Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Με το “μαχαίρι στα δόντια” ο Ολυμπιακός, να τον “τελειώσει” η ΑΕΚ

Ματς για πολύ γερά νεύρα απόψε στο Φάληρο, με τον Ολυμπιακό να παίζει την τελευταία του ζαριά (θεωρητικά) για το πρωτάθλημα, κόντρα σε μία ΑΕΚ που δείχνει πως ξεκινά να ανακάμπτει και να πιάνει ρυθμό, έχοντας πλέον ‘άδειο’ ιατρικό δελτίο και έναν Λιβάι Γκαρσία…on fire!

“Όλοι έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του παιχνιδιού στον Ολυμπιακό”

Η χρονιά ξεκίνησε με το… αριστερό για τον Κάρλος Καρβαλιάλ και την ομάδα του, με τους Πειραιώτες να κάνουν απρόσμενη ήττα την περασμένη Τετάρτη στην Λαμία κόντρα στην τοπική ομάδα και πλέον άπαντες ξέρουν στο ερυθρόλευκο ‘στρατόπεδο’ πως δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα γκέλα σήμερα κόντρα στην ΑΕΚ.

Τόσο ο Κάρλος Καρβαλιάλ όσο και οι αρχηγοί της ομάδας, Κώστας Φορτούνης και Γιουσέφ Ελ Αραμπί ξέρουν το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός και πόσο σημαντικό είναι να πάρουν το παιχνίδι και αυτό είναι που προσπαθούν να περάσουν στους συμπαίκτες τους. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα, το ηθικό φαίνεται πως είναι (για την ώρα τουλάχιστον) αρκετά κατεβασμένο, με τους Πειραιώτες να είναι αρκετά αποσυντονισμένοι από τις αλλαγές σε ρόστερ και προπονητικό επιτελείο, αλλά και από την πρόσφατη ήττα της Τετάρτης. Ενώ απ’ την άλλη, ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έχει να παρουσιάσει και πολλές αλλαγές στην 11αδα του, ούτε έχει έξτρα λύσεις προκειμένου να μπει στο γήπεδο και να επικρατήσει της ΑΕΚ.

Στο αγωνιστικό τώρα κομμάτι, τα… κουκιά είναι περιορισμένα για τον Καρβαλιάλ ειδικά επιθετικά, καθώς εκτός είναι ο Ελ Αραμπί αλλά και οι Μπιέλ και Γιόβετιτς, επομένως ο Ναβάρο όπως όλα δείχνουν θα παίξει ως βασικός για πρώτη φορά στην Stoiximan Super League. Από ‘κει και πέρα ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Ορτέγκα αριστερά, Ροντινέι δεξιά και τους Ρέτσο Ντόι στα στόπερ, ενώ θέση βασικού διεκδικεί και ο Μπιανκόν αντί του Ντόι. Στον άξονα θα ξεκινήσει ο Έσε με τον Μαντί Καμαρά, και στην μία άκρη θα είναι σίγουρα ο Ποντένσε (δεξιά), με τον Κώστα Φορτούνη να αναμένεται να ξεκινήσει στα αριστερά έτσι ώστε ο Γιώργος Μασούρας να παίξει πίσω από τον νεοφερμένο Ισπανό φορ. Αυτή είναι η πρώτη σκέψη του Καρβαλιάλ όπως φαίνεται, ωστόσο δεν αποτελείται και το ενδεχόμενο να ‘ανακατέψει την τράπουλα’ παραπάνω ο Ισπανός τεχνικός και να πάει σε ένα 4-3-3, με τον Αλεξανδρόπουλο δίπλα στους Καμαρά και Έσε, εκεί πιθανότατα θα ‘θυσιαστεί’ ο Μασούρας, ώστε οι Φορτούνης-Ποντένσε-Ναβάρο να συνθέσουν την επιθετική τριάδα.

“Η μεγάλη ευκαιρία για την κιτρινόμαυρη… εκτόξευση”

Και πάμε στην ΑΕΚ. Η Ένωση μπορεί επιτέλους να αισθάνεται χαρούμενη καθώς έχει άδειο ιατρικό δελτίο, κάτι που δεν το έχουμε δει ποτέ φέτος (!) Παρόλ’ αυτά η Ένωση και πάλι δεν είναι πλήρης καθώς δεν έχει στη διάθεσή της τους Μουκουντί, Χατζισαφί, Μοχαμμαντί λόγω υποχρεώσεων με τις χώρες τους.

Η ΑΕΚ έδειξε κόντρα στον Βόλο πως έχει αφήσει πίσω της τις γκέλες που έκανε στο τέλος του χρόνου, έδειξε σοβαρότητα και επικράτησε εύκολα της ομάδας από την Μαγνησία, κάτι που δεν συνηθίζει να κάνει φέτος. Έχει πλέον ξανά τον Λιβάι Γκαρσία σε τρομερή κατάσταση (4 σερί ματς που σκοράρει) και παίρνει επιτέλους βοήθειες από έναν παίχτη που της έλειψε πολύ. Επιπλέον, εάν οι ‘κιτρινόμαυροι’ καταφέρουν και πάρουν απόψε την νίκη στο Φαληρικό γήπεδο, τότε θα καταφέρουν να ‘εκτοξευθούν’ αγωνιστικά και ψυχολογικά. Το ματς πάντως δεν θέλει υποτίμηση από την ΑΕΚ, ειδικά την ώρα που ο Ολυμπιακός παίζει με το ‘μαχαίρι στα δόντια’, αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Αλμέιδα.

Και πάμε και στο αγωνιστικό κομμάτι της Ένωσης. Ο Πελάδο έχει αρκετά ερωτηματικά και σχεδόν μονάχα οι μισοί παίχτες της ενδεκάδας φαντάζουν σίγουροι. Αυτοί είναι οι: Στάνκοβιτς, Βίντα, Κάλενς, Ρότα, Σιμάνσκι και Λιβάι, από κει και πέρα οι θέσεις είναι ανοικτές, αναλόγως πως θα επιλέξει να κινηθεί αγωνιστικά ο Αργεντινός.

Μία πρώτη σκέψη είναι πάντως με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξιά, τον Πήλιο αριστερά και τους Κάλενς Βίντα στα στόπερ, αυτή κατά 90% θα είναι και η 4αδα άμυνας, από εκεί και πέρα ξεκινάνε τα δύσκολα για τον Αλμέιδα. Ο Σιμάνσκι φαντάζει σίγουρος στο ‘6’ και μετά μένει να δούμε τι θα γίνει με τους Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, εάν δηλαδή ο Αργεντινός επιλέξει να παιξει ως συνήθως με τον Ολυμπιακό, δηλαδή με τους Σιμάνσκι και Γιόνσον στον άξονα, τότε ο Πινέδα θα μεταφερθεί αριστερά και θα μείνει εκτός 11άδας ο Γκατσίνοβιτς, διαφορετικά ο Σιμάνσκι θα παίξει στο ‘6’ με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Πινέδα στο ’10’. Δεξιά υπάρχει το δίλημμα Άμραμπατ Ελίασον, ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει δείξει πολλάκις ότι στα ντέρμπι προτιμά τον έμπειρο Άμραμπατ και αφήνει στον πάγκο τον Σουηδό, ωστόσο ο Ελίασον τους τελευταίους μήνες ήταν και συνεχίζει να είναι ο καλύτερος παίχτης της ΑΕΚ, έτσι μιλάμε για πραγματική μάχη 50-50 που θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Όσον αφορά το δίδυμο της επίθεσης τώρα, ο Λιβάι θα είναι σίγουρα στην κορυφή, με τον Τσούμπερ πιθανότατα να τοποθετείται από πίσω του και να προτιμάται αντί των Μάνταλου και Αραούχο (ο οποίος επέστρεψε και θα μπει στην αποστολή).

Σέντρα στις 21:00 (Cosmote Sport) και όλοι θα δούμε τι θα γίνει στο γήπεδο, με τις δύο ομάδες πάντως να έχουν το βλέμμα τους και στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που διεξάγεται νωρίτερα και θα ξέρουν το σκορ!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ