Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ντέμιαν Λίλαρντ: Ο άνθρωπος συνώνυμο της κρίσιμης στιγμής (video)

Ο ηγετικός Αντετοκούνμπο, ο το ΕΠΟΣ με τους Κινγκς και η “κατάρα” του να ζεις με το ένστικτο.

Η περίπτωση του Ντέμιαν Λίλαρντ είναι μια από αυτές που όταν ασχολούνται με κάτι είναι “καταδικασμένες” να πετύχουν σ’ αυτό. Πρόκειται δηλαδή για μια προσωπικότητα που δεν γνωρίζει τι θα πει αποτυχία. Και για αυτό το λόγο έχει επιλέξει να είναι αυτή που όταν χρειάζεται θα αποφασίζει τη μοίρα των ανθρώπων που υπάρχουν γύρω της και σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται από αυτή. Όπως δηλαδή συνέβαινε με τον “Dame” μέχρι το περασμένο καλοκαίρι στο Πόρτλαντ κι όπως ακριβώς συνέβη μαζί του και σήμερα τα ξημερώματα απέναντι στους Κινγκς.

Σε ένα ματς απέναντι στους “βασιλιάδες” όπου είχαμε πολλά. Αρχικά, είχαμε παράταση σε ένα ακόμα ματς των Μπακς που έφτασε στις παρυφές των 120 πόντων στην κανονική διάρκεια. Δείγμα του πανθομολογούμενου ελλείμματος στην άμυνα με το οποίο βέβαια έχουν μάθει πλέον να ζουν χωρίς να τους πληγώνει κιόλας ουσιαστικά. Έπειτα, είχαμε και τις δύο ομάδες να προτάσσουν τα υπερόπλα τους και να αποδεικνύουν στιγμή – στιγμή ότι για διαφορετικούς λόγους η κάθε πλευρά μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι.

Σαμπόνις: 21 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 13 ασίστ
Φοξ: 32 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα


Αντετοκούνμπο: 27 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ
Λίλαρντ: 29 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ

Ενα παιχνίδι το οποίο κατέληξε με την επιτυχημένη τρίποντη εκτέλεση του καλύτερου “closer” στο παγκόσμιο μπάσκετ αυτή τη στιγμή (τουλάχιστον), ο οποίος είναι τόσο σεσημασμένος και έχει κάνει την τελευταία φάση κάθε αγώνα του τόσο δική του που της έχει δώσει και “ονοματεπώνυμο”. Με αποτέλεσμα να υπερκαλύπτεται μ’ αυτόν τον τρόπο όποιο καλό κι όποιο κακό διέπει την ομάδα. Κι όπου καλό, αφού έχουμε ήδη αναφέρει το κακό, βάλτε τους υπόλοιπους 26 πόντους του Λίλαρντ και την πληρέστατη στατιστική του Γιάννη που για ακόμα ένα βράδυ ήταν εκεί παρά το γεγονός πως θεωρούνταν “λαβωμένος” και αμφίβολος.

Τα highlights του αγώνα

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι το τελικό σκορ της συνάντησης μεταξύ Μπακς και Κινγκς ήταν 143-142 υπέρ των πρώτων και το επόμενο αντάμωμα των δύο θα έρθει στις 13 Μαρτίου. Όχι στο Fiserv Forum αλλά στο Σακραμέντο. Εκεί όπου προσδοκούμε να βρει περισσότερο χρόνο από τα 6:30 λεπτά που αγωνίστηκε ο Σάσα Βεζένκοφ των 4 πόντων με 2/2 δίποντα.

Δείτε ακόμη:

Λ.Α Κλίπερς: Παραμένει ο Λέοναρντ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ