Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

“Λύτρωση” στο φινάλε για τους Περιστεριώτες

Ο ΟΦΗ ήταν κυρίαρχος στο Περιστέρι, αλλά ο Ατρόμητος του… έκλεψε το “τρίποντο” στο τέλος (1-1) για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο Ατρόμητος έκλεψε… το τρίποντο από τον ΟΦΗ στο φινάλε, με τους Κρητικούς να χάνουν τρεις βαθμούς μέσα από… τα χέρια τους σε ένα παιχνίδι που είχαν την κυριαρχία. Έτσι, οι Περιστεριώτες έφτασαν στην 6η θέση και τους 23 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στη 10η θέση και τους 17 βαθμούς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η υπεροχή του ΟΦΗ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν φανερή. Οι Κρητικοί έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο, δημιούργησαν πολλές τελικές, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 8′ μετά από ωραία αλλαγή παιχνιδιού του Τοράλ, ο Αμπάντα έδωσε στον Μπάκιτς και εκείνος είδε τον Τσιντώνα να βρίσκεται σε καλή θέση και να μπλοκάρει σταθερά. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να κυριαρχούν, ο Μπάκιτς βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ, αλλά η προσπάθειά του πέρασε δίπλα από το δοκάρι στο 20′, ενώ στο 38′ ο ίδιος και μετά από παράλληλο γύρισμα του Μοσκέρα έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Με αυτό τον τρόπο και χωρίς κάτι άλλο αξιοσημείωτο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, που βρήκε άτυχους τους φιλοξενούμενους και τις δύο ομάδες στο 0-0.

Με την έναρξη του δευτέρους μέρους οι γηπεδούχοι θέλησαν να βγάλουν αντίδραση, πάτησαν περισσότερο την περιοχή και στο 49′ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι με τον διαιτητή να συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι. Στο 64′ ο Ατρόμητος απείλησε με ένα σουτ του Κουντέ, ενώ οι αλλαγές του προπονητή των Κρητικών έκαναν τον ΟΦΗ πιο αμυντικό, με αποτέλεσμα να χαθεί η ταχύτητα που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε ένα λεπτό αργότερα, με το σουτ του Τοράλ να περνά πάνω από την εστία. Τελικά, μετά από κόρνερ που εκτέλεσαν οι Κρητικοί, ο Λαμπρόπουλος έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-1 στο 85′, ενώ ταυτόχρονα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για offside του Ντίκο στη φάση. Στη συνέχεια της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν όπως ήταν λογικό να ανέβουν στον αγωνιστικό χώρο για να βρουν την ισοφάριση, και στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από γύρισμα του Γιουμπιτάνα, ο Βαλένσια πήρε τη κεφαλιά και έκανε το 1-1, αφήνοντας “άγαλμα” τον Μπάουμαν, σκορ που ήταν και το τελικό της αναμέτρησης.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούεν (87′ Καραμάνης), Κούντε, Ντιρκς (64′ Ανγκιέλσκι), Γιουμπιτάνα, Βαλένσια, Βέργος (74′ Βρακάς)

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Βούρος, Αμπάντα, Γκαγιέγος (79′ Μεγιάδο), Γκλάζερ, Μπάκιτς (64′ Νέιρα), Τοράλ (78′ Ριέρα), Μοσκέρα (46′ Τοράρινσον), Φελίπε (79′ Ντίκο)

Διαιτητής: Φώτιος Πολυχρόνης
Α’ Βοηθός: Πέτρος Πάτρας
Β’ Βοηθός: Αργύριος Ντάβελας
4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης
VAR: Ευστάθιος Γκορτσίλας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ