Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

The BEST: Οι νικητές των βραβείων στους άνδρες

Η κυριαρχία της Σίτι, η ανανεωμένη επιβράβευση του Έντερσον και η αδικία του Μέσι που πήρε το ντέρμπι με τον Χάαλαντ στην παράταση.

Τα βραβεία “THE BEST” αποτελούν ουσιαστικά την “απάντηση” της FIFA στη Χρυσή Μπάλα και απονέμονται στους πρώτους μήνες κάθε έτους αφορώντας όσα είδαμε στη διάρκεια του προηγούμενου. Δημιουργώντας έτσι μια “δικλείδα” που ωστόσο τηρείται ή καταστρατηγείται αντίστοιχα, ανάλογα με τα πρόσωπα που διεκδικούν τη διάκριση.

Προπονητής της Χρονιάς – Πεπ Γκουαρντιόλα

Photo credits: OneFootball (Facebook account)

Κι αφού κράξαμε ως αυτο – ανακηρυγμένοι υπερασπιστές του δικαίου, πάμε τώρα και στους νικητές. Ξεκινάμε από τον κορυφαίο προπονητή. Εκεί όπου ο Πεπ Γκουαρντιόλα (28 πόντοι) έλαβε την απαραίτητη τιμή μετά από ένα ακόμα “masterclass” που οδήγησε στο περιλάλητο και πολυαναμενόμενο “treble” της Μάντσεστερ Σίτι. Με το οποίο και η νεόπλουτη ομάδα εκπλήρωσε στον απόλυτο βαθμό τον χαρακτηρισμό της ως καλύτερη στον κόσμο. Για την ιστορία να πούμε ότι συνυποψήφιοι του “genius” Ισπανού ήταν οι Λουτσιάνο Σπαλέτι (18 ψήφοι) και Σιμόνε Ιντζάγκι (11 ψήφοι), οι οποίοι πέρυσι προσωποποίησαν την “άνοιξη” του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο ένας με την κατάκτηση της Serie A με τα χρώματα της Νάπολι και ο άλλος με την παρουσία της Ίντερ στον τελικό του Champions League απέναντι στον προαναφερθέντα νικητή.

Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς – Λιονέλ Μέσι

Photo credits: OneFootball (Facebook account)

Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί από χθες το βράδυ και μετά το “μήλον της έριδος” στους κύκλους των φίλων του ποδοσφαίρου. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν του παραδίδεται ένα βραβείο που σε καμία περίπτωση δεν του αξίζει. Έχουμε αναφερθεί όλοι μας πολλάκις στους λόγους για τους οποίους πρέπει ή δεν πρέπει να θεωρείται ο κορυφαίος όλων. Έχουμε σε μεγάλο ποσοστό συμφωνήσει ότι το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν αυτό που έλλειπε για να τον απογειώσει και ο μόνος λόγος που δικαιολογείται η κατάκτηση της όγδοης Χρυσής του Μπάλας έναντι του Χάαλαντ. Όλα αυτά όμως δεν υπάρχουν εδώ. Εφόσον οι ποδοσφαιριστές κρίνονται για το έτος 2023 και όχι για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη διάρκεια αυτού. Για αυτό και η ήττα του Χάαλαντ είναι άδικη. Ακόμα κι αν ήρθε μετά από ισοβαθμία και διευθέτηση αυτής μέσω της ψήφους των αρχηγών όπως προβλέπει το άρθρο 12 της διαδικασίας. Στην οποία την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Τερματοφύλακας της Χρονιάς – Έντερσον

Photo credits: OneFootball (Facebook account)

Στην περίπτωση του Έντερσον Μοράες οι ιθύνοντες αποφάσισαν ότι δεν χώρα άλλη ραδιουργία δίνοντας το τρόπαιο στον τερματοφύλακα της καλύτερης ομάδας του. Ο οποίος πέρα από τη θέση έχει καταγράψει και τα κατάλληλα στατιστικά για να τα καταφέρει. Έχοντας 18 “clean sheet” σε 48 αγώνες. Υπερνικώντας έτσι τους Κουρτουά και Μπουνού που έχουν να πρωτάξουν από ένα πρωτάθλημα και ένα Europa League.

Η Ενδεκάδα της Χρονιάς

Photo credits: OneFootball (Facebook account)

Κλείνουμε με την καλύτερη ομαδα σύμφωνα με τη FIFPRO. Όπου τη θέση του τερματοφύλακα καταλαμβάνει ο Τιμπό Κουρτουά ισοφαρίζοντας την παραπάνω επικράτηση του Έντερσον. Στις υπόλοιπες θέσεις βλέπουμε πρόσωπα για τα οποία έχουμε μιλήσει και παραπάνω. Αλλά και κάποιους γνωστούς και ταυτόχρονα πρωτοεμφανιζόμενους στον θεσμό, οι οποίοι εντείνουν το αίσθημα του τρόμου που προκαλεί αυτή η (υπερ)ομάδα. Αναφερόμαστε στους Μπέλιγχαμ, Γουόκερ, Βινίσιους, Στόουνς και Μπερνάρντο Σίλβα. Πέντε ποδοσφαιριστές που έρχονται ή διανύουν την “breakthrough season” τους. Όπως συμβαίνει και με τον Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτι. Για τον οποίο δυστυχώς δεν προβλέφθηκε να μπει στην ενδεκάδα. Αν και ήταν ένας από τους “πυλώνες” των “πολιτών”.

Δείτε ακόμη: 

Χρυσή Μπάλα: Η “επισφράγιση” της “απολυτότητας” του Μέσι, η κυριαρχία της Σίτι και το “δε σαςβλέπω” της Premier League

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ