Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ουγγαρία – Ελλάδα: Νίκη μισή πρόκριση απέναντι στις Μαγυάρες (vid)

Το 2/2 απέναντι στην Ουγγαρία σε ένα εικοσιτετράωρο, η σπουδαία εμφάνιση της Γιαννοπούλου και η ελπίδες για την πρόκριση που “φούντωσαν” απ’ την αρχή.

Η αποστολή της Εθνικής μας Ομάδας στο Αϊντχόφεν ήταν δύσκολη εξ ορισμού. Κάτι που προέκυπτε και από το εναρκτήριο της συναπάντημα με τις Ουγγαρέζες, το οποίο ευτυχώς για την προσπάθεια των κοριτσιών και του προπονητικού μας τιμ κατέληξε θετικά (14-12). Φυσικός αυτουργός σε αυτο υπήρξε η Αθηνά Γιαννοπούλου που με τέσσερα γκολ κράτησε πιο ψηλά από κάθε άλλη συμπαίκτρια της το “λάβαρο” της ελληνικής νίκης. Με αποτέλεσμα να πλέον η παρουσία στην επόμενη φάση να γίνεται ακόμα περισσότερο αυτοσκοπός.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μη βρίσκουν το στόχο στις πρώτες τους απόπειρες να πλήξουν τις αντίπαλες εστίες. Μέχρι που ήρθαν η Κούρουτς – Γκουρισάτι, η Ειρήνη Νίνου και η Ελένη Ξενάκη για να δημιουργήσουν σκορ που σε πρώτο χρόνο έφερε την Εθνική μας μπροστά στο σκορ. Για να περάσουν στο δεύτερο μισό του πρώτου οκταλέπτου με την Λέιμετερ να κάνει το 2-2 στην παραπάνω, τη Γιαννοπούλου να απαντά με τον ίδιο τρόπο και τις Κούνα, Μ. Πλευρίτου και Κέστελι να βρίσκουν δίχτυα σε μια αλληλουχία αιφνιδιασμών, οργανωμένου παιχνιδιού και πέναλτι.

Περνώντας τώρα στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα δεν ξεκαθάρισαν όσο θα έπρεπε προς τη μια ή την άλλη πλευρά. Καθώς οι άμυνες μπορεί να σκλήρυναν αλλά δεν υπήρξε κάποια ομάδα που κρατούσε το προβάδισμα. Αφού, ναι μεν η Νικόλ Ελευθεριάδου και η Ειρήνη Νίνου έβαλαν μπροστά το εθνικό μας συγκρότημα με εύστοχο πέναλτι και γκολ από την περιφέρεια, αλλά ισοφαρίστηκαν σχετικά γρήγορα από την Κέστελι και την Γκάρντα που αξιοποίησαν δύο πολύ ευνοϊκές συνθήκες για την Ουγγαρία (πέναλτι και παραπάνω). Αφήνοντας έτσι τα πάντα ανοιχτά στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ στο 6-6.

Ισοπαλία που κράτησε για ένα δίλεπτο και μετά την ανάπαυλα. “Έσπασε” όμως από την Λέιμετερ που από την περιφέρεια βρήκε την “τρύπα” στην ελληνική άμυνα και κέρδισε τη Διαμαντοπούλου. Για να περάσει έτσι η χώρα της για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. Γεγονός που χτύπησε “καμπανάκι” στην ελληνική ομάδα, η οποία απάντησε με τη Γιαννοπούλου πριν ξαναβρεθεί πίσω από το τέρμα της Γκάρντα στην επόμενη επίθεση. Συνεχίζοντας και με την απαίτηση της αντίδρασης να “καίει” τις ψυχές των κοριτσιών μας ήταν η ώρα να μιλήσει η μεγάλη αρχηγός, η Μαργαρίτα Πλευρίτου που έκανε δύο τα δικά της γκολ και έφερε ξανά το ματς στα ίσια. Πριν μπούμε σε ακόμα ένα σύμπλεγμα εύστοχων επιθέσεων που αυτή τη φορά είχαν ως κοινό τους χαρακτηριστικό την παίκτρια παραπάνω. Εξέλιξη από την οποία προέκυψε το ισχνό προβάδισμα των κοριτσιών από τη βόρεια Ευρώπη (10-9), το οποίο αποτέλεσε και το “αλατοπίπερο” για τα τελευταία οκτώ λεπτά.

Εκεί όπου τα κορίτσια έβγαλαν μπροστά το “dna” τους και πήραν ψυχολογία με μια άμυνα αξιοζήλευτη που από τη μια μπλόκαρε την αντίπαλη επίθεση και από την άλλη έδωσε “φτερά στη δικιά τους. Με το επί μέρους 2-5 να είναι απόλυτα δηλωτικό της κατάστασης. Τα γκολ για τη “γαλανόλευκη” πέτυχαν οι Γιαννοπούλου, Πάτρα, Ελευθεριάδου και Ξενάκη . Ενώ για τις Μαγυάρες τον δείκτη του σκορ ανέβασαν οι Λέιμετερ και Κέστελι.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 2-2, 4-3, 2-5

Ουγγαρία (Ατίλα Μπιρό): Ματζιάρι, Σίλατζι, Βάλι 1, Κούρουτς – Γκουρισάτι 1, Γκεραλντίνε, Παρκς, Κούνα 1, Κέστελι – Νατζ 3, Λεϊμέτερ 3, Ριμπάνσκα, Τίμπα, Γκάρντα 3, Νέσμελι.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 2, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 4, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

Photo credits: TOTAL WATER POLO (IG account)

Καταλήγοντας και αφού επισημάνουμε ότι ως MVP της αναμέτρησης σύμφωνα με την ιστοσελίδα Totalwaterpolo.com επιλέχθηκε η Αθηνά Γιαννοπούλου, να θυμίσουμε ότι σήμερα ρίχνονται στη δράση και τα δύο τμήματα του εθνικού μας συγκροτήματος υδατοσφαίρισης.

Γυναίκες: Ελλάδα – Κροατία 17:00

Άνδρες: Ελλάδα – Ιταλία 20:00

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Δείτε ακόμη:

Ουγγαρία – Ελλάδα: Πρεμιέρα με το δεξί για τη “γαλανόλευκη”

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ