

Δυστυχώς βέβαια τα πράγματα δεν τελείωσαν εκεί. Με την τέταρτη περίοδο να έρχεται να ολοκληρώσει τον “όλεθρο” και να μας προσφέρει ένα εξαιρετικά βαρετό παιχνίδι. Με δύο ομάδες ήταν εξαιρετικά ράθυμες για απολύτως αντιφατικούς και προφανείς λόγους η καθεμία.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-3, 2-5, 2-3

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Τζωρτζάτος, Γεννηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Καλογερόπουλος, Γκίλλας, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 3.

Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούγκο, Ντι Φούλβιο 2, Κοντέμι, Μαρτζιάλι 1, Φοντέλι 2, Βελότο, Ρεντσούτο, Ετσενίκε 3, Περσιούτι, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 5, Νικόζια.

Photo credits: TOTAL WATER POLO (IG account)

Πολυτιμότερος του αγώνα ήταν δίχως αμφιβολία ο Εντοάρντο Ντι Σόμα, ο οποίος αν και αποχώρησε νωρίς, είχε ήδη κάνει τη δουλειά.

Βαθμολογία ομίλου

1. Ιταλία 6

2. Ουγγαρία 3


3. Ελλάδα 3


4. Γεωργία 0

Επόμενος αγώνας

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου καλούνται πια να κερδίσουν τη Γεωργία. Σε ένα παιχνίδι όπου η δυναμικότητα των αντιπάλων είναι σημαντική αλλά η επιτακτικότητα της νίκης μπερδεύει τα πράγματα. Χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι αποσύρουμε την πάγια εμπιστοσύνη μας από τους παίκτες μας.

Δείτε ακόμη:

Ελλάδα – Κροατία: Άνετη, ωραία και έτοιμη για τα προημιτελικά η “γαλανόλευκη”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ