Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η πρόκριση περνάει απ’ το “Βικελίδης”

Σε ένα ματς που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, ΑΕΚ και Άρης έμειναν στο 0-0 και οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο του προημιτελικού την ερχόμενη Τετάρτη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Η ΑΕΚ είχε κατά κύριο λόγο την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παιχνίδι και την κατοχή στα πόδια της, ωστόσο ούτε απειλητική ήταν και τις καλύτερες ευκαιρίες για γκολ θα λέγαμε πως τις είχαν οι Θεσσαλονικείς.

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ομάδα του με επτά συνολικά αλλαγές σε σχέση με το ματς της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε πως επηρέασε αρκετά την Ένωση, ενώ ο Άκης Μάντζιος δεν προχώρησε σε καμία αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, θεωρώντας πως οι παίχτες του θα πάρουν κάτι καλό και σήμερα, κάτι που έγινε κιόλας!

Σε ένα αργό και κακό πρώτο ημίχρονο ελάχιστες ήταν οι ευκαιρίες, με τον Άρη να χάνει μια καλή στιγμή έπειτα από ενέργεια και σουτ του Οντουμπάτζο που τελικά σταμάτησε ο Σιμάνσκι, ενώ από την πλευρά της η Ένωση απείλησε με δύο μακρινά σουτ, ένα από τον Πινέδα που μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα και ένα από την Στίβεν Τσούμπερ το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ, αυτές ήταν όλες και όλες οι αξιοσημείωτες φάσεις του πρώτου μέρους, με τον Άρη να μην ανησυχεί καθόλου και να κρατά εύκολα το μηδέν.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου, ο ρυθμός παρέμεινε αργός, οι δύο ομάδες ήταν εξίσου ακίνδυνες, δημιούργησαν ξανά ελάχιστες ευκαιρίες και όπως ήταν αναμενόμενο το σκορ δεν ξέφυγε από τα πλαίσια του 0-0. Ένα καλό σουτ του Πόνσε στο 46′ ήταν ότι πιο επικίνδυνο παρουσίασε η ΑΕΚ στο β’ μέρος, ενώ από την πλευρά του ο “θεός του πολέμου” έχασε καλή ευκαιρία με τον Μορόν στο 68′ ο οποίος από δύσκολη γωνία πλάσαρε άουτ, ενώ λίγο αργότερα ο Ζιλ με τρομερό σουτ με εξωτερικά φάλτσα ανάγκασε τον Αθανασιάδη να κάνει την επέμβαση του αγώνα και να στείλει την μπάλα κόρνερ, στην συγκεκριμένη φάση μάλιστα, ο χαφ του Άρη τραυματίστηκε και αποχώρησε με λυγμούς από τον αγωνιστικό χώρο. Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 79′, όταν ο Φαμπιάνο έπειτα από κόρνερ πρόλαβε στον ‘αέρα’ τον Λιβάι Γκαρσία και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, με την ΑΕΚ από την πλευρά της να μην απειλεί καθόλου και έτσι οι δύο ομάδες να μένουν στην “λευκή ισοπαλία”.

Πλέον η πρόκριση θα κριθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη, εκεί όπου ο Άρης θα προσπαθήσει να κάνει μία μεγάλη υπέρβαση και να ‘πετάξει’ εκτός συνέχειας τους ‘νταμπλούχους’, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο προς τον τελικό. Θυμίζουμε πως ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό τον νικητή του Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ(46′ λ.τρ. Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον(60′ Άμραμπατ), Τσούμπερ(60′ Αραούχο), Πιζάρο (69′ Φερνάντες), Πόνσε(60′ Γκαρσία).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζιλ(77′ Φετφατζίδης), Τζούρασεκ(72′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο(54′ Παναγίδης), Μορόν (77′ Ζαμόρα).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ