Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ελλάδα – Κροατία: Άνετη, ωραία και έτοιμη για τα προημιτελικά η “γαλανόλευκη”

Μεγάλη νίκη, άνετη πρόκριση και “κονσέρτο για πολυβόλα” το ματς με τις Κροάτισες που αποτελεί το ιδανικό πρελούδιο για τη “μητέρα των μαχών” που έπεται απέναντι στις Ολλανδέζες.

Ο αγώνας με την Κροατία ήταν εξ αρχής ένας από αυτούς που στο εθνικό μας συγκρότημα είχαν “κυκλώσει” ως ευκαιρία για εκτεταμένο ροτέισον. Ο λόγος ήταν πως τα κορίτσια της Κροατίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή πολύ μακριά από το κορυφαίο επίπεδο. Άρα προσφέρονται και για μια “εύκολη” νίκη. Νίκη που ήρθε και έκανε πιο θετικό ένα συναπάντημα που πάντα έχει θετικό αντίκτυπο στην Εθνική μας Ομάδα. Αφού οπότε βρισκόμαστε με τις Βαλκάνιες σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2010, 2018, 2022) καταλήγουμε πάντα να παλεύουμε στο τέλος για την πρώτη θέση. Εκεί που δυστυχώς δεν έχουμε βρεθεί όσο κι αν μας έχουν βοηθήσει τα 66 γκολ της Αλεξάνδρας Ασημάκη που αποτελεί την πρώτη μας σκόρερ στην ιστορία που έχουμε καταφέρει να γράψουμε στη διοργάνωση.

Το ματς 

Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να μάχονται με τρόπο που έδειχνε πως είναι πιο κοντά από την πραγματική τους απόσταση. Παρόλα αυτά η Εθνική μας βρήκε τις λύσεις ώστε να πάρει κεφάλι στο σκορ και να διατηρηθεί μπροστά σε όλη τη διάρκεια του οκταλέπτου παρά το γεγονός πως οι κοπέλες από την Κροατία κατάφεραν να βρουν λύσεις αξιοποιώντας είτε τους παραπάνω είτε τα πέναλτι είτε τα κενά στην περιφερειακή άμυνα που τους έδωσαν την ευκαιρία να πετύχουν τέσσερα γκολ. Κάτι που δεν κατάφεραν στα υπόλοιπα 24 αγωνιστικά λεπτά.

Αφού η Ελλάδα που και από τη δική της πλευρά δεν σταμάτησε να αξιοποιεί τα κροατικά λάθη και παράλληλα “έσφιξε” την άμυνα της και επέτρεψε στις αντιπάλους της να βλέπουν το τέρμα της “με το κυάλι” βρίσκοντας μόνο μια φορά δίχτυα όταν το σκορ ήταν ήδη 11-4. Ενδιάμεσα, ήταν η ψυχραιμία της Ξενάκη και οι ατέρμονες αντοχές των Ελληνίδων αθλητριών που έκριναν από νωρίς τα πάντα. Καθώς τα τέρματα μας ήρθαν μετά από “σπάσιμο” της παγίδας των Κροατών που ντούμπλαραν τη φουνταριστή μας (Ξενάκη) με την τερματοφύλακα τους, αλλά και από αλλεπάλληλες κόντρες που εξουθένωσαν τα κροατικά μετόπισθεν.

Περνώντας τώρα στο τρίτο οκτάλεπτο το μοτίβο της αναμέτρησης δεν άλλαξε σημαντικά. Πολλές ελληνικές κόντρες, πολλά ελληνικά γκολ και τεράστιες διαφορές έκαναν τη συνέχεια να μοιάζει διαδικαστική. Ενδεικτικό αυτού το επιμέρους 6-1 που κράτησε τα στάνταρ υψηλά και στις δύο πλευρές της πισίνας για το εθνικό μας συγκρότημα.

Για να κλείσει η συνάντηση με μια ακόμα ελληνική έξαρση σε σκοράρισμα και άμυνα που δημιούργησε το ιλιγγιώδες 25-8 που αποτέλεσε και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 7-1, 6-1, 7-1

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 4, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 3, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη 5, Ασημάκη 1, Τορνάρου 1, Σάντα, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Ελληνιάδη 5.

Κροατία (Μπρούνο Σαμπιόνι): Μεντβεσεκ, Χιμένεθ – Τρόγιαν, Γιάνκοβιτς 2, Ντέσνιτσα, Γ. Μπούτιτς 1, Μ. Μπούτιτς, Σκέλιν, Μπρνέτιτς 1, Γκλας 2, Ρόζιτς, Ι. Μπούτιτς, Μπάρισιτς 1, Κάνγκλερ 1.

Photo credits: TOTAL WATER POLO (IG account)

Όπως βλέπετε και παραπάνω είναι πολλές οι αθλήτριες με γαλανόλευκο σκουφάκι που ξεχώρισαν. Νικόλ Ελευθεριάδου, Βασιλική και Ελευθερία Πλευρίτου και Ελένη Ελληνιάδη σίγουρα θα πρέπει να συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτές. Όλες τους για τα πολλά τέρματα που πέτυχαν. Εκείνη που ξεχώρισε περισσότερο όμως και κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης σήμερα είναι η Ελένη Ξενάκη που με τα 4 απανωτά της γκολ “καθάρισε” και τον αγώνα στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Για την ιστορία να πούμε πως η MVP του εθνικού μας συγκροτήματος πέτυχε ακόμα ένα γκολ στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Βαθμολογία ομίλου

1. Ελλάδα 6

2. Ολλανδία 3


3. Ουγγαρία 0


4. Κροατία 0

Επόμενος αγώνας 

Σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα μας υπενθυμίζουμε ότι δίνει αύριο το απόγευμα στις 19:30 την τελευταία της μάχη στη φάση των ομίλων απέναντι στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και οικοδέσποινα Ολλανδία που με τη σειρά της αντιμετωπίζει αργότερα σήμερα την Ουγγαρία σε ένα ακόμα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη διαμόρφωση του ομίλου.

Ουγγαρία – Ελλάδα: Νίκη μισή πρόκριση απέναντι στις Μαγυάρες (vid)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ