Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Η Βίλα που παίρνει μπρος, η Σό που “λάμπει”, η Τζέιμς που καλύπτει την απουσία της Κερ και η αστοχία της Άρσεναλ που δεν της στερεί τον πρωταθλητισμό.

Όπως βλέπετε και παραπάνω τα σημεία που μπορούμε να εστιάσουμε στην 11η αγωνιστική της Women’s Super League. Πρώτα η επικράτηση της Άστον Βίλα επί της Λέστερ που είναι και το δώρο της ομάδας στην πιο διάσημη και εορτάζουσα (γενέθλια) παίκτρια της, Αλίσα Λέμαν. Για να πάνε μετά στον βρετανικό βορρά όπου ανήκει ξεκάθαρα στην Κάτζια Σο και στην πρωτεύουσα που σε ότι έχει να κάνει με το γυναικείο ποδόσφαιρο “κυριεύεται” από την Λορίν Τζέιμς που “κρύβει” μια χαρά την έλλειψη της Σαμ Κερ, η οποία θα λείψει λόγω ρήξης χιαστού για αρκετούς μήνες. Βέβαια στο Λονδίνο δεν υπάρχουν μόνο η Τσέλσι και η Τζέιμς. Καθώς και η Άρσεναλ προσπαθεί να μείνει ψηλά και κοντά στην πρώτη θέση αν και δεν είναι όσο εύστοχη θα ήθελε. Με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί απέναντι στην Έβερτον.

Τα αποτελέσματα: 

Λέστερ – Άστον Βίλα 0-1

Ντέιλι 16′

Ένα πολύ σημαντικό διπλό για την Άστον Βίλα αποτέλεσε την εισαγωγή μας στο δεύτερο μισό της Women’s Super Legue. Δίνοντας μας τον τόνο για το τι επίκειται να δούμε σε αυτή αλλά και τις επόμενες αγωνιστικές μέχρι το τέλος. Είναι πολύ σημαντικό για τις “χωριάτισσες” όχι μόνο ότι κέρδισαν, αλλά και το γεγονός ότι το έκαναν σε μια έδρα ομάδας με την οποία πρόκειται να μονομαχήσουν όπως φαίνεται μέχρι το τέλος για την παραμονή.

Άρσεναλ – Έβερτον 2-1

Φουρντ 9′, Μιντ 45+3′/Σνόις 24′

Τα “κανόνια” δεν έβρισκαν εύκολα στόχο απέναντι στα “ζαχαρωτά”. Και γι’ αυτό η Έβερτον πλησίασε στο να πετύχει πολλά με λίγα. Δεν το πέτυχε όμως. Και για αυτό επετράπη στις “Λονδρέζες” να παραμείνουν πολύ κοντά στην Τσέλσι που μέχρι στιγμής καταλαμβάνει ολομόναχη την κορυφή.

Τσέλσι – Μαν. Γιουνάιτεντ 3-1

Τζέιμς 5′, 23′, 85′/Λαντ 43′

Η επίσκεψη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Stamford Bridge” θεωρούταν εκ προοιμίου δύσκολη. Όπως κάθε αγώνας με αντίπαλο υψηλού επιπέδου. Ομως αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την αδυναμία της να αντιμετωπίσει το σόου της Λορίν Τζέιμς που την “σκόρπισε” με χατ – τρικ. Αποδεικνύοντας της με τον πιο οδυνηρό τρόπο πόσο μεγάλο λάθος έκανε λίγα χρόνια πριν που είχε αποφασίσει να τη διώξει.

Μπράιτον – Μπρίστολ 3-2

Τέρλαντ 31′, 90+5′, Ρόμπινσον 57′/Χάρισον 55′, Τζόουνς 83′

Ο συγκεκριμένος αγώνας θα μπορούσε να θεωρηθεί και ένα καλό παράδειγμα για την έννοια της αποτελεσματικότητας στο ποδόσφαιρο. Αφού, από τη μια οι κυρίες της Μπράιτον μπόρεσαν να βρουν 3 γκολ μετά από 4 εύστοχες τελικές σε σύνολο 8, ενώ εκείνες της Μπρίστολ πέτυχαν ένα γκολ λιγότερο με τις ίδιες εύστοχες προσπάθειες και υπερδιπλάσιο σύνολο. Πράγμα που σημαίνει πρόβλημα και αναδεικνύει την καταφανέστατη έλλειψη ποιότητας των φιλοξενούμενων, οι οποίες έχουν ήδη μείνει πολύ πίσω στην προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού.

Μαν. Σίτι – Λίβερπουλ 5-1

Μπόνερ 19′ (αυτογκόλ), Σο 32′, 45+7′, 56′, Κέλι 78′ (πέναλτι)/Χιντς 15′

Εδώ, σε αντίθεση με το Λονδίνο υπήρξε μια ομάδα που από νωρίς πήρε προβάδισμα, ωστόσο δεν κατάφερε να το κρατήσει . Υπεύθυνη για αυτό ήταν εν πολλοίς η Κάτζια Σο που εντός 24 λεπτών έστειλε το σκορ από το αμφίβολο 1-1 στο 1-4 της επιβεβαίωσης και κράτησε την ομάδα της στο -3 από τη μόνιμη πρωταθλήτρια που και φέτος βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Γουέστ Χαμ – Τότεναμ 3-4

Σιμίζου 35′, Ασεγί 62′, Τάισιακ 70’/Κλίντον 6′, 48′, Ίντχουζοϊ 43′, Ναζ 75′

Πρόκειται για ακόμα ένα παιχνίδι “ροντέο” αυτή την εβδομάδα. Νικήτρια ήταν όπως μπορείτε να δείτε ήταν η ομάδα που έπιασε τη βάση και αυτή δεν ήταν άλλη από την Τότεναμ. Καταφέρνοντας να μείνει “προσκολλημένη” στις ομάδες που κυνηγούν τις υψηλότερες θέσεις. Κάτι που τη βοηθά να αλλάξει και το μέχρι πρότινος “status” της στους “κύκλους” της λίγκας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 28


2. Μάντσεστερ Σίτι 25

3. Άρσεναλ 25

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 18

5. Λίβερπουλ 18

6. Τότεναμ 18

7. Άστον Βίλα 12

8. Μπράιτον 11

9. Έβερτον 11


10. Λέστερ 10

11. Γουέστ Χαμ 5

12. Μπρίστολ 5

Δείτε ακόμη:

Women’s Super League: Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής και η βαθμολογία

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ