Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Άρσεναλ-Λίβερπουλ: Απόδραση με στυλ από το «Γουέμπλεϊ» για τους «Ρεντς»!

Άρσεναλ-Λίβερπουλ 0-2

Παρά το γεμάτο απουσιολόγιο, η αρμάδα του Κλοπ πήρε την πρόκριση για τον 4ο γύρο του FA Cup, καταφέρνοντας να σώσει την παρτίδα στο τέλος, επικρατώντας με 0-2 μέσα στο «Γουέμπλεϊ». Η Άρσεναλ είχε πολλές ευκαιρίες καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού να πάρει προβάδισμα στο σκορ και να λήξει από νωρίς τα όνειρα των φιλοξενούμενων, η αδυναμία όμως των ποδοσφαιριστών της να στείλει την μπάλα στο πλεχτό, την έφερε για 3ο συνεχόμενο ματς με την πλάτη στον τοίχο και την έστειλε εκτός για την συνέχεια του κυπέλλου.  

1ο ημίχρονο

Την «μερίδα του λέοντος» στις ευκαιρίες είχαν στο 1ο ημίχρονο οι Λονδρέζοι, με τις απουσίες των φιλοξενούμενων να επηρεάζουν φανερά το παιχνίδι τους. Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ρις Νέλσον, μετά από καταπληκτική ασίστ του Ράμσντειλ, κατάφερε να μπει στην περιοχή της Λίβερπουλ και ενώ πέρασε τον Άλισον, το τελείωμα του δεν βρήκε την σωστή πλευρά των διχτυών, κάνοντας τους «Ρεντς» να καρδιοχτυπήσουν. Λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι στερήθηκαν το πρώτο γκολ της βραδιάς, με τον Νορβηγό μέσο, Μάρτιν Όντεγκαρντ, στον ρόλο του πρωταγωνιστή. Ο Γκόμεζ έχασε την μπάλα κοντά στην περιοχή από τον Σάκα, η μπάλα έφτασε στον Χάβερτζ και εκείνος την έσπασε προς τον αμαρκάριστο Όντεγκαρντ που σημάδεψε την οριζόντια δοκό. Η ομάδα του Αρτέτα συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τους Μπεν Γουάιτ και Κάι Χάβερτζ να μην μπορούν να μετατρέψουν τις ευκαιρίες σε γκολ. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να βρει τα πατήματά της οργανωτικά, με κυριότερο δείγμα αυτής της προσπάθειας, το δοκάρι του Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ λίγο πριν την συμπλήρωση του 45λέπτου. Στο 44′ Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Λίβερπουλ βρέθηκε στα όρια της περιοχής της Άρσεναλ και πριν προλάβει η άμυνα να αντιδράσει, με ένα δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ράμσντειλ.

2ο ημίχρονο

Στην επανεκκίνηση του αγώνα επανήλθε η ισορροπία στον αγώνα με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται εξίσου απειλητικές. Η παθητική και ανοργάνωτη Λίβερπουλ στην αρχή του 2ου ημιχρόνου, αλλάζοντας τακτική, έβγαλε αντίδραση και έδειξε ότι μπορεί να απειλήσει την εστία του Ράμσντειλ. Το πυροτέχνημα των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ και με την συμπλήρωση μίας ώρα παιχνιδιού η Άρσεναλ άρχισε να επανακτά τον έλεγχο και να φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή της Λίβερπουλ, χωρίς όμως να βρίσκει τα τελειώματα που θα ήθελε. Η λευκή η ισοπαλία κράτησε μέχρι το 80, με την Άρσεναλ να χαρίζει στην ομάδα του Κλοπ αυτό ακριβώς που έψαχνε σε όλο το ματς. Ο Αλεξάντερ Άρνολντ, με εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, έφερε την μπάλα στην περιοχή και ο μοιραίος για τους γηπεδούχους Κίβιορ, την έστειλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 0-1. Μετά το 0-1, η πίεση έπεσε στους Λονδρέζους, με την μπάλα να γυρνάει συνεχώς γύρω από την περιοχή του Άλισον και την Λίβερπουλ να απαντάει με αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενη τους κενούς χώρους. Σε μία από αυτές τις αντεπιθέσεις, η Λίβερπουλ έδωσε την χαριστική βολή στην Άρσεναλ. Στο 90+5 και με τον Ζότα να οδηγεί την Κούρσα προς τα αντίπαλα καρέ, η μπάλα έφτασε στον Λουίς Ντίαζ και εκείνος με ένα γεμάτο σουτ την έστειλε στον ουρανό της εστίας του Ράμσντειλ για το 0-2, σφραγίζοντας έτσι το εισιτήριο της ομάδας του για τον επόμενο γύρο.

Συνθέσεις: 

Άρσεναλ: (Αρτέτα) Ράμσντειλ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Κίβιορ (Τροσάρντ 88′), Ράις, Ζορζίνιο (Ενκέτια 81′), Όντεγκαρντ, Σάκα, Χάβερτζ (Σμιθ Ρόου 88′), Νέλσον (Μαρτινέλι 62′)

Λίβερπουλ: (Κλοπ) Άλισον, Κουάνσα, Κονατέ, Άρνολντ, Γκόμεζ, Μακάλιστερ (Χράβενμπεργκ 59′), Τζόουνς (Μπράντλεϊ 75′), Έλιοτ (Κλαρκ 75′), Χάκπο (Ζότα 59′), Ντίαζ, Νούνιεζ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ