Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Με ηγέτη τον Τζιώρα και τώρα Λεβαδειακός!

17η αγωνιστική

Κοζάνη – Νίκη Βόλου 0-3

Η Νίκη ταξίδεψε στην Κοζάνη με μόλις 15 παίκτες στη σύνθεσή της λόγω της απουσίας πολλών ποδοσφαιριστών της (τιμωρημένοι και τραυματίες). Εντούτοις η «κυανόλευκη» ομάδα πέρασε ένα εύκολο απόγευμα επικρατώντας άνετα με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Τζιώρα, ο οποίος έφτασε τα 5 τέρματα στη φετινή σεζόν πίσω από τον απόντα Μιράντα (που έχει 6 γκολ).

Μέχρι το 44ο λεπτό του αγώνα η γηπεδούχος Κοζάνη δέχτηκε πίεση από τη Νίκη Βόλου αλλά με σωστή αμυντική λειτουργία μπόρεσε να αποφύγει να δεχτεί τέρμα. Στο 45ο λεπτό όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα, όταν ο Κρητικός με σέντρα βρήκε τον Τζιώρα που με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 0-1!

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και το δεύτερο ημίχρονο με τη διαφορά ότι η Νίκη διεύρυνε τον δείκτη του σκορ! Στο 66’ ο Τάσος Κρητικός με ατομική ενέργεια και όμορφο πλασέ «έγραψε» το 0-2! Στο 77’ ο Κάσσος με επέλαση από τα δεξιά γύρισε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα στον Τζιώρα που διαμόρφωσε το τελικό 0-3! Η γηπεδούχος Κοζάνη το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν μια αξιόλογη ευκαιρία στο 72’ με την κεφαλιά του Ποζατζίδη από καλή θέση να καταλήγει άουτ!

Με αυτό το «τρίποντο» η Νίκη Βόλου ανέβηκε ξανά στην 4η θέση της βαθμολογίας και στρέφει πλέον την προσοχή της στον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό (18/1) με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κοζάνη: Μπογκντάνοβιτς, Πάνος, Σουλιώτης, Κούφας (67’ Παπαδόπουλος), Τάτσης, Δόρης (56’ λ.τρ. Τσιμπούκας), Καραγιάννης (56’ Ποζατζίδης), Αναστασόπουλος, Καλλέργης, Γραμμένος, (67’ Βοριαζίδης) Σιατραβάνης (22’ λ.τρ. Αποστολίδης)

Νίκη Βόλου: Γκαραβέλης, Κάσσος, Ανδρέου, Στίκας, Αναστασίου, Κυριακίδης, Λίταινας, Γαβριηλίδης, Πολίτης (80’ Κουτσιμπάνας), Κρητικός (74’ Ριμπέιρο), Τζιώρας

 

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Αθλητικογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ