Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ισπανία – Ελλάδα: Δεν τα κατάφερε η “γαλανόλευκη” που έχασε τη “μάχη” αλλά όχι τον “πόλεμο”

Πάλεψε αλλά της έλλειπαν πολλά και λύγισε νωρίς νωρίς η Εθνική Ομάδα.

Δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο από για τη συνάντηση πέρα από το γεγονός πως οι κοπέλες μας έμειναν χωρίς σκορ για τα 22:30 από τα 32 λεπτά αυτής. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε παρακάτω.

Το ματς 

Δύσκολα τα πράγματα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης για την Ελλάδα. Τα κορίτσια μας προηγήθηκαν με την Αθήνα Γιαννοπούλου να παίρνει τη μπάλα και να διεισδύει από το δεξί “φτερό” της επίθεσης μέχρι και τις παρυφές του τέρματος της Έστερ την οποία κέρδισε για το 0-1. Τέρμα που ήρθε στις αρχές της πρώτης περιόδου και ήταν το μόνο για τις κοπέλες μας που βρήκαν δίχτυα 13 λεπτά μετά για δεύτερη φορά. Την ώρα που οι κυρίες από την Ιβηρική σκόραραν πέντε φορές στο μεγαλύτερο διάστημα της δικής μας “ανομβρίας”. Τις τέσσερις στα πρώτα οκτώ λεπτά.

Το πέμπτο που ήδη έμοιαζε “καταδικαστικό” ήρθε σε μια στιγμή στο δεύτερο οκτάλεπτο όπου η Νόνα Πέρεζ βρέθηκε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας όπως έκανε και η Γιαννοπούλου αντίστοιχα νωρίτερα με το αποτέλεσμα να είναι το γκολ όπως και πριν. Γκολ που απομάκρυνε κι άλλο την Ισπανία. Πριν μειώσει ελάχιστα η Ξενάκη που έκλεισε το σκορ για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Στη συνέχεια, το πενιχρό από άποψη τερμάτων διάστημα που προηγήθηκε διαδέχθηκε το “πλουσιοπάροχο” τρίτο οκτάλεπτο. Τα λεπτά δηλαδή που οι Ισπανίδες ξέφυγαν ακόμα περισσότερο στέλνοντας με κάθε τρόπο τη μπάλα στο πλεκτό και οριστικοποίησαν τις εξελίξεις.

Τα τελευταία λεπτά ήταν και αυτά κατά τα οποία τα κορίτσια μας έδειξαν “σφυγμό”. Καθώς συμμάζεψαν το πεσμένο ηθικό τους και επέμειναν στην επίθεση με στόχο να σκοράρουν όσο περισσότερο μπορούν. Καταφέρνοντας εν τέλει να πετύχει δύο γκολ και να ξεπεράσει το ένα που αποτελούσε τον “κόφτη” της τα προηγούμενα είκοσι τέσσερα λεπτά.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-1, 4-1, 2-2

Ισπανία (Μίκι Ότσα): Έστερ, Τερέ, Πιράλκοβα 1, Εσπάρ 1, Ορτίθ 2, Πέρεζ 1, Κρέσπι 1, Ρουίθ 1, Πένια 1, Φόρτσα 3, Καμούς 1, Γκαρσία 1, Λέιτον.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Ασημάκη 1, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 1, Ελληνιάδη.

Photo credits: WATER POLO (IG account)

Κορυφαία του αγώνα αναδείχθηκε η Τζούντιθ Φόρτσα με τρία τέρματα. Ένα εκ των οποίων έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στη “ρόχα”.

Επόμενος αγώνας

Η Εθνική μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ιταλία στον μικρό τελικό της διοργάνωσης το Σάββατο το απόγευμα. Σε έναν αγώνα πέναντι στη γείτονα “σετερόσα” που θα έχει ως διακύβευμα του πέραν της τρίτης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην τελευταία μας ευκαιρία να το κατακτήσουμε.

Δείτε ακόμη:

Ελλάδα – Γαλλία: Σοβαρή, συνετή και ακάθεκτη προχωρά η Εθνική μας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ