Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ελλάδα – Ολλανδία: Άμυνα δεν παίζει αλλά πάει στα προημιτελικά η Εθνική μας

Τα νιάτα των Ολλανδών, η σημαντική συνεισφορά πολλών και οι “ζωές” που τελειώνουν.

Ο αγώνας με τους Ολλανδούς δεν θα μπορούσε να αποτελέσει βραχνά για την Ελλάδα, η οποία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πάει παρακάτω επικρατώντας των γρήγορων και γεμάτων διάθεση να κολυμπήσουν και να “χτυπήσουν την Ελλάδα εκεί που “πονάει”. Κάτι που πέτυχαν αν αναλογιστούμε τις φορές που έφυγαν στην κόντρα και το πόσες από αυτές ανακόπηκαν τελευταία στιγμή. Σημασία όμως δεν έχει αυτό αλλά το γεγονός ότι υπήρξαν χτυπώντας δυνατά το “καμπανάκι” για το επόμενο παιχνίδι μας κόντρα στην Κροατία. Την πίεση της οποίας θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε μέσω της πολυπρόσωπης συνεισφοράς στο σκοράρισμα που ευχόμαστε να υπάρξει και στην άμυνα.

Το ματς

Χαλαρή υπέρ του δέοντος παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα η ομάδα μας που με το μέγεθος του αντιπάλου ως “δικαιολογία” “αποφάσισε” ότι ούτε σήμερα χρειάζεται να παίξει σοβαρή άμυνα. Ενδεικτικό αυτού μάλιστα ήταν το αρχικό 3-1 που έγινε 3-3 πριν παίξουμε σωστά σε δύο επιθέσεις και κάνουμε το 5-3 που δεν μεγάλωσε με το ακυρωθέν “buzzer beater” του Άγγελου Βλαχόπουλου.

Στη συνέχεια και στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική μας δεν έχασε ξανά τον έλεγχο. Αντίθετα εστίασε ακόμα περισσότερο στην επίθεση ανοίγοντας το σκορ της περιόδου με ένα περίτεχνο τέρμα του Κώστα Κάκαρη και έναν παραπάνω που ολοκληρώθηκε με γκολ από τον Ντίνο Γεννηδουνιά. Για να ακολουθήσουν τρία ελληνικά πέναλτι που ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 9-5.

Ακολούθως και μετά την ανάπαυλα, πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση διαδραμάτισε ο παραπάνω και ο λιγότερο για τους παίκτες μας, οι οποίο όσο καλά τα πήγαιναν μπροστά στο αντίπαλο τέρμα, τόσο άσχημα τα πήγαιναν όταν υπερασπίζονταν το δικό τους εκθέτοντας σε κάποιες περιπτώσεις τον Μάνο Ζερδεβά που ωστόσο κατάφερε να κάνει κάποιες εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Στον παραπάνω επετεύχθησαν και όλα τα γκολ που είδαμε στο τελευταίο μέρος του αγώνα που θα πρέπει να προβληματίζει τον Θοδωρή Βλάχο που είδε την προβληματική ελληνική άμυνα να χάνει έναν από τους πιο έμπειρους και πιστούς “στρατιώτες” της, τον Γιώργο Δερβίση που αποβλήθηκε και αντικαταστάθηκε. Με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αυριανή κρισιμότατη μονομαχία που θα δώσει η χώρα μας με τους “οικοδεσπότες” Κροάτες για ένα “εισιτήριο” στα ημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 4-2, 3-3, 3-2

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Τζωρτζάτος, Γεννηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Αλαφραγκής 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2.

Ολλανδία (Φαν ντε Μιρ): Χούισμανς Βέστερφελντ, Γκμπανταμάσι 1, Φαν Ντεν Μπουργκ, Κάστροπ, Ίπερεν, Βάιντεν 1, Τε Ρίλε 4, Νίσπελινγκ 1, Μίλερ, Βιρντ 1, Κούπμαν, Μπρόεκ 2.

Photo credits: TOTAL WATER POLO (IG account)

MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Ντίνος Γεννηδουνιάς που με το “φαρμακερό” δεξί του “διέλυσε” την ολλανδική άμυνα.

Δείτε ακόμη:

Γεωργία – Ελλάδα: Νίκησε τον εαυτό της και πάει παρακάτω

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ