Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Άλμα… πρόκρισης στα ημιτελικά για τους “Κίτρινους”

Με τον Νταρίντα να σκοράρει δύο φορές και τον Σουλεϊμάνοφ να βάζει το “κερασάκι” στην τούρτα, ο Άρης επικράτησε με 3-0 της Νίκης Βόλου στο “Κλ. Βικελίδης” και έκανε ένα μεγάλο άλμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ντάριντα ήταν αυτός που με δύο δικά του γκολ στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, χώρισε τις δύο ομάδες και σε συνδυασμό με το γκολ του Σουλεϊμάνοφ στις καθυστερήσεις, ο Άρης πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης και βρίσκεται με το ένα πόδι στα ημιτελικά.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο 20λεπτο στο παιχνίδι ήταν αρκετά υποτονικό, με τον Άρη να είναι αυτός που ως φαβορί είχε την κυριαρχία στην αναμέτρηση, αλλά δίχως ουσία. Οι «κίτρινοι» απείλησαν έχοντας δύο μεγάλες στιγμές με τον Μορόν στο 9′ και το 23′, αναγκάζοντας τον Γκαραβέλη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Η Νίκη Βόλου λίγο αργότερα απάντησε με ένα σουτ του Λίταινα, βρίσκοντας πάντως σε ετοιμότητα τον Κουέστα. Στο 30′ και με μονοκόμματο σουτ, ο Ντάριντα νίκησε τον Γκαραβέλη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Μορόν που ήταν εκτεθειμένος επηρέαζε τη φάση και έτσι έμεινε το 0-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άκης Μάτζιος πραγματοποίησε τρεις αλλαγές και Μορόν είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για να στείλει τη μπάλα με κοντινό πλασέ στο 53′, όμως ο Γκαραβέλης ήταν ξανά εκεί κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο 58′ ο Νταρίντα βρήκε και πάλι δίχτυα και όπως στη φάση του 30′, το γκολ ελέγχθηκε για offside και αυτή τη φορά μέτρησε για να πάρει ο Άρης το προβάδισμα και ο Τσέχος να κάνει το 1-0. Στη συνέχεια του παιχνιδιού, ο Άρης είχε και άλλες καλές στιγμές για να βάλει και δεύτερο γκολ, με Μορόν, Σαβέριο και Βερστράτε να απειλούν. Τελικά, ο Νταρίντα στις καθυστερήσεις, βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα με μια ωραία κεφαλιά για το 2-0, έπειτα από τη σέντρα του Σαβέιρο και ο Σουλεϊμάνοφ με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ, “κλείδωσε” το παιχνίδι για την ομάδα του Άκη Μάτζιου κάνοντας το 3-0 στο φινάλε.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Μοντόγια (46′ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι – Ντουκουρέ (46′ Βερστράτε), Νταρίντα – Φετφατζίδης (46′ Σουλεϊμάνοφ), Μανού Γκαρθία (57′ Ζαμόρα), Σαβέριο – Μορόν

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης – Κάσσος, Ανδρέου, Αναστασίου, Στίκας – Κυριακίδης, Γαβριηλίδης – Πολίτης (83′ Τοπαλίδης), Λίταινας (56′ Ριμπέριο), Κρητικός (73′ Να’α) – Τζιώρας (56′ Παναγιωτίδης) (83′ Βουκελάτος)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ