Η δυνατή Ισπανία, η ρελάνς των Ούγγρων, η απροβλημάτιστη Σερβία και το απόλυτο των Ρουμάνων που θα προσπαθήσουν να “ταράξουν” τα νερά.
Στο ανδρικό πόλο οι συσχετισμοί ανάμεσα στις συμμετέχουσες ομάδες είναι, όπως θα δείτε και παρακάτω, λίγο διαφορετικές από το γυναικείο. Για παράδειγμα, η Κροατία δεν δυσκολεύεται να περάσει τον όμιλο της, η Ουγγαρία μπορεί να γυρίζει τούμπα τον όμιλο της και η Ρουμανία μπορεί να βγαίνει πρώτη στον δικό της.
Γεγονότα που σε δεύτερο χρόνο συνδυάζονται τόσο με ξεκάθαρες εικόνες όσο και με μια ισοδυναμία που έβγαλε χαμένη την ομάδα που φοράει μπλε ή λευκά σκουφάκια. Αναφερόμαστε φυσικά στον όμιλο της Ελλάδας που προσέφερε στη διοργάνωση ότι της στέρησαν οι υπόλοιποι όμιλοι πέραν του τελευταίου. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, όλοι οι όμιλοι είχαν μια φόρμα γύρω από την οποία κινήθηκαν.
Photo credits: TOTAL WATER POLO (IG account)
Όμιλος Α
Από τον πρώτο όμιλο ξεχώρισε σαφέστατα η Ισπανία των τριών νικών, οι οποίες βέβαια κατά τα δύο τρίτα τους ήρθαν μετά από σκληρές μάχες με τις Βαλκάνιες του ομίλου που λύγισαν στα πέναλτι. Γεγονός που έδειξε πολλά για αυτές αλλά και για τη νικήτρια Ισπανία που δε θα μπορέσει να πάει μακριά κινδυνεύοντας τόσο πολύ σε όλα της τα παιχνίδια.
Όμιλος Β
Κι αφού είπαμε για το πρώτο πάμε τώρα και στο δεύτερο γκρουπ. Εκεί όπου έγινε ο απόλυτος χαμός με υπαιτιότητα και των παικτών του δικού μας αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, οι οποίοι αν έπαιζαν καλύτερη άμυνα με τους Ιταλούς τώρα θα ήταν κατευθείαν στα προημιτελικά και θα έπαιζαν την Παρασκευή έχοντας ξεκουραστεί στο διάστημα ανάμεσα σε Τρίτη πρωί και Πέμπτη βράδυ. Γιατί όμως θα είχε συμβεί αυτό; Γιατί δεχόμενοι λιγότερα τέρματα θα μπορούσαν να φτιάξουν καλύτερη διαφορά και να προσπεράσουν τους γείτονες οι οποίοι στον ακροτελεύτιο αγώνα του ομίλου έχασαν από τους Ούγγρους των οποίων νωρίτερα είχε επιβληθεί η Εθνική μας. Δεν έγινε παρά ταύτα αυτό και πλέον το μπαράζ με την Ολλανδία (11/1, 20:00) “λούζεται” με την επιτακτικότητα της επικράτησης που αποτελεί συνώνυμο της ομάδας μας και σταθερά τα τελευταία χρόνια την φτάνει πολύ ψηλά.
Όμιλος Γ
Εδώ, οι Σέρβοι δεν είχαν καμία διάθεση για την πλακίτσα που τους έδινε περιθώριο ο όμιλος να κάνουν και προχωρούν με την υποχρέωση του μπαράζ να τους βαραίνει μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν μετά την κλήρωση στο δεύτερο μισό του πίνακα. Κατά τ’ άλλα οι ίδιοι έκαναν τα πρέποντα και πάνε παρακάτω με το 45-13 του συντελεστή γκολ υπέρ/κατά να ειναι δηλωτικός της κατάστασης στο γκρουπ, αλλά μέχρι εκεί.
Όμιλος Δ
Το τελευταίο γκρουπ ήταν μετά το δεύτερο αυτό με τις πιο σημαντικές εξελίξεις στη διάρκεια του. Εφόσον στην κορυφή του στέκει “αγέρωχη” η εθνική ομάδα της Ρουμανίας, η οποία έφυγε από την πρώτη φάση με ένα τρία στα τρία που “ανακατεύει” (;) σε κάποιο βαθμό την “τράπουλα” ως προς το τι μπορούν να κάνουν οι φιλόδοξοι Ρουμάνοι στην απαιτητική συνέχεια.
Κλείνοντας και αφού πρώτα επισημάνουμε ότι στα παιχνίδια των εθνικών μας συγκροτημάτων υπάρχει απόλυτη αλληλουχία, να θυμίσουμε ότι οι πρώτοι και οι δεύτεροι κάθε ομίλου του δεύτερου μισού του βαθμολογικού πίνακα αγωνίζονται σε μπαράζ με τους τρίτους και τους τέταρτους των πρώτων δύο ομίλων.
Μπαράζ Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Ντουμπρόβνικ/Ζάγκρεμπ)
11/01 Ολλανδία – Ελλάδα 18:00
Ημιτελικός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Αϊντχόφεν)
11/01 Ισπανία – Ελλάδα 20:00
Δείτε ακόμη:
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης 2024: Οι ημιτελικοί του Αϊντχόφεν
Ελλάδα – Γαλλία: Σοβαρή, συνετή και ακάθεκτη προχωρά η Εθνική μας
Γεωργία – Ελλάδα: Νίκησε τον εαυτό της και πάει παρακάτω