Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ελλάδα – Γαλλία: Σοβαρή, συνετή και ακάθεκτη προχωρά η Εθνική μας

Με ηγέτιδες τις αδερφές Πλευρίτου και αφού δε λύγισε όταν ήρθαν τα δύσκολα, πάει για το μετάλλιο κόντρα στην Ισπανία.

Το τρίτο και σπουδαιότερο φετινό μας συναπάντημα με τα κορίτσια που εδρεύουν στο μαγευτικό Παρίσι έβγαλε και πάλι τα ελληνικά χρώματα στον “αφρό”. Διότι, οι Ελληνίδες κατάφεραν να επικρατήσουν για τρίτη συνεχόμενη φορά (15-7) μετά τα δύο φιλικά που έδωσαν με τις κοπέλες που παρουσιάστηκαν ως το αποψινό τους εμπόδιο στις πισίνες της “πόλης του φωτός” λόγω της κοινής τους προετοιμασίας.

Το ματς 

Η αρχή της αναμέτρησης βρήκε την Εθνική μας να πιάνει “αιχμάλωτη” σε πρώτο χρόνο τη Γαλλία. Μάλιστα αυτό συνέβη σε τέτοιο βαθμό που οι κοπέλες μας προηγήθηκαν με 3-0 πλήττοντας τη Γαλλία με κάθε τρόπο. Ωστόσο στα τέλη του οκταλέπτου οι Γαλλίδες βρήκαν ένα γκολ και το κίνητρο που χρειάζονταν για να απαντήσουν.

Το τέρμα που πέτυχαν οι οικοδέσποινες των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων ακολούθησε μια “καταιγίδα” στη δεύτερη περίοδο, η οποία δημιούργησε ελληνική “τρικυμία” και οδήγησε τον αγώνα στην ισορροπία με την ομάδα μας να κρατά το προβάδισμα με βραχεία κεφαλή. Χαρακτηριστικό των οκτώ αυτών λεπτών αποτέλεσαν τα πολλά λάθη της ελληνικής επίθεσης.

Περνώντας τώρα στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν ξανά προς το καλύτερο για τα κορίτσια μας. Έγινε αλλαγή στο τέρμα αλλά και στο “τσιπάκι” τους. Με αποτέλεσμα η Χρυσή Διαμαντοπούλου να αποτελειώνει τις αντίπαλες ελάχιστες επιθέσεις που πέρασαν από την ελληνική άμυνα. Εξαφανίζοντας έτσι και όποιες ελπίδες υπήρχαν από τα κορίτσια του Τεό Λοράντου για κάτι περισσότερο από αυτό που είχαν ήδη πετύχει.

Το κλίμα δεν άλλαξε ούτε στα τελευταία λεπτά όπου κύλησαν με την Ελλάδα να καταγράφει την καλύτερη της επίδοση επιθετικά στον συγκεκριμένο με πέντε γκολ. Την ώρα που στα μετόπισθεν κράτησε το δείκτη στο ένα τέρμα. Απόδοση που ταιριάζει απόλυτα σε μια ομάδα που θέλει να συγκαταλέγεται στις τέσσερις καλύτερες της Ευρώπης.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-4, 4-1, 5-1

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Σάντα 1, Γιαννοπούλου 2, Τορνάρου.

Γαλλία (Τεό Λοράντος): Ρικρό, Μαρτινό – Περέ, Αντρέ, Χάρντι, Μπουλούκμπατσι 1, Ζουϊλέτ 1, Χέρτζκα, Νταλούν 2, Μπατού 1, Βερνό, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ράσπο, Ντολέ 1.

Photo credits: TOTAL WATER POLO (IG account)

Καλύτερη της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου που αν μη τι άλλο είχε συνεισφορά πολύπλευρη και κομβική σε έναν αγώνα που λίγο έλλειψε να στραβώσει για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Επόμενος αγώνας

Και πάμε πλέον στα (πολύ) δύσκολα. Καθότι τον προημιτελικό με τη Γαλλία διαδέχεται ο ημιτελικός με την Ισπανία (11/1,19:00) των δέκα μεταλλίων τα τελευταία χρόνια. Το διακύβευμα; Σημαντικότατο! Ε α ακόμα μετάλλιο και ένα εισιτήριο για την ολυμπιάδα του Παρισιού. Επιτεύγματα που πρέπει να συνοδεύουν τη διαδρομή των καλύτερων ομάδων και σίγουρα υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να καταλήξουν στα χέρια των δικών μας κυριών.

Δείτε ακόμη:

Ολλανδία – Ελλάδα: Μέτρησε τις δυνάμεις της και συνεχίζει στα προημιτελικά η Εθνική μας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ