Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

“Ανοιχτοί” λογαριασμοί για τους “αιώνιους”

Το ντέρμπι των “αιωνίων” στην Λεωφόρο δεν ανέδειξε νικητή, με τις δύο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία (1-1) και να διεκδικούν την πρόκριση την επόμενη Τετάρτη στο Φάληρο! 

Και οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές στο βασικό τους σχήμα, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ κυρίως να κατεβάζει εντεκάδα έκπληξη, αφήνοντας εκτός τους Φορτούνη και Ποντένσε, επιλέγοντας τον Ρίτσαρντς στα εξτρέμ και τον Καρβάλιο στο “10”, ενώ ο Φατίχ Τερίμ από την πλευρά του, στο πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα αναγκάστηκε να παίξει με ένα “καθαρό” στόπερ, καθώς είχε να αντιμετωπίσει την απώλεια του Σένκεφελντ και έτσι παρτενέρ του Γέντβαι στα μετόπισθεν ήταν ο Αράο!

Κακό το παιχνίδι καθ’ όλη την διάρκεια του, χωρίς την απαραίτητη ένταση και τον έντονο ρυθμό που θα έπρεπε να έχει ένα τέτοιο ματς. Ο Ολυμπιακός στάθηκε όρθιος πάντως πάρα τα προβλήματα των τελευταίων εβδομάδων και πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα αφήνοντας ανοιχτή την πρόκριση, κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που ήταν κάκιστος στο πρώτο μέρος και βελτιώθηκε αισθητά στην επανάληψη καταφέρνοντας να ισοφαρίσει και χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για ολική ανατροπή στο φινάλε.

Το πρώτο μέρος κύλησε πολύ γρήγορα χωρίς να γίνει κάτι το αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές και τον Ολυμπιακό να πηγαίνει το ματς εκεί που ήθελε. Οι Πειραιώτες ήταν μάλιστα εκείνοι που είχαν και τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος, αρχικά με ένα σουτ του Μασούρα και στην συνέχεια με ένα γύρισμα πάλι από τον Έλληνα άσο, προς τον Ρίτσαρντς, ωστόσο ο Κώτσιρας έδιωξε έγκαιρα και αποσόβησε τον κίνδυνο. Οι παίχτες του Παναθηναικού από την πλευρά τους έμοιαζαν ‘μπλοκαρισμένοι’ στο τερέν, μη μπορώντας να δημιουργήσουν κάτι καλό, ενώ στο 38′ στάθηκαν και άτυχοι όταν έχασαν τον Τζούρισιτς με τραυματισμό, σαν να μην έφτανε αυτό, στην εκπνοή του πρώτου μέρους, η άμυνα των ‘πρασίνων’ αδράνησε και ο Αλεξανδρόπουλος με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ πληγώνοντας την πρώην ομάδα του. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Έλληνα άσου με τον ερυθρόλευκη φανέλα, το οποίο φυσικά και δεν πανηγύρισε!

Στο δεύτερο μέρος, ο Φατίχ Τερίμ άλλαξε την ομάδα του, “ανακάτεψε την τράπουλα” παίζοντας με δύο φορ (Σπόραρ – Ιωαννίδη) και η είσοδος του Βέρμπιτς σε συνδυασμό με την μετατόπιση του Κώτσιρα στον άξονα άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα των “πρασίνων”, φέρνοντας και την ισοφάριση. Ο Παναθηναϊκός αφού απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Βέρμπιτς, τελικώς στο 65′ κατάφερε να φέρει το ματς στα “ισα”. Καλοχτυπημένο κόρνερ του Μαντσίνι από δεξιά και ο Φώτης Ιωαννίδης με “καρφωτή” κεφαλιά τίναξε τα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-1, πετυχαίνοντας ακόμη ένα γκολ φέτος! Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει ξανά επικίνδυνος με την είσοδο του Φορτούνη, έχοντας δύο καλές στιγμές που προήλθαν από τα πόδια του Έλληνα άσου, οι οποίες όμως δεν μετατράπηκαν σε τελικές, καθώς αμφότερα τα σουτ (Ποντένσε και Φορτούνη) σταμάτησαν σε σώματα αντιπάλων. Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να φέρει “τούμπα” το ματς, όταν αρχικά ο Ιωαννίδης από το ύψος του πέναλτι τελείωσε την φάση απογοητευτικά έπειτα από λάθος της ερυθρόλευκης άμυνας, ενώ στο 93′ ο Βέρμπιτς με ωραία ενέργεια και “σκαφτό” τελείωμα νικήθηκε από τον Πασχαλάκη, με τον Μλαντένοβιτς στην εξέλιξη της φάσης να κάνει την σέντρα σουτ και τον Ντόι να διώχνει με κεφαλιά επάνω στην γραμμή, στην τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού!

Τελικό αποτέλεσμα 1-1 με τις δύο ομάδες να μην κάνουν καλό παιχνίδι και να μένουν δίκαια στην ισοπαλία. Πλέον οι δύο “αιώνιοι” έχουν μπροστά τους ακόμη μία μάχη την ερχόμενη Τετάρτη που θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τους “8”.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (60’ Βαγιαννίδης) Τσέριν, Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ (46’ Σπόραρ), Τζούριτσιτς (38’ λ.τρ. Μαντσίνι) Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγα (61’ Κίνι), Έσε, Αλεξανδρόπουλος (61’ Καμαρά), Μασούρας (73’ Γιόβετιτς), Καρβάλιο, Ρίτσαρντς (56’ Ποντένσε), Ναβάρο (73’ Φορτούνης).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ