Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γεωργία – Ελλάδα: Νίκησε τον εαυτό της και πάει παρακάτω

Όχι άριστη αλλά καλή η εμφάνιση απέναντι στους συμπατριώτες του Κχβαρατσχέλια και τώρα είναι ώρα το βλέμμα να πέσει στα επόμενα.

Η Ελλάδα έπεσε στην πισίνα για να αντιμετωπίσει την Γεωργία με το πρέπει να συνοδεύει τη διαφαινόμενη επικράτηση της. Μια επικράτηση που ήρθε με την ίδια να αποδίδει τα αναμενόμενα μονάχα στο τελευταίο μέρος της της υποχρέωσης την οποία έβγαλε παίρνοντας μετά βίας τη βάση ακόμα κι αν το τελικό αποτέλεσμα ήταν το άνετο 9-18. Γιατί όμως περνά απλά τη βάση; Μα φυσικά γιατί στην επίθεση λίγες ήταν οι φάσεις που δούλεψαν όλα ικανοποιητικά και στην άμυνα οι διεθνείς μας ήταν έρμαια του οίστρου ενός 42χρονου που δεν μπορούσε κανείς να σταματήσει. Πριν πάμε τώρα στις λεπτομέρειες, να πούμε ότι ζητάμε περισσότερα γιατί ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά και όχι επειδή είμαστε παράφρονες ή κακομαθημένοι στις συνεχόμενες διακρίσεις.

Το ματς

Μέτρια ήταν η πρώτη εικόνα της ομάδας απέναντι στους Γεωργιανούς. Καθώς, από τη μια, στην άμυνα οι παίκτες μας παρουσιάστηκαν αρκετά χαλαροί. Την ίδια ώρα που στην επίθεση ήταν κάπως απρόσεκτοι και άτυχοι με τα δοκάρια να διαδέχονται το ένα το άλλο. Μην στερώντας τους ωστόσο το προβάδισμα το ευρύ προβάδισμα των τριών τερμάτων με το οποίο ολοκληρώθηκε το οκτάλεπτο.

Τα οκτώ λεπτά αυτά αποτέλεσαν ένα κακέκτυπο ολόκληρης της συνάντησης με την Ιταλία. Εκεί όπου ένας παίκτης μπόρεσε να μας βάλει πέντε τέρματα. Τα τρία εξ αυτών σε ένα οκτάλεπτο. Δεν υπήρξε βέβαια κίνδυνος. Αλλά και πάλι ο Γέλατσα μας ξεγέλα(τ)σε κάνοντας άριστα τη δουλειά του.

Η περίοδος που ακολούθησε την ανάπαυλα περιείχε αρκετά τέρματα και έντονο το στοιχείο του VAR που σε μια περίπτωση το είδαμε σε ρόλο πρωτόγνωρο. Αφού με τους Γεωργιανούς να μειώνουν σε 8-12 με τρία σερί γκολ, ο Θοδωρής Βλάχος κάλεσε time out που του απονεμήθηκε μετά από χρήση του βίντεο για να αποσαφηνιστεί το αν ο Έλληνας εκλέκτορας ζήτησε να διακοπεί το παιχνίδι ή όχι. Κατά τ’ άλλα οι Γεωργιανοί καλοδέχτηκαν τα δικαιώματα που τους έδωσαν τα ελληνικά μετόπισθεν και σκόραραν αρκετά χωρίς να απειλήσουν.

Το τέταρτο οκτάλεπτο κύλησε με την ελληνική οπισθοφυλακή να σκληραίνει και να θυμίζει σε όλους μας ποια πραγματικά είναι. Επιτρέποντας μόλις ένα γκολ στους αντιπάλους που είδαν τον αρχηγό τους και “γερόλυκο” Μάρκο Γέλατσα να βάζει την υπογραφή του στο “ερυθρόλευκο” μέρος του πίνακα των σκόρερ πετυχαίνοντας το έκτο και τελευταίο του τέρμα.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 3-6, 3-3, 1-4

Γεωργία (Ντέγιαν Στανόγιεβιτς): Ραζμάτζε, Καπανάτζε, Ακβλεντιάνι, Νταντβάνι, Σουσιασβίλι 1, Μπιτάτζε, Γέλατσα 6, Τκεσελασβίλι, Τζικστιαρένκα 1, Ιμναϊσβίλι, Μαγκραβελίτζε, Βάσιτς, Πιέσιβατς 1.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Τζωρτζάτος, Γεννηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 3, Γκίλλας 1, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος.

Photo credits: TOTAL WATER POLO (IG account)

Καλύτερος του αγώνα για τους νικητές ο Ντίνος Γεννηδουνιάς που πέτυχε τρία γκολ σε τρία σουτ. Όσα και ο Κώστας Κάκαρης από τα 2 μέτρα. Οι δύο τους ήταν αδιαμφισβήτητα τα “κλειδιά” της επικράτησης με την σημαντικότατη επίδραση που είχαν στη γεωργιανή άμυνα, η οποία εξαιτίας τους δεν κατάφερε να στηρίξει την ευμάρεια της επίθεσης της.

Επόμενος αγώνας

Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο σε αυτή την περίπτωση. Καθώς ο αγώνας Ιταλία – Ουγγαρία που θα δείξει την τελική μας κατάταξη στον όμιλο είναι αυτή σε εξέλιξη και τα πράγματα στο γκρουπ που διασταυρωνόμαστε επίσης είναι λίγο περίπλοκα ακόμα.

Δείτε ακόμη:

Ελλάδα – Ιταλία: Δύσκολο βράδυ που κρύβει κίνητρο για τα επόμενα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ