Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ολλανδία – Ελλάδα: Μέτρησε τις δυνάμεις της και συνεχίζει στα προημιτελικά η Εθνική μας

Η ολλανδική ανωτερότητα, το “καυτό” χέρι της Φαν ντε Κρατς και η ανάγκη για άμεση βελτίωση που υπάρχει στο ελληνικό σύνολο.

Πολύ διδακτική ήταν η εμπειρία που αποκόμισαν τα κορίτσια μας απέναντι στις καθολικά κυρίαρχες Ολλανδέζες, οι οποίες δεν χρειάστηκαν και πολλά περισσότερα από τις υπηρεσίες της Φαν ντε Κρατς για να φτάσουν στο τελικό 15-10. Για το οποίο περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Το ματς 

Πολύ ελπιδοφόρο το πρώτο σκέλος του αγώνα για την Εθνική μας που στέκεται επάξια απέναντι στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Οι παίκτριες μας έχουν αξιοποιήσει σχεδόν όλες τις ευκαιρίες που έχουν βρει για να σκοράρουν. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως κομβικό ρόλο έχουν διαδραματίσει τα δοκάρια που ήταν αρκετά και για τις δύο ομάδες. Καθώς αποτέλεσαν την κατάληξη τεσσάρων επιθέσεων για την οικοδέσποινα και τριών για τα κορίτσια μας. Που κυρίως για αυτό το λόγο δεν κατάφεραν να προσπεράσουν στο σκορ, μένοντας τελικά ένα τέρμα πίσω.

Όπως και χθες στους άνδρες έτσι και στις γυναίκες βρέθηκε ένα πρόσωπο να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες που σταδιακά σε αυτό το οκτάλεπτο έχασαν τη “στενή” επαφή που είχαν στο σκορ. Ο λόγος για τη Φαν ντε Κρατς, η οποία με τέσσερα τέρματα σε δύο περιόδους έχρισε τη χώρα της απόλυτο φαβορί για την επικράτηση.

Καλύτερος ήταν ο βαθμός για το εθνικό μας συγκρότημα στην περίοδο που ακολούθησε την ανάπαυλα. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου βρήκαν κάποιες λύσεις που τα βοήθησαν να μειώσουν τη συνολική απόσταση ανάμεσα σε εκείνες και τις αντιπάλους τους.

Η συνάντηση έκλεισε με τις Ολλανδέζες να κρατούν τη διαφορά νίκης που “έχτισαν” νωρίτερα κάνοντας από την πλευρά τους και μια συντήρηση δυνάμεων. Την ίδια στιγμή που οι Ελληνίδες προσπάθησαν από την πλευρά τους να κρατήσουν τη διαφορά σε ένα τουλάχιστον μέτριο επίπεδο. Κάτι που εν τέλει συνέβη αν αναλογιστούμε και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 5-1, 2-3, 4-3

Ολλανδία (Ευάγγελος Δουδέσης): Άρτς, Φαν ντε Ντόμπελστιν, Ίρις Γόλβες 2, Φαν ντερ Σλοτ 4, Κέουνινγκ 1, Φαν ντε Κρατς 5, Μ. Ρόγκε 2, Σέβενιτς 1, Χούστρα, Λ. Ρόγκε, Μουλχούιζεν, Τεν Μπρόεκ.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη 1.

Photo credits: TOTAL WATER POLO (IG account)

MVP της αναμέτρησης δε μπορούσε να είναι κάποια άλλη πέρα από τη Σιμόνε Φαν ντε Κρατς που με 5 γκολ έδειξε από νωρίς τον νικητή του προσοδοφόρου και για τις δύο πλευρές συναπσντηματος.

Επόμενος αγώνας 

Επόμενη υποχρέωση για την ομάδα μας, ο προημιτελικός με αντίπαλο τον νικητή του αγώνα Γαλλία – Γερμανία, ο οποίος θα λάβει χώρα το απόγευμα της Τρίτης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ