Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κροατία – Ελλάδα: Έχασε αλλά έχει ήδη κερδίσει

Ένας αγώνας μπορεί να χάθηκε με την Κροατία, ωστόσο το ανδρικό τμήμα της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης έχει καταφέρει να κερδίσει τόσα πολλά υλικά και κυρίως άυλα “παράσημα” που πραγματικά δεν πειράζει να χάσει και κάτι.

Με μια εμφάνιση απόλυτα ταυτόσημη της απόδοσης της σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τέθηκε εκτός μάχης για μετάλλια η “ανεπίσημη αγαπημένη” μας που “λύγισε” σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Καθώς, η αντίπαλος της έπαιζε έχοντας δίπλα της ένα γεμάτο κολυμβητήριο που της έδινε την απαραίτητη ώθηση όποτε χρειάζονταν. Και χρειάστηκε πολλές φορές μέχρι να “ξεκαθαρίσουν” τα πράγματα τα οποία παρέμεναν “μπερδεμένα” όσο ο Μάνος Ζερδεβάς προχωρούσε σε σπουδαίες αποκρούσεις και ο Κώστας Κάκαρης παρέμενε στην “αιχμή” της ελληνικής επίθεσης που αρχικά συμπλήρωνε ιδανικά την άνοδο της απόδοσης της αμυντικής γραμμής.

Ας μην πούμε όμως αλλά στενάχωρα. Ας δώσουμε για ακόμα μια φορά φορά συγχαρητήρια σε αυτή την ομάδα που έχει κερδίσει την αρρωστημένη κοινωνία του ελληνικού αθλητισμού και ας πάμε παρακάτω θυμίζοντας ότι είμαστε δίπλα σε αυτά τα παιδιά που προσπαθούν πάντα για το καλύτερο και έχουν φτάσει το εθνόσημο ψηλά “οπλισμένα” μόνο με σεβασμό προς αυτό που αγαπούν και συναίσθηση του “χρέους” που έχουν.

Το ματς

Το πρώτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με την Εθνική μας να υποπίπτει σε πέναλτι στην πρώτη επίθεση που δέχθηκε. Πέναλτι από το οποίο πήρε ψυχολογία ο Μάνος Ζερδεβάς αποκρούοντας το κι ας δέχθηκε στην εξέλιξης το γκολ από τον Χαρκόβ για το 1-0. Το σκορ αυτό βέβαια δεν έμεινε για πολύ. Αφού στην επόμενη επίθεση ήταν ο Κώστας Κάκαρης αυτός που “έσπασε το ρόδι” για την Ελλάδα με ένα εκπληκτικό γυριστό και την κροατική άμυνα “κρεμασμένη” πάνω του. Για να δώσει έτσι ψυχολογία στους συμπαίκτες που βρήκαν άλλες δύο φορές τον στόχο με πέναλτι και στην κόντρα και έφεραν με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι στην ισοπαλία.

Συνθήκη που αν και άλλαξε γρήγορα ενίσχυσε την εντύπωση πως θα δούμε πιθανότατα ένα κορυφαίου επιπέδου ντέρμπι. Όπως και έγινε για τα επόμενα οκτώ λεπτά. Τότε που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε να βρίσκει τον “καλό” του εαυτό και όχι μόνο να ανταπεξέρχεται αλλά να επιβάλλεται κιόλας της πίεσης που δέχτηκε από τη “μπαρακούντα” με το επιμέρους 2-3.

Όλα τα παραπάνω όμως “καταστράφηκαν” όταν οι ομάδες έπεσαν στην πισίνα για το δεύτερο ημίχρονο. Όταν οι Κροάτες βρήκαν στην επίθεση κάποια γκολ που τους “ατσάλωσαν” και στον αντίποδα προκάλεσαν ένα “βραχυκύκλωμα”, το οποίο δημιούργησε από νωρίς μια αρκετά ευνοϊκή περίσταση για εκείνους.

Για να φτάσουμε στην τέταρτη περίοδο όπου οι αντιμαχόμενες πλευρές αγωνίζονταν για κάτι που φαινόταν να έχει προδιαγραφεί και το μόνο που έμενε ήταν να οριστικοποιηθεί. Οτι δηλαδή συνέβη στα μέσα του συγκεκριμένου οκταλέπτου.Οπου το επιμέρους σκορ του ημιχρόνου ήταν 6-0 και το συνολικό 13-6.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-0, 4-2

Κροατία (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Πόπαντιτς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 2, Μπίλιακα , Μπούκιτς, Βουκίτσεβιτς 2, Ζούβελα, Μάρινιτς – Κράγιτς 4, Βρλιτς, Μπούτιτς, Χαρκόβ 1.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Τζωρτζάτος, Γεννηδουνιάς 1, Σκουμπάκης , Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Καλογερόπουλος 1, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος.

Photo credits: TOTAL WATER POLO (IG account)

Πολυτιμότερος αναδείχθηκε ο Γέρκο Μάρινιτς – Κράγιτς που με 4/5 εύστοχα σουτ και δύο κλεψίματα βοήθησε τα μέγιστα τη χώρα του να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην υπεράσπιση του τίτλου της Πρωταθλήτριας Ευρώπης περνώντας προς το παρόν στους ημιτελικούς που θα αντιμετωπίσει μαζί με τους συμπαίκτες του την πολλά υποσχόμενη Ουγγαρία.

Επόμενος αγώνας για την Ελλάδα

Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει την Σερβία σε ένα παιχνίδι που θα αφορά τις θέσεις 5-8.

Τα στατιστικά του αγώνα

Photo credits: TOTAL WATER POLO (IG account)

Δείτε ακόμη:

Ελλάδα – Ολλανδία: Άμυνα δεν παίζει αλλά πάει στα προημιτελικά η Εθνική μας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ