Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Πανσερραϊκός: Τον γλίτωσε από τα χειρότερα ο Μπεταν(γ)κό(λ)ρ!

Μια οδυνηρή ήττα απέφυγε ο Πανσερραϊκός απέναντι στην Κηφισιά με τις δύο ομάδες να μοιράζονται γκολ και βαθμούς. Το τελικό 1-1 αφήνει μάλλον κερδισμένους τους γηπεδούχους αφού για 41’ λεπτά βρίσκονταν πίσω στο σκορ και έξι λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης, με το νέο τους μεταγραφικό απόκτημα Χέφτε Μπετανγκόρ ο οποίος με την πρώτη του συμμετοχή πέτυχε το γκολ με το οποίο χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό, πράγμα που διατήρησε τον Πανσερραϊκό σε σχετικά καλή θέση από την επικίνδυνη ζώνη τους υποβιβασμού, διατηρώντας το +3 με την τελευταία Κηφισιά και έχοντας από κάτω ΟΦΗ (ισοβαθμεί αλλά έχει πλεονέκτημα νίκης), Παναιτωλικό, Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα.

 

Το ματς εξ αρχής έκρυβε κινδύνους καθώς η Κηφισιά ερχόταν στην ουσία για ένα αποτέλεσμα… τη νίκη. Ο Πανσερραϊκός στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς ήταν νωθρός και αγχωμένος καθώς οι ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Κρίστινσον ήταν μηδαμινές! Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στον βρεγμένο, λόγω της αρκετής βροχής που έπεσε στην περιοχή όλη τη μέρα, αγωνιστικό χώρο του γηπέδου πατώντας καλύτερα και δείχνοντας ότι είναι διατεθειμένοι να κυνηγήσουν τη νίκη. Στο 43’ μάλιστα κατάφεραν να… παγώσουν τους Σερραίους καθώς ένας από τους πιο κινητικούς παίκτες της Κηφισιάς, ο Μπιφουμά με εξαιρετική ατομική ενέργεια πέρασε τον Μπέργκστρεμ και τον Θυμιάνη νικώντας στο τετ-α-τετ με τον Χοβάν τον Σλοβάκο γκολκίπερ των «κόκκινων» περνώντας τη μπάλα από πάνω του και καταλήγοντας στα δίχτυα (0-1)!. Σκορ με το οποίο μπήκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες με τους φιλοξενούμενους σαφώς να τα έχουν όλα υπέρ τους: σκορ και ψυχολογία!

Στο β’ μέρος ο Πανσερραϊκός συνέχισε στο ίδιο άτονο μοτίβο του ενώ μάλιστα στάθηκε και τυχερός στο 57’ όταν ο Ματέους Σάντος με κεφαλιά εξ επαφής έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Χοβάν μη πετυχαίνοντας ένα δεύτερο γκολ για την Κηφισιά όπου εκεί θα δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τους γηπεδούχους. Στο 72’ η ομάδα του Ντέϊβιντ Νίλσεν έφτασε και πάλι κοντά σε ένα δεύτερο γκολ αλλά ο Μπιπφουμά μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ για να βρει η μπάλα την εξωτερική πλευρά των διχτυών. Οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Γκαρσία άρχισαν να λειτουργούν στα τελευταία λεπτά του αγώνα όπου ο Πανσερραϊκός πίεσε την άμυνα της Κηφισιάς καταφέρνοντας να ισοφαρίσει με τον Μπετανγκόρ ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 61’ στη θέση του Μούργου και με ωραία κεφαλιά αφύλακτος στην περιοχή της Κηφισιάς έφερε το ματς στα ίσια… 1-1! Στις καθυστερήσεις έσπασαν… καρδιές καθώς ευκαιρία για το 2-1 είχε και ο Πανσερραϊκός και η Κηφισιά με τους Σερραίους αρχικά στο 90+1’ να μην μπορούν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ με τον Δεληγιαννίδη και τον Μπετανγκόρ και την Κηφισιά να «απαντάει» στο τελευταίο λεπτό με τον Ματέους Σάντος να μην μπορεί να νικήσει τον Χοβάν ο οποίος με εξαιρετική απόκρουση παραχώρησε κόρνερ!

Ακολουθεί ένα επίσης πρόγραμμα «φωτιά» για τον Πανσερραϊκό ο οποίος αφού θα υποδεχθεί την Τετάρτη 10/01 τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο Ελλάδος έχοντας το προβάδισμα του 2-0 από το πρώτο ματς, στη συνέχεια φιλοξενείται σε Λαμία και Γιάννενα ενώ υποδέχεται τον ΝΠΣ Βόλο, θέλοντας να βάλει στο «σακούλι» του όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

ΣΕΡΡΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ